Nejlepší banky v Turecku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách

Centrální banka Turecké republiky stanoví měnovou a směnnou politiku v zemi. Dohlíží také na finanční instituce a banky v Turecku. Turecká centrální banka byla založena v roce 1930 jako akciová společnost.

Nejlepší banky v Turecku

Mezi hlavní odpovědnosti turecké centrální banky patří:

  1. Dosáhněte cenové stability
  2. Udržet stabilitu tureckého finančního systému
  3. Tiskněte bankovky
  4. Oběhujte peníze
  5. Zřizování a dohled nad platebními systémy
  6. Správa mezinárodních rezerv země

Výhled Moody's pro turecký bankovní systém je negativní vzhledem k očekáváním poklesu financí bank v Turecku v obtížném provozním prostředí.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Turecku, je tento seznam nejlepších bank v Turecku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Turecku jsou:

Ziraat Bank

Ziraat Bank byla založena v roce 1863 a je státní bankou. Poskytuje různé bankovní produkty a služby maloobchodu, malým a středním podnikům a korporátním zákazníkům v Turecku a dalších zemích. S přibližně 24 374 zaměstnanci má ústředí v Ankaře.

K 31. prosinci 2016 banka spravovala 1 814 poboček. Je přítomna v 19 zemích se zaměřením na jednotlivce a nemovitosti.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 91,60 miliardy USD a čistý zisk 1,69 miliardy USD.

Isbank

Isbank byla založena v roce 1924 a je první veřejnou bankou založenou Tureckou republikou. Banka nabízí korporátní a komerční bankovní služby a další bankovní služby velkým korporacím, malým a středním podnikům a dalším obchodním společnostem. Poskytuje také služby retailového bankovnictví a další bankovní služby, služby soukromého bankovnictví zahrnující různé služby související s finančními a hotovostními službami a služby internetového a mobilního bankovnictví.

Banka působí mimo Istanbul s přibližně 55 000 zaměstnanci. Spravuje síť 1 351 poboček v Turecku a 23 poboček v jiných zemích a 6 527 bankomatů.

Od roku 2016 dosáhla celková aktiva banky 79,8 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 1,21 miliardy USD.

Garanti banka

Garanti Bank se sídlem v Istanbulu byla založena v roce 1946. Banka nabízí různé finanční produkty a služby, jako je osobní bankovnictví, bankovnictví pro malé a střední podniky a produkty a služby komerčního / podnikového bankovnictví.

Garanti provozuje prostřednictvím 937 poboček v Turecku, stejně jako osm poboček a tři zámořské zastoupení. Zaměstnává přibližně 22 000 zaměstnanců a obsluhuje přibližně 14 milionů zákazníků.

Od roku 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 80 miliard USD a čistý zisk ve výši 1,301 miliardy USD.

AKBank

AKBank byla založena v roce 1948 a působí v oblasti spotřebitelského bankovnictví, komerčního bankovnictví, bankovnictví pro malé a střední podniky, podnikového investování, privátního bankovnictví a státní pokladny. Společnost má přibližně 14 200 zaměstnanců a sídlí mimo Istanbul.

K 31. prosinci 2017 banka provozovala 800 poboček v Turecku a jednu pobočku na mezinárodní úrovni a obsluhovala přibližně 14,3 milionu klientů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 76 miliard USD a čistá ztráta 1,245 miliardy USD.

Banka Yapi Kredi

Společnost Yapi Kredi Bank, která byla založena v roce 1944, poskytuje služby zákazníkům v Turecku, Nizozemsku, Ázerbájdžánu, Rusku a na Maltě. Funguje prostřednictvím retailového bankovnictví, podnikového a komerčního bankovnictví a segmentů privátního bankovnictví a správy majetku. Sídlí v Istanbulu a zaměstnává kolem 19 000 osob.

Banka spravuje síť přibližně 935 poboček v Turecku a jedné zámořské pobočky, dále 4348 bankomatů, čtyři call centra a 544 tisíc POS terminálů.

Od roku 2016 činila aktiva banky 69 milionů USD a čistý zisk dosáhl 740 milionů USD.

Halkbank

Halkbank sídlící v Istanbul City poskytuje různé finanční produkty a služby. K 31. prosinci 2016 banka provozovala 964 poboček, které se skládaly z 959 poboček v Turecku a pěti zahraničních poboček pokrývajících čtyři na Kypru a jednu v Bahrajnu a tři zastoupení v Anglii, Íránu a Singapuru.

Ve stejném období banka vykázala celková aktiva ve výši 59,28 miliardy USD a čistý zisk ve výši 656 milionů USD.

Vakifbank

Společnost Vakifbank, založená v roce 1954, poskytuje služby korporátního, komerčního, malého podnikání, maloobchodu a investičního bankovnictví v Turecku a dalších zemích. S přibližně 15 700 zaměstnanci má banka sídlo v Istanbulu.

K 31. prosinci 2016 banka provozovala síť 921 poboček v Turecku a tři mezinárodní pobočky v New Yorku, Bahrajnu a Arbilu a 3 917 bankomatů a 200 691 jednotek POS.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 54,4 miliard USD a čistý zisk 694 milionů USD.

Finansbank

Finansbank byla založena v roce 1987. Banka se sídlem v Istanbulu spravovala k 31. prosinci 2016 628 tuzemských poboček a jednu pobočku mezinárodní a jednu zónu volného obchodu na letišti Atatürk.

Od roku 2015 činila celková aktiva banky 90 miliard USD, přičemž počet jejích zaměstnanců byl kolem 15 000.

TEB

Společnost TEB Holding A.S., založená v roce 1981 působí jako dceřiná společnost BNP Paribas Fortis Yatirimlar Holding A.S. Banka poskytuje bankovní a úvěrové služby v Turecku. Zaměstnává přibližně 9 600 osob se sídlem v Istanbulu.

Od roku 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 14,5 miliardy USD a čistý zisk ve výši 241,48 milionu USD.

Denizbank

Denizbank Anonim Sirketi byla založena v roce 1938. Banka zahrnuje tři segmenty: velkoobchodní bankovnictví, retailové bankovnictví a treasury a investiční bankovnictví.

K 31. prosinci 2015 provozovala Denizbank síť 737 poboček, která zahrnovala 694 poboček v Turecku, 43 poboček zahraničních poboček v zahraničí a 4 756 bankomatů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 34,9 miliardy USD a čistý zisk činil 360 milionů USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pro kariéru v bankovnictví získáte s námi kurzy finančního modelování významnou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Turecku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Velké Británii Nejlepší banky ve Velké Británii Existuje více než 45 stavebních spořitelen a 300 bank ve Velké Británii, což z něj činí největší bankovní systém v Evropě a čtvrtý největší na světě. Podle agentury Moody’s je výhled pro banky ve Velké Británii negativní kvůli nejistotám vyvolaným hlasováním po brexitu.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found