Zajišťovací uspořádání - přehled, typy, příklady, jak fungují

Zajišťovací ujednání označuje investici, jejímž cílem je snížit úroveň budoucích rizik. Riziko a návratnost V investování jsou riziko a výnos vysoce korelované. Zvýšená potenciální návratnost investic obvykle jde ruku v ruce se zvýšeným rizikem. Mezi různé typy rizik patří riziko specifické pro projekt, riziko specifické pro dané odvětví, riziko konkurence, mezinárodní riziko a tržní riziko. v případě nepříznivého cenového pohybu aktiva. Zajištění poskytuje určitý druh pojistného krytí k ochraně před ztrátami z investice. Typicky spočívá v ochraně portfolia pomocí jednoho finančního nástroje Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. investice k vyrovnání rizika další investice.

Zajišťovací uspořádání

Jaká úspěšná zajišťovací dohoda je zajištěna

I když hedging zcela neodstraňuje rizika, může úspěšně zmírnit ztráty. Pokud zajištění funguje efektivně, budou zisky investora chráněny nebo ztráty budou alespoň částečně sníženy.

Uspořádání zajišťovacích derivátů

Manažeři portfolia a další investoři se někdy rozhodnou použít k zajištění jiných aktiv finanční nástroje známé jako deriváty. Tyto nástroje mohou být buď podmíněné, nebo forwardové. Podmíněné pohledávky zahrnují opční smlouvy a futures kontrakty.

Opční smlouvy

Opce dávají investorům právo nakupovat (s kupní opcí) nebo prodávat (s prodejní opcí) cenné papíry za stanovenou cenu známou jako realizační cena. Opční smlouvy zahrnují dát možnosti kde kupující spekuluje o poklesu cen, zatímco opční prodejce spekuluje o růstu cen. S možnosti volání, kupující spekuluje, že ceny porostou, zatímco prodejce spekuluje, že ceny klesnou.

Smlouva o futures

Futures kontrakt je ujednání mezi kupujícím a prodejcem o nákupu a prodeji daného aktiva k budoucímu datu za předem stanovenou cenu. Producenti (například zemědělci) i kupující na peněžním trhu se mohou proti možným výkyvům cen zajišťovat nákupem nebo prodejem termínových kontraktů. Změny ceny na peněžním trhu by, doufejme, měly být kompenzovány odpovídajícími změnami ceny futures.

Přehled předaných pohledávek

Forwardové pohledávky zahrnují swapy a forwardové smlouvy.

Swapy

Swapy jsou derivátové smlouvy mezi dvěma stranami směňujícími se soubory peněžních toků určené nejistými proměnnými, jako jsou úrokové sazby nebo ceny komodit, v daném předem stanoveném časovém rámci. Mezi běžné typy swapů patří úrokové swapy, měnové swapy, komoditní swapy a swapy úvěrového selhání (CDS).

Forwardové smlouvy

Forwardová smlouva je přizpůsobitelná dohoda, která vyhoví stranám zapojeným do nákupu a prodeje daného aktiva. Obvykle vychází z budoucího data a ceny. Jelikož se jedná o nestandardizovaný kontrakt, může být upřednostňován před běžnými futures kontrakty. Hlavní výhoda forwardové smlouvy spočívá ve schopnosti přizpůsobit ji tak, aby vyhovovala různým komoditám, datům dodání a množství.

Příklad zajišťovacího uspořádání

Předpokládejme, že Joe vlastní některé akcie ve společnosti Oil Exploration Corporation (OEC). V poslední době společnost zažívá neustálý růst a stabilitu trhu. Vedení věří, že cena ropy zůstane na vzestupném trendu a bude stále zvyšovat hodnotu akcií společnosti. Joe je však trochu skeptický. Myslí si, že cena ropy poklesne. Proto, aby zajistil své investice do akcií OEC, prodává krátké futures na ropu. Pokud ceny ropy poklesnou, jeho futures investice vygeneruje zisk, který vykompenzuje možné ztráty z poklesu ceny akcií OEC.

Diverzifikace v zajišťovacích opatřeních

Při zajišťování chtějí někteří investoři někdy jen diverzifikovat svá portfolia, aby snížili celkovou expozici vůči riziku. Obecná diverzifikace kontrastuje s přímým zajištěním v tom, že obvykle nespočívá v konkrétních investicích, které by vyvážily jiné konkrétní investice. Místo toho jde jen o rozložení investic do různých tržních sektorů nebo aktiv.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení zajišťovací dohody. Finance nabízí školení a kariérní postup pro finanční profesionály, včetně certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další relevantní zdroje níže:

  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia namísto bezrizikových aktiv.
  • Dohoda mezi věřiteli Dohoda mezi věřiteli Dohoda mezi věřiteli, běžně označovaná jako listina mezi věřiteli, je dokument podepsaný mezi jedním nebo více věřiteli, který předem stanoví, jak jsou řešeny jejich konkurenční zájmy a jak společně pracovat ve vztahu k jejich vzájemnému dlužníkovi.
  • Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
  • Průvodce obchodováním CFD Obchodování CFD Obchodování s CFD (Contracts for Difference) je stále oblíbenější u zkušených investorů, ale může si ho vyzkoušet kdokoli. Většina online obchodních platforem nabízí svým zákazníkům smlouvy o možnostech rozdílového obchodování. Je to potenciálně vysoce riziková strategie, ale pokud pochopíte, jak obchodování CFD funguje,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found