Nejlepší banky v Norsku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách v Norsku

Banky v Norsku zahrnují 17 komerčních bank, 105 spořitelen a malý počet státních bank. Norský úřad pro finanční dohled dohlíží na všechny finanční instituce v zemi. V Norsku existují tři typy bank:

  • Komerční banky (známé také jako obchodní banky)
  • Spořitelny
  • Pobočky zahraničních bank

Podle agentury Moody’s je výhled na norský bankovní systém negativní, protože ratingová agentura očekává, že klesající investice do ropy a trvale nízké ceny ropy negativně ovlivní domácí provozní prostředí.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Norsku, je tento seznam nejlepších bank v Norsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Norsku

Nejlepší banky v Norsku jsou:

Bank Norwegian AS

Bank Norwegian AS byla založena v roce 2007 a sídlí v Lysakeru. Banka poskytuje různé bankovní produkty a služby retailovým zákazníkům v Norsku, Švédsku, Dánsku a Finsku. Bank Norwegian AS je stoprocentní dceřinou společností společnosti Norwegian Finans Holding ASA.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 3,9 miliardy USD a čistý příjem ve výši 123 milionů USD.

DNB Bank

Společnost DNB Bank, která byla založena v roce 1898, je největší z norských bank s 2,1 miliony osobních zákazníků a 183 000 firemními zákazníky. Společnost se sídlem v Oslu zaměstnává více než 11 000 zaměstnanců a má silnou pozici v energetickém sektoru a v odvětví rybolovu a mořských plodů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 341 miliard USD a čistý zisk 2 474 milionů USD.

Lesk Sparebank

Společnost Luster Sparebank se sídlem v Gapune byla založena v roce 1975. Je 57. největší ze spořitelen v Norsku (ze 104). Banka poskytuje různé bankovní produkty a služby v zemi a provozuje pobočku v Hafslo.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 417 milionů USD a čistý zisk dosáhl 5 milionů USD.

Handelsbanken

Handelsbanken byla založena v roce 1986 a sídlí v Oslu. Banka poskytuje širokou škálu produktů a služeb retailového a korporátního bankovnictví soukromým osobám i obchodním zákazníkům. Zaměstnává kolem 670 zaměstnanců a spravuje 51 kanceláří po celé zemi. Vlastníkem je Svenska Handelsbanken.

V roce 2016 skupina vykázala celková aktiva ve výši 330 miliard USD a celkový příjem 505 milionů USD.

Storebrand Bank ASA

Storebrand Bank, která byla založena v roce 2006, má sídlo v Lysakeru. Komerční banka poskytuje širokou škálu produktů a služeb retailového bankovnictví jednotlivcům i firemním zákazníkům. Storebrand Bank je 7. největší z komerčních bank v Norsku s tržním podílem 0,91%.

S přibližně 2 000 zaměstnanci je Storebrand veřejně obchodovanou společností kotovanou na burze v Oslu. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 2,6 miliardy USD a provozní příjem 28 milionů USD.

Sparebank 1 SMN

Sparebank byla založena v roce 1823 a sídlí v Trondheimu. Jde o třetí největší z norských bank z hlediska aktiv. Poskytuje bankovní a finanční produkty a služby jednotlivcům i firemním zákazníkům.

Banka zaměstnává přibližně 1100 zaměstnanců a působí na 55 místech ve 45 obcích v krajích Trondelag, More a Romsdal a Sogn a Fjordane. Je jedním ze šesti vlastníků aliance SpareBank 1.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 17,5 miliardy USD a provozní výnosy dosáhly 250 milionů USD.

BN Bank ASA

Společnost BN Bank, založená v roce 1961, má sídlo v Trondheimu a je 15. největší bankou v Norsku, pokud jde o aktiva. Poskytuje služby retailového a podnikového bankovnictví. Na maloobchodním trhu nabízí banka konkurenční sazby za spořicí produkty. Na korporátním trhu poskytuje specializované odborné znalosti v oblasti půjčování nemovitostí. Je jedním z předních poskytovatelů hypoték v Norsku.

Banka je členem konsorcia SpareBank1 a zaměstnává přibližně 1100 zaměstnanců. V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 34 miliard USD a provozní příjem 164 milionů USD.

Santander Consumer Bank AS

Santander Consumer Bank se sídlem v Lysaker je dceřinou společností Santander Consumer Finance SA. Banka nabízí spořicí produkty, půjčky na auta a volný čas, spotřebitelské půjčky a kreditní karty, jakož i leasingové a konsignační služby. S více než 300 zaměstnanci je jednou z předních bank v Norsku a je na čtvrtém místě z hlediska aktiv.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 16,5 miliardy USD a provozní příjem 396 milionů USD.

Skandiabanken

Společnost Skandiabanken, založená v roce 2000, má sídlo v Bergenu. Banka funguje jako digitální banka a poskytuje různé bankovní produkty retailovým zákazníkům. Nabízí depozitní produkty, půjčky na bydlení, půjčky na auta, kreditní karty, kontokorentní úvěry, osobní půjčky, půjčky na depozitní účty a hypoteční půjčky i krátkodobé půjčky. Poskytuje také platební služby, které zahrnují platby na faktury, mezinárodní platby, transakce kartou atd.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 7 miliard USD a provozní výnosy 111,09 milionu USD.

Sparebanken Møre

Sparebanken byla založena v roce 2006 a sídlí ve Voldě. Banka poskytuje běžné účty, kreditní a debetní karty, půjčky, pojištění, ochranu plateb, telefonní bankovnictví, platby účtů a obchodní služby.

Zaměstnává více než 50 zaměstnanců. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1 067 milionů USD a provozní výnosy dosáhly 11 milionů USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Norsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v USA Top banks in USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů bylo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • 10 nejlepších bank v Irsku Nejlepší banky v Irsku Irský bankovní systém funguje na podobném základě jako bankovní systém ve Velké Británii. V současné době je v Irsku 64 bank. Irská centrální banka (CBI) je odpovědná za tradiční funkce centrálního bankovnictví, jako je finanční regulace. V roce 2010 byla vytvořena nová struktura CBI
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found