Proces získávání kapitálu - pochopte, jak funguje získávání kapitálu

Účelem tohoto článku je poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele naleznete v našem přehledu upisování Underwriting V investičním bankovnictví je upisování proces, při kterém banka získává kapitál pro klienta (společnost, instituci nebo vládu) od investorů v forma majetkových nebo dluhových cenných papírů. Cílem tohoto článku je poskytnout čtenářům lepší pochopení procesu získávání nebo upisování kapitálu.

Proces vytváření knihy

Během druhé fáze upisovacích poradenských služeb byly abecedně seřazeny investiční bankéři Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch musí odhadnout očekávanou poptávku investorů. To zahrnuje vyhodnocení současných tržních podmínek. Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. , chuť a zkušenosti investorů, tok zpráv a srovnávací nabídky Investiční strategie akcií Investiční strategie akcií se týkají různých typů investování akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik. . Na základě všech těchto podmínek vypracují investiční bankéři nebo upisovatelé prospekt s cenovým rozpětím, které podle jejich názoru odráží očekávanou poptávku investorů. Poté v kombinaci se závazkem institucionálních investorů upisovatel zúží nabídku na pevnější cenu.

Vzhledem k tomu, že investiční bankéři dostávají pokyny od institucionálních investorů za určité ceny, vytvářejí seznam pokynů, který se nazývá kniha poptávky. Z tohoto seznamu investiční bankéři ospravedlní a stanoví zúčtovací cenu, aby zajistili prodej celé nabídky. Nakonec dojde k alokaci akcií nebo dluhopisů na základě upisování nabídky. V případě knihy s příliš velkým upsáním nemusí někteří investoři obdržet celou požadovanou objednávku.

Proces získávání kapitálu

Roadshow procesu zvyšování kapitálu

Roadshow je často součástí procesu získávání kapitálu. To je situace, kdy se vedení společnosti, která se stane veřejnou, vydá na cestu s investičními bankéři, aby se setkalo s institucionálními investory, kteří - doufejme - budou investovat do své společnosti. Roadshow je skvělou příležitostí pro vedení, aby přesvědčilo investory o síle jejich podnikání během procesu získávání kapitálu.

Zde jsou některé důležité faktory pro úspěšnou roadshow:

1. Porozumění struktuře řízení, správě a kvalitě

Investoři pevně věří, že řídící struktura a řízení musí být příznivé, aby vytvářely ziskové výnosy. Pro úspěšnou roadshow musí vedení sdělit efektivní kontroly dohledu, které vykazují efektivní obchodní postupy a dobrou správu věcí veřejných.

2. Pochopení klíčových rizik

I když rizika nejsou pozitivní, vedení musí upozornit na rizika, která jsou s nimi spojena, a být s nimi v předstihu. Pokud nebudou ohlášena žádná klíčová rizika, bude to jen zobrazovat jejich neschopnost identifikovat rizika, a tím prokázat špatné řízení. Vedení by však mělo klást důraz na zavedené kontroly zajišťování a řízení rizik za účelem řešení a zmírnění rizik spojených s prováděním jejich podnikání.

3. Informování o taktických a dlouhodobých strategiích

Informování investorů o taktických a strategických plánech vedení je zásadní pro to, aby investoři pochopili budoucí růstovou trajektorii společnosti. Bude management schopen vytvořit udržitelný růst? Jaké jsou růstové strategie? Jsou agresivní nebo konzervativní?

4. Identifikace klíčových konkurentů

I přesto, že konkurence není pozitivním faktorem, management musí jasně řešit problém s investory. Při diskusi o klíčových konkurentech by vedení mělo vést konverzaci k tomu, jak je nebo bude jejich konkurenční výhoda lepší než u konkurence.

5. Nástin účelu a požadavků financování

Proč vedení potřebuje více peněz? Jak konkrétně budou peníze použity?

6. Důkladná analýza odvětví / odvětví

Investoři chtějí pochopit nejen tuto společnost, ale také odvětví. Je to rozvíjející se trh? Jaký je plánovaný růst této společnosti ve srovnání s celkovým průmyslovým odvětvím? Jsou překážky vstupu vysoké nebo nízké?

Ceny

Přestože investiční bankéři věnují cenové přípravě emise značné množství času a času, je velmi náročné předvídat „správnou“ cenu. Zde je několik klíčových otázek, které je třeba vzít v úvahu při tvorbě cen.

1. Cenová stabilita

Po dokončení nabídky investoři nechtějí velkou volatilitu. Vysoká úroveň volatility bude znamenat, že cenný papír byl oceněn nesprávně nebo nereflektivně na tržní poptávku nebo vnitřní hodnotu.

2. Plovoucí trh s náhradními díly

Pokud po vydání bude nějaká cenová volatilita, doufejme, že bude na vzestupu. Silný výkon po vydání naznačuje podhodnocenou nabídku.

3. Hloubka investorské základny

Pokud nabídka přiláká pouze několik vysoce koncentrovaných investorů, pravděpodobnost cenové volatility bude vysoká. Čím hlubší bude základna investorů, čím větší bude skupina investorů, tím budou pravděpodobně stabilnější ceny.

4. Přístup na trh

Kritické faktory v Roadshow

Cenový kompromis

Volba „správné“ ceny vyžaduje kompromis mezi dosažením silného cenového výkonu na trhu s náhradními díly a podhodnocením. Investiční bankéř by proto měl cenovou nabídku ocenit na dostatečně nízkou úroveň, aby dosáhl vysokého výkonu na trhu s náhradními díly, ale ne na tak nízké úrovni, aby se emitent cítil, že nabídka je podstatně podhodnocena.

Náklady na podhodnocování

Podhodnocování emise snižuje riziko převisu akcií a zajišťuje vzestupný trh s náhradními díly. Tak proč by upisovatelé nechtěli pokaždé podhodnocovat? Stručně řečeno, podhodnocování nabídky je jednoduše převod přebytku z emitenta na investory. Emitentovi vzniknou náklady příležitosti z prodeje pod jeho hodnotu, zatímco investoři získají z nákupu podhodnocené nabídky. Jelikož banky jsou najímány emitenty, musí upisovatelé v dobré víře činit nejlepší rozhodnutí a výnosy pro emitenta správným vyvážením kompromisu.

Náklady na podhodnocování

Ceny IPO

Aby bylo možné ocenit IPO, musí banky nejprve určit plnou hodnotu společnosti. Ocenění se provádí kombinací diskontovaných peněžních toků (DCF), srovnatelných společností a analýzy předchozích transakcí. Další informace o oceňování podniků a finančním modelování najdete v příručce k finančnímu modelování. Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. a kurz finančního modelování.

Jakmile investiční bankéři prostřednictvím těchto finančních modelů určí hodnotu podniku, odečtou slevu na IPO. Proto při IPO obvykle existuje sleva na skutečnou nebo plnou hodnotu podnikání, aby se mohla cena nabídky ocenit. Plná hodnota minus sleva IPO dává cenové rozpětí, které investiční bankéři věří, že přiláká institucionální investory. Obvykle je 10% -15% normální rozsah slevy.

Výjimky však vždy existují. V případě silně předplacené nabídky může nadměrná poptávka vyrovnat slevu na IPO. Na druhou stranu, pokud je poptávka nižší, než se očekávalo, může být přeceněna pod očekávané cenové rozpětí.

Ceny IPO

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce procesem získávání kapitálu. Další informace o podnikových financích najdete v následujících bezplatných finančních zdrojích:

  • Co je to kapitálová struktura Kapitálová struktura Kapitálová struktura se vztahuje k množství dluhu a / nebo vlastního kapitálu zaměstnaného společností k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Proces IPO Proces IPO Proces IPO je místo, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných
  • Angel Investor Angel Investor Angel investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál pro začínající podniky výměnou za majetkovou účast nebo převoditelný dluh. Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo průběžnou kapitálovou injekci, aby pomohly podnikům projít obtížnými počátečními fázemi.
  • Corporate Venturing Finance Finance Finance Finance Články jsou koncipovány jako samostudijní průvodci, díky nimž se můžete naučit důležité finanční koncepty online svým vlastním tempem. Procházejte stovky článků!
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, investoři Angel / Seed Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs investoři Angel a seed z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found