Krokové náklady - definice, význam a příklady

Náklady na schody, nazývané také náklady na schody, jsou náklady, které se nemění přímo úměrně s rostoucí úrovní aktivity. Jinými slovy, náklady na krok jsou konstantní na určité úrovni aktivity, ale zvyšují se nebo klesají, když je splněna prahová hodnota aktivity.

Náklady na krok

Pochopení nákladů na krok

Krokové náklady se zvyšují nebo snižují, když jsou splněny určité prahové hodnoty aktivity. Abychom tomuto konceptu plně porozuměli, zvažte následující příklad:

John provozuje společnost, která vyrábí pera. Stroj, který stojí 15 000 $, je schopen vyrobit až 1 000 per. Předpokládejme, že neexistují žádné další náklady spojené s výrobou kotců (žádné suroviny, práce atd.). Jako takové jsou náklady na strojní zařízení příkladem postupných nákladů. Informace jsou ilustrovány níže:

Náklady na krok

Jak je znázorněno na obrázku, náklady na strojní zařízení Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období. velmi připomíná kroky. Při výrobě 500 nebo 750 per je zapotřebí pouze jeden stroj. Celková cena je tedy 15 000 $. Při výrobě 1 500 však společnost musí zakoupit další stroj pro rozšíření své výrobní kapacity Využití kapacity Využití kapacity se týká výrobních a výrobních schopností, které v daném okamžiku využívá stát nebo podnik. Jedná se o vztah mezi výstupem produkovaným s danými zdroji a potenciálním výstupem, který lze vyprodukovat, pokud byla kapacita plně využita. . Při výrobě 1 500 per je celková cena 30 000 $ (15 000 $ x 2 stroje). Jedná se tedy o příklad krokových nákladů: náklady, které jsou konstantní na určité úrovni aktivity a rostou nebo klesají, když je splněna prahová hodnota určité aktivity.

Důležitost nákladů na krok

Když se společnost chystá dosáhnout nové úrovně aktivity, je nesmírně důležité vzít v úvahu náklady na krok. Pokud budou zanedbány, mohou způsobit, že podnik přijde o zbytečné zisky.

Pokračujeme výše uvedeným příkladem. Předpokládejme, že John původně předpovídal, že v příštím roce bude poptávka po kotcích 1050. Dále předpokládejme, že každé pero lze prodat za 20 USD.

Jedinci, který nerozumí nákladům na krok, může doporučit nákup dvou strojů, aby uspokojil poptávku po 1050 perech. Výnosy z 1050 per jsou 21 000 $ (1050 x 20 $). Celkové náklady (dva stroje) jsou však 30 000 $. Nákup druhého stroje, který by generoval pouze tržby z prodeje dalších 50 per, by společnost učinil mnohem méně ziskovou.

Jednotlivec, který rozumí postupným nákladům, by doporučil koupit jeden stroj a vyrobit 1 000 per a ne 1 050. Výnosy z 1 000 per jsou 20 000 $ (1 000 x 20 $) a celkové náklady (jeden stroj) jsou 15 000 $. Společnost by na dané produkční úrovni generovala zisky 5 000 $.

Jak je uvedeno výše, investice do dalšího stroje by společnosti způsobila ztrátu zisků! Proto je klíčové zvážit, zda by vznik nákladů na krok byl akreční. Akreční akrece je finanční termín, který odkazuje na zvýšení hodnoty dluhopisu po jeho zakoupení se slevou a jeho držení do data splatnosti. A na zisky nebo ne. Ve výše uvedeném příkladu by se dalších 50 per (výnosy 100 USD) vygenerovalo prostřednictvím druhého stroje v ceně 15 000 USD. V takovém scénáři by se společnosti nevyplatilo vynaložit dodatečné náklady na výrobu dalších 50 per.

Příklad

Zvažte společnost se strukturou nákladů při výrobě widgetů následujícím způsobem:

Příklad

Za předpokladu, že prodejní cena widgetů je 30 $ a společnost v současné době využívá tři stroje a prodává 125 widgetů. Doporučili byste společnosti, aby nadále využívala tři stroje nebo aby snížila na dva a prodala pouze 100 widgetů (výrobní kapacita pro dva stroje)?

Tři stroje s prodejem 125 widgetů

Celkové náklady na tyto tři stroje jsou 3 000 $. Tržby generované ze 125 widgetů jsou 3 750 $ (125 x 30 $). Proto je zisk 750 $.

Dva stroje s prodejem 100 widgetů

Celkové náklady na tyto dva stroje jsou 2 000 $. Tržby generované ze 100 widgetů jsou 3 000 $ (100 x 30 $). Zisk tedy činí 1 000 $.

Společnost by proto měla provozovat pouze dva stroje a vyrábět 100 widgetů.

Krokové náklady ve zprávách

Náklady na krok jsou běžné - náklady na nový výrobní závod, náklady na nový stroj, náklady na dozor, náklady na marketing atd., To jsou náklady na krok.

Například 17. července 2019 společnost FortisBC oznámila dokončení projektu rozšíření o 400 milionů USD, který zvýšil kapacitu společnosti z 35 000 za tunu na 250 000 za tunu. Jako takový je projekt rozšíření zařízení společností FortisBC nákladem.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Cost-Based Costing Activity-Based Costing Activity-based Costing je konkrétnější způsob alokace režijních nákladů na základě „aktivit“, které ve skutečnosti přispívají k režijním nákladům. Činnost je
  • Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží, známé také jako COGM, jsou termín používaný v manažerském účetnictví, který odkazuje na plán nebo výkaz, který ukazuje celkové výrobní náklady společnosti během konkrétní časové období.
  • Fixní a variabilní náklady Cena fixních a variabilních nákladů je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé
  • Cílová kalkulace Cílová kalkulace Cílová kalkulace není jen metodou kalkulace, ale spíše technikou řízení, při níž jsou ceny určovány tržními podmínkami, s přihlédnutím k několika faktorům, jako jsou homogenní produkty, úroveň konkurence, žádné / nízké náklady na přechod na konec zákazník

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found