Zdroje a použití hotovosti - Jak vytvořit tabulku zdrojů / použití

Rozvrh Zdroje a použití hotovosti poskytuje souhrn, odkud bude kapitál pocházet („Zdroje“) a na co bude kapitál utracen („Použití“) v podnikových financích Přehled podnikových financí Podnikové finance se zabývají kapitálovou strukturou korporace, včetně jejího financování a akcí, které vedení podnikne ke zvýšení hodnoty transakce. Při výpočtu jejich celkových částek by se účty zdrojů a použití měly navzájem rovnat.

Plán zdrojů a použití se stává velmi důležitým a užitečným při vytváření modelu pro situace, jako je rekapitalizace, restrukturalizace a fúze a akvizice. Proto se běžně používá v investičním bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, která slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky jednají jako zprostředkovatelé.

Tato příručka vás naučí vše, co potřebujete vědět o harmonogramu zdrojů a použití hotovosti a o tom, jak si jej sami sestavit ... důležitý krok k tomu, abyste se stali světovým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být světem třída finanční analytik. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností.

Příklad plánu zdrojů a použití hotovosti

Zde je příklad zdroje a použití plánu. Tabulka ilustruje zdroje a použití hotovosti v transakci. Obě strany se musí navzájem rovnat. To se běžně provádí ve finančním modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. dohody.

Jak jsou nastaveny zdroje a použití časového rozvrhu hotovosti

Krok 1: Kupní cena

Výpočet kupní ceny pro získání cílového podniku nebo aktiva je prvním krokem k určení, kolik hotovosti je potřeba a odkud je lze získat. Zdroj financování může být známý nebo předpokládaný.

Krok 2: Použití hotovosti

Pracovní kapitál: Provozní kapitál Čistý pracovní kapitál Čistý pracovní kapitál (NWC) je rozdíl mezi běžnými aktivy společnosti (bez hotovosti) a krátkodobými závazky (bez dluhů) v její rozvaze. Jde o měřítko likvidity společnosti a její schopnosti plnit krátkodobé závazky i finanční operace podniku. Ideální pozice je nalézt v konečné rozvaze cílové společnosti. Úspěšné podnikání musí mít k dispozici dostatečné a připravené rezervy pracovního kapitálu, když ho potřebuje použít. Když společnost zaznamená nedostatek likvidních aktiv, bude muset odněkud čerpat hotovost, aby mohla financovat své každodenní operace, plnit své současné závazky a pokračovat ve výdělcích. Viz vzorec pracovního kapitálu zde Vzorec pracovního kapitálu Vzorec pracovního kapitálu je aktuální aktivum minus krátkodobé závazky. Je to míra krátkodobé likvidity společnosti; to, co zbylo v rozvaze.

Dlouhodobý majetek: Toto se vypočítá z kupní ceny minus aktiva pracovního kapitálu. Stálá aktiva jsou dlouhodobá hmotná aktiva, jejichž převedení na hotovost trvá déle a jsou využívána k produkci příjmů společnosti. Mohou mít podobu budov, strojů, vozidel, pozemků, softwaru a počítačového vybavení. Největší skupina z nich se označuje jako nemovitosti, stroje a zařízení (PP&E) PP&E (nemovitosti, stroje a zařízení) PP&E (nemovitosti, stroje a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů.

Poplatky: Poplatky musí mít svůj vlastní harmonogram. Musí být známy nebo předpokládány pro výpočet celkového použití hotovosti. Jedná se o poplatky vzniklé během akvizice.

Celkem použití: Toto je součet kupní ceny aktiva a poplatků.

Krok 3: Zdroje hotovosti

Dluh: To se obvykle vyjadřuje jako násobek EBITDA Násobek EBITDA Násobek EBITDA je finanční poměr, který srovnává hodnotu Enterprise Company s jejím ročním EBITDA. Tento násobek se používá k určení hodnoty společnosti a porovnání s hodnotou jiných, podobných podniků. Násobek společnosti EBITDA poskytuje normalizovaný poměr pro rozdíly v kapitálové struktuře (Dluh / EBITDA). Příkladem podnikového dluhu jsou dluhopisy, obligace, obchodní cenné papíry a půjčky.

Upřednostňovaný kapitál: Hodnota tohoto typu akcií se obvykle předpokládá v souhrnu. Sedí mezi nadřízeným dluhem a kmenovým kapitálem a kombinuje vlastnosti dluhu i vlastního kapitálu.

Kmenový kapitál: To je určeno odečtením dluhu a preferovaného vlastního kapitálu od celkových zdrojů hotovosti. Její výše je celkovou investicí, kterou mají běžní akcionáři do společnosti. Je v držení zakladatelů, zaměstnanců a externích investorů.

Zdroje celkem: To by se mělo rovnat celkovému využití hotovosti.

Situace pro zdroje a použití časového rozvrhu hotovosti

Rekapitalizace

Rekapitalizace si klade za cíl dosáhnout stabilnější nebo optimálnější kombinace dluhu a vlastního kapitálu. Změna nastala v kapitálové struktuře společnosti. Rekapitalizace může být provedena z řady důvodů, jako je minimalizace daní placených společností, zabránění nepřátelskému převzetí nebo jako součást realizace výstupní strategie pro investory rizikového kapitálu.

Pokud společnost zamění dluh za vlastní kapitál, znamená to, že vydá akcie za účelem splacení dluhu, čímž zvýší podíl vlastního kapitálu a udrží v podnikání více hotovosti. Naproti tomu vydání většího dluhu dává společnosti hotovost na zpětný odkup akcií nebo výplatu dividend. Jednou z výhod dluhového financování je, že zaplacené úroky jsou daňově odečitatelné.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na naše kurzy finančního modelování a oceňování.

Restrukturalizace

K restrukturalizaci dochází, když chce společnost zlepšit ziskovost svého podnikání a vyhnout se finančním potížím. Zahrnuje to změnu struktury, provozu a dluhu společnosti. Například společnost nemusí generovat dostatečné výnosy na pokrytí svých výdajů, protože její podprůměrné produkty se dostatečně neprodávají.

Aby společnost splnila dluhové závazky a provedla platby mezd, možná bude muset zmenšit svou velikost prodejem aktiv. Kromě toho může restrukturalizovat podmínky svého dluhu, aby případně snížil splátky úroků v průběhu času.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na naše kurzy finančního modelování a oceňování.

Fúze a akvizice (fúze a akvizice)

Akvizice znamená, že nabývající společnost bude mít více než 50% vlastnictví cílové společnosti. Společnost může koupit všechny majetkové podíly a převzít úplnou kontrolu nad cílem. Akvizice zahrnuje nákup akcií a aktiv cílové společnosti. Za akvizici lze zaplatit hotovostí, akciemi nebo kombinací obou. Společným motivem této podnikové akce je podpora většího růstu nabyvatele. Akvizicí lze růstu dosáhnout prostřednictvím úspor z rozsahu, větší synergie, snížení nákladů nebo nabídky nových produktů či služeb na novém trhu. Přečtěte si více o procesu fúzí a akvizic zde Sloučení fúzí Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady.

Při plánování akvizice je tabulka zdrojů a použití hotovosti velmi důležitá, protože pomáhá zajistit řádné financování transakce.

Výše uvedený snímek obrazovky pochází z kurzu Finance & M&A Modeling Course.

Více zdrojů

Naším posláním ve společnosti Finance je pomáhat vám rozvíjet vaši kariéru. Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Doufáme, že tato příručka k vytvoření „Plánu zdrojů a použití hotovosti“ byla užitečná a doporučujeme vám zkontrolovat další bezplatné finanční zdroje níže:

  • Přehled procesu fúzí a akvizic Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Kontrolní seznam due diligence
  • Průvodce po finančním modelování Průvodce po finančním modelování zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovídání, propojení tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Jak být skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found