Oddíl 368 - Daňové osvobození pro federální daň z příjmu

Oddíl 368 (A) (1) nastiňuje formát pro daňové zacházení s reorganizacemi, jak je popsáno v Internal Revenue Code z roku 1986. Tyto reorganizační transakce však musí splňovat určité právní požadavky, aby bylo možné je zařadit pro příznivé zacházení. Kromě kodifikovaných požadavků, které se vyvinuly v judikatuře, existuje další precedens.

Různé transakce mohou být osvobozeny od daně pro účely federální daně z příjmu. Aby transakce splňovala podmínky osvobození od daně, musí splňovat zákonné požadavky pro jeden z typů osvobození od daně. Kromě toho musí bezcelní reorganizace obecně splňovat také tři soudní požadavky (kontinuita zájmu, kontinuita podnikání a účel podnikání), které se vztahují na všechny bezcelní reorganizace.

Sekce 368 bez daně

Identifikace struktur osvobozených od daně

Různé typy reorganizací osvobozených od daně jsou definovány v článku 368 (a) IRC. Zahrnují následující:

§ 368 odstTyp restrukturalizace
368 (a) (1) (A)Bezcelní fúze a konsolidace
368 (a) (1) (B)Burzy cenných papírů za akcie
368 (a) (1) (C)Burzy akcií za aktiva
368 (a) (1) (D)Rozporuplné reorganizace
368 (a) (1) (E)Rekapitalizace
368 (a) (1) (F)Změny místa nebo formy organizace
368 (a) (1) (G)Insolvenční reorganizace

Tyto reorganizace jsou dále popsány níže, ale pro stručnost lze výše uvedené rozdělit do pěti hlavních typů reorganizací. Podsekce A, B a C jsou klasifikovány jako akviziční reorganizace, kde je vyžadováno použití doplňkové struktury. Podsekce D až G jsou všechny jejich vlastní kategorie a tvoří další čtyři typy reorganizací, které jsou popsány níže.

Oddíl IRC 368 (a) (1) Podsekce A až C

První tři akvizice uvedené výše jsou kategorizovány jako akviziční reorganizace, přičemž jsou tvořeny akvizicí dceřiné společnosti.

A bezcelní fúze a konsolidace jak je uvedeno v oddíle 368 (a) (1) (A) IRC, je poměrně řezané a suché. Při fúzi typu fúzí Fúze se týká dohody, ve které se dvě společnosti spojí a vytvoří jednu společnost. Jinými slovy, fúze je kombinace dvou společností do jednoho právního subjektu. V tomto článku se podíváme na různé typy fúzí, které mohou společnosti podstoupit. Druhy fúzí Existuje pět různých typů reorganizace, dceřiná společnost je absorbována do mateřské společnosti v souladu s platnými zákony státu nebo statutem fúzí. Konsolidace naproti tomu zahrnuje kombinaci dvou stejně založených společností. Pokud jde o obchodní organizaci, mohou se tyto dvě společnosti ve skutečnosti rozpustit a spojit dohromady jako nová korporace. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. .

Oddíl IRC 368 (a) (2) (D) popisuje jiný typ fúze, známý jako a dopředná trojúhelníková fúze. V této reorganizaci je cílová společnost získána dceřinou společností mateřské společnosti, na rozdíl od přímého získání od mateřské společnosti. Část 368 (a) (2) (E) IRC nastiňuje a reverzní trojúhelníková fúze, přičemž dceřiná společnost mateřské nabývající společnosti je absorbována do cílové společnosti.

Pododdíl B oddílu 368 (a) (1) definuje a burza cenných papírů za burzu Akvizice akcií Při akvizici akcií prodávají jednotliví akcionáři svůj podíl ve společnosti kupujícímu. Při prodeji akcií kupující předpokládá vlastnictví aktiv i pasiv - včetně potenciálních závazků z minulých akcí podniku. Kupující pouze vstupuje do kůže předchozího majitele, což má za následek závorka B reorganizace (jak je stanoveno v podsekci). Tento typ transakce zahrnuje obchodování se všemi akciemi cílové společnosti. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. pro část akcií nabývající mateřské společnosti. Tím se odstraní vlastnictví cílové společnosti od akcionářů cílové společnosti a předá se jí nabývající společnosti. Na oplátku se cíloví akcionáři společnosti stávají menšinovými akcionáři nabývající společnosti.

Pododdíl C oddílu 368 (a) (1) definuje a burza cenných papírů za aktiva Obchod s aktivy K obchodu s aktivy dochází, když má kupující zájem o koupi provozních aktiv podniku namísto akcií. Jedná se o typ fúze a akvizice. Z hlediska legalese je obchodem s aktivy jakýkoli převod podniku, který nemá formu nabytí akcií. , také známý jako a závorka C reorganizace.

Sekce IRC 368 (a) (1) (D)

Na rozdíl od akviziční reorganizace zahrnuje rozdělující reorganizace prodej části podílu skupiny nebo rozdělení této společnosti na menší dceřiné společnosti. Výsledkem je bezcelní reorganizace, kterou lze popsat jako opak akvizice.

Oddíl IRC 368 (a) (1) (D) definuje, že rozdělení aktiv mateřskou společností Asset Deal K aktivnímu obchodu dochází, když má kupující zájem o koupi provozních aktiv podniku namísto akcií. Jedná se o typ fúze a akvizice. Z hlediska legalese je obchodem s aktivy jakýkoli převod podniku, který nemá formu nabytí akcií. může představovat závaznou a legální reorganizaci, pokud držitelé každé rozdělené části přiznají kontrolu bezprostředně po převodu a tito držitelé byli akcionáři předchozí mateřské společnosti. Oddíl 354 dále nastiňuje podpůrnou strukturu, kde lze v tomto typu reorganizace získat náhradní akcie bez daně.

Sekce IRC 368 (a) (1) (E)

Rekapitalizace Páková rekapitalizace K rekapitalizaci pákového efektu dochází, když se emitent obrátí na dluhové trhy k prodeji dluhopisů a použije výnosy na zpětný odkup vlastního kapitálu. nastane, když společnost restrukturalizuje podíl dluhu a vlastního kapitálu ve společnosti. To může být způsobeno nepříznivým ekonomickým prostředím, které vede společnost k restrukturalizaci, ale ne do té míry, že vyžaduje fúzi nebo dekonsolidaci.

Existují dva typy rekapitalizace - rekapitulace po proudu a rekapitulace po proudu. Rekapitalizace na předcházejícím trhu vede k tomu, že se běžní akcionáři rozšiřují na preferované akcionáře. Následná rekapitalizace odstraňuje dluh tím, že se z držitelů dluhů stávají akcionáři, což však oslabuje vlastnictví dříve existujících akcionářů.

Sekce IRC 368 (a) (1) (F)

Přemístění nebo změna organizační struktury může mít za následek reorganizaci pro federální daňové účely. Tohoto pohybu lze dosáhnout sloučením staré entity s korporátní entitou prostředí v novém umístění nebo podržením požadované organizační struktury. V pododdílu F se jednoduše uvádí, že tento typ restrukturalizace, který zahrnuje „pouhou změnu identity, formy nebo místa“, se pro daňové účely považuje za reorganizaci.

Sekce IRC 368 (a) (1) (G)

Závěrečný pododdíl nastiňuje reorganizační klasifikaci v případě bankrotu nebo insolvenčního řízení. Prodej majetkových účastí v likvidační společnosti může představovat reorganizaci a stát se událostmi uznání daně z příjmu.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce reorganizacemi podle sekce 368. Tento článek byl vytvořen pouze pro vzdělávací účely a před finančními rozhodnutími byste se měli vždy poradit s profesionálním poradcem.

Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, podívejte se na:

  • Reorganizace osvobozená od daně Reorganizace osvobozená od daně Aby se transakce kvalifikovala jako reorganizace osvobozená od daně, musí splňovat určité požadavky, které se velmi liší v závislosti na formě transakce.
  • Daňové ráje Daňový ráj Daňovým rájem nebo offshore finančním centrem je jakákoli země nebo jurisdikce, která nabízí minimální daňovou povinnost zahraničním fyzickým osobám a podnikům.
  • Daňové štíty Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, jehož výsledkem je snížení dlužných daní. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found