Banky v Bahrajnu - přehled odvětví Seznam 10 nejlepších bank

V Bahrajnu je více než 114 bank, včetně 23 retailových bank, 69 velkoobchodních bank, 2 specializovaných bank a 36 zastoupení zámořských bank. Bankovní systém země se skládá z islámských bank a konvenčních bank. Bahrajn je finančním centrem Středního východu. Centrální banka Bahrajnu (CBB) reguluje bankovní a pojišťovací sektor v zemi. Právní, regulační a účetní systémy ve finančním sektoru v Bahrajnu jsou transparentní a v souladu s mezinárodními standardy.

Podle agentury Moody’s je výhled bahrajnského bankovního systému negativní kvůli vládní dluhové zátěži a cenové dostupnosti dluhu, u níž se očekává, že se v příštích dvou až třech letech výrazně zhorší.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Bahrajnu, je tento seznam nejlepších bank v Bahrajnu užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

nejlepší banky v Bahrajnu

Nejlepší banky v Bahrajnu jsou:

Ahli United Bank

Ahli United Bank je jednou z největších bank v Bahrajnu a nachází se v Manamě. Společnost byla založena v roce 2000 a poskytuje produkty a služby retailového, komerčního, islámského, investičního a privátního bankovnictví. Banka provozuje 110 poboček, z toho 22 poboček v Bahrajnském království, 38 ve státě Kuvajt, 37 v Egyptské arabské republice, 11 v Irácké republice a 1 ve Spojeném království.

Od roku 2016 činil celkový příjem banky 1,1 miliardy USD a celková aktiva činila 31,32 miliardy USD.

Arabská bankovní korporace

Společnost Arab Banking Corporation, založená v roce 1980, poskytuje velkoobchodní bankovní služby na Středním východě, v severní Africe, Evropě, Americe a Asii. Banka se sídlem v Manamě zaměstnává přibližně 344 osob.

V roce 2016 banka vykázala celkový příjem 865 milionů USD a celková aktiva 16,82 miliardy USD.

Bankovní skupina Albaraka

Skupina Albaraka Bank byla založena v roce 2002 a zabývá se retailovým, korporátním a investičním bankovnictvím a treasury službami. Banka funguje podle zásad práva šaría a je přítomna v 15 zemích, včetně Saúdské Arábie, Jordánska, Indonésie, Pákistánu, Turecka, Libanonu, Tuniska, Alžírska, Jižní Afriky, Súdánu, Egypta, Iráku, Libye a Sýrie.

Banka v současné době zaměstnává 12 644 zaměstnanců a spravuje 697 poboček po celém světě. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 507 milionů USD a celková aktiva dosáhla 23,42 miliardy USD.

Gulf International Bank

Společnost Gulf International Bank, založená v roce 1976, nabízí celosvětové služby v oblasti velkoobchodu, obchodu, správy aktiv a investičního bankovnictví. Banka působí ve čtyřech segmentech: Velkoobchodní bankovnictví, Treasury, Správa aktiv a Finanční trhy. Zaměstnává přibližně 7 700 zaměstnanců a má ústředí v Manamě.

Kromě svých hlavních dceřiných společností, londýnské společnosti GIB (UK) Ltd. a Riyadh se sídlem GIB Capital LLC, spravuje několik poboček v Londýně, New Yorku, Abu Dhabi, Dhahranu, Rijádu a Džiddě a má zastoupení v Dubaj.

Od roku 2016 činil celkový příjem banky 300 milionů USD a celková aktiva činila 22,91 miliardy USD.

Bahrajnská rozvojová banka

Společnost Bahrain Development Bank, která byla založena v roce 1991, poskytuje bankám v Bahrajnu finanční služby přizpůsobené tak, aby vyhovovaly potřebám malých a středních podniků. Sídlí v Manamě.

Banka zaměstnává 203 osob a prostřednictvím 110 poboček je přítomna také ve Švédsku, Dánsku, Finsku a Norsku.

Od roku 2016 dosáhl celkový příjem banky 10 miliard USD a celková aktiva dosáhla 211,33 miliardy USD.

Ithmaar Bank

Ithmaar Bank byla založena v roce 1984. Je jednou z islámských retailových bank v Bahrajnu. Banka poskytuje retailové, obchodní, pokladní, institucionální a další bankovní služby.

Ithmaar Bank je stoprocentní dceřinou společností Ithmaar Holding B.S.C. (dříve Ithmaar Bank B.S.C.).

Sídlí v Manamě a v současné době zaměstnává přibližně 700 zaměstnanců. V roce 2016 banka vykázala celkový příjem 425,8 milionu USD a celková aktiva 8 bilionů USD.

Bahrajnská národní banka

Národní banka Británie, založená v roce 1957, byla první z domorodých bank v Bahrajnu. Provozuje 26 poboček a působí v lokalitách jako Abú Dhabí a Rijád. Poskytuje maloobchodní a velkoobchodní komerční bankovnictví, pokladní a investiční služby a investiční poradenské služby. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 257,01 milionu USD a celková aktiva činila 7 miliard USD.

Banka Al Mashrek

Banka byla založena v roce 1967 a zabývá se poskytováním bankovních a finančních služeb zákazníkům. Banka je pobočkou Al Mashrek Bank SAE.

Investcorp

Společnost Investcorp byla založena v roce 1982. Společnost se sídlem v Manamě spravuje alternativní investiční produkty pro institucionální a soukromé klienty. Jedná se o soukromou kapitálovou a rizikovou kapitálovou společnost specializující se na investice do odkupů, rozvíjejícího se růstu, společností s pozdním rizikem a společností v pozdější fázi. Investuje do malých a středních společností a rodinných podniků a také velké investice do převážně nelikvidních tříd aktiv, jako jsou korporátní a komerční nemovitosti a dluhové investice s vysokým výnosem. Firma typicky investuje v průmyslovém, maloobchodním, spotřebitelském a technologickém sektoru v evropském regionu.

Arcapita

Společnost Arcapita byla založena v roce 1997 a její hlavní sídlo je v bahrajnské Manamě. Poskytuje kapitál pro akvizice společností zaměřené na růst. Arcapita se také specializuje na výkupy. Banka se snaží investovat do sektoru spotřebního zboží, zdravotnictví, energetiky, obchodních služeb, průmyslu, technologií a výroby. Cílové akvizice však nemusí být nutně specifické pro daný sektor.

Kariéra investičního bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkum kapitálu, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Bahrajnu. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v Singapuru Nejlepší banky v Singapuru Více než 200 bank působí v Singapuru. Seznamte se s nejlepšími bankami v Singapuru a naplánujte si svou kariéru v bankovnictví. Singapur je mezinárodní finanční centrum, jehož vládní praktiky pro-obchodní politiky z něj dělají bankovní uzel v jihovýchodní Asii. Prozkoumejte přehled Finance těchto bank
  • Top 10 bank v Kataru Top bank v Kataru Katarská centrální banka licencuje a reguluje 18 bank v Kataru od ledna 2015. Přestože rostoucí zahraniční expozice katarských bank je pro úřady rostoucí výzvou, katarský bankovní sektor si udržuje stabilitu a efektivitu během let.
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found