Asset Management Company (AMC) - přehled, typy, výhody

Společnost pro správu aktiv (AMC) je společnost, která jménem svých klientů investuje sdružený fond kapitálu. Kapitál se používá k financování různých investic v různých třídách aktiv Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. . Společnosti pro správu aktiv se běžně označují také jako správci peněz nebo společnosti spravující peníze.

Asset Management Company (AMC)

Různé typy společností pro správu aktiv

Společnosti pro správu majetku mají mnoho různých forem a struktur, například:

  • Zajišťovací fondy Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně a
  • Podílové fondy
  • Indexové fondy Indexové fondy Indexové fondy jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné indexové fondy sledují různé tržní indexy, včetně indexů S&P 500, Russell 2000 a FTSE 100.
  • Fondy obchodované na burze
  • Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu investovaného do společností, které představují příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou
  • Ostatní fondy

Kromě toho investují jménem různých typů klientů, například:

  • Drobní investoři
  • Institucionální investoři
  • Veřejný sektor (vládní organizace)
  • Soukromý sektor
  • Klienti s vysokým čistým jměním Jednotlivec s vysokým čistým jměním (HNWI) Jednotka s vysokým čistým jměním (HNWI) označuje osobu s čistým jměním minimálně 1 000 000 $ ve vysoce likvidních aktivech, jako jsou hotovost a hotovost

Společnosti pro správu majetku vysvětleny

Jednotlivým investorům obvykle chybí odborné znalosti a zdroje k tomu, aby trvale vytvářeli silné návratnosti investic v průběhu času. Mnoho investorů se proto spoléhá na společnosti spravující aktiva, aby investovaly kapitál jejich jménem.

Společnosti pro správu aktiv jsou obvykle skupina investičních profesionálů se širokou odborností na trhu. S velkým množstvím sdruženého kapitálu jsou schopni využívat diverzifikaci Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnit ztráty a složité investiční strategie generovat výnosy pro investory.

AMC obecně účtují svým klientům poplatek, který se rovná procentu z celkových spravovaných aktiv (AUM). AUM je jednoduše celková výše kapitálu poskytnutého investory.

Fond pro správu aktiv může účtovat 2% poplatek z AUM. Vezměme si jako příklad správce aktiv, který dohlíží na fond ve výši 100 milionů dolarů. Poplatky za jeden rok nebo jiné časové období budou 2 miliony USD (100 milionů USD x 2,0%).

Zajišťovací fondy jsou proslulé tím, že účtují mnohem vyšší poplatky, někdy až o 20%. Hedgeové fondy však ke generování výnosů využívají neortodoxnější a agresivnější investiční strategie.

Buy-Side vs. Sell-side

Společnosti pro správu aktiv se označují jako společnosti typu „buy-side“. To znamená, že pomáhají klientům nakupovat investice. Dělají rozhodnutí na základě toho, které investice koupit.

Naproti tomu „prodejní“ firmy, jako jsou investiční banky a makléři, budou prodat investiční služby společnostem kupujícím a jiným investorům. Společnosti na straně prodávajícího poskytují průzkum trhu a pomáhají informovat firmy na straně kupce o cenné informace, které lákají firmy na straně kupce k provádění transakcí s nimi.

Výhody pro společnosti spravující majetek

Spojování kapitálu má různé výhody, včetně:

1. Úspory z rozsahu

Úspory z rozsahu jsou nákladové výhody, které může společnost získat zvýšením rozsahu operací. U větších provozů jsou jednotkové provozní náklady nižší.

Například společnosti pro správu aktiv mohou nakupovat cenné papíry ve větším množství a mohou vyjednávat příznivější ceny provizí za obchodování. Rovněž mohou investovat spoustu kapitálu do jedné kanceláře, což snižuje režijní náklady Režijní náklady jsou obchodní náklady, které souvisejí s každodenním provozem firmy. Na rozdíl od provozních nákladů nelze režijní náklady vysledovat ke konkrétní nákladové jednotce nebo obchodní činnosti. Místo toho podporují celkové obchodní činnosti generující příjmy. .

2. Přístup k širokým třídám aktiv

Přístup k širokým třídám aktiv znamená, že společnosti spravující aktiva mohou investovat do tříd aktiv, které jednotlivý investor nebude schopen. Například AMC může investovat do infrastrukturních projektů za několik miliard dolarů, jako je elektrárna nebo most. Investice jsou tak velké, že individuální investor k nim obvykle nebude mít přístup.

3. Specializované odborné znalosti

Specializovaná odbornost se týká společností spravujících aktiva, které najímají finanční odborníky s rozsáhlými zkušenostmi se správou investic, které většině individuálních investorů chybí. Například AMC může najmout různé profesionály, kteří se specializují na určité třídy aktiv, jako jsou nemovitosti, stálý příjem, akcie specifické pro sektor atd.

Nevýhody společností spravujících aktiva

Společnosti pro správu aktiv přicházejí také s několika nevýhodami, například:

1. Poplatky za správu

Většina správců aktiv účtuje paušální poplatky, které se vybírají bez ohledu na jejich výkon. Výsledkem je, že v průběhu času mohou být poplatky pro investory velmi drahé. Vzhledem k nákladům na zdroje a odborné znalosti potřebné k provozu AMC jsou poplatky vysoké, aby tyto náklady kompenzovaly a poskytly správcům aktiv také zisk.

2. Nepružný

Správci aktiv se mohou stát příliš velkými, až jsou tak těžkopádní a nereagují na dynamický trh. Správa příliš velkého množství kapitálu občas vytváří provozní problémy.

3. Riziko nedostatečného výkonu

Výkon AMC se obvykle hodnotí ve srovnání s benchmarkem. Benchmark je standard srovnávající výkon s, obvykle ve formě širokého tržního indexu. Existuje riziko, že správci aktiv nedosahují dobrých výsledků na trzích, a pokud zahrneme výše zmíněné poplatky za správu, může to být pro investory velmi nákladné.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Správa aktiv (AUM) Správa aktiv (AUM) Správa aktiv (AUM) je celková tržní hodnota cenných papírů, které finanční instituce vlastní nebo spravuje jménem svých klientů.
  • Institucionální investor Institucionální investor Institucionální investor je právnická osoba, která shromažďuje finanční prostředky mnoha investorů (což mohou být soukromí investoři nebo jiné právnické osoby), aby
  • Poměr výdajů na správu (MER) Poměr výdajů na správu (MER) Poměr nákladů na správu (MER) - nazývaný také jednoduše jako poměr nákladů - je poplatek, který musí zaplatit akcionáři podílového fondu nebo fondu obchodovaného na burze (ETF) . MER jde k celkovým výdajům použitým na provoz těchto fondů.
  • Fond rizikového kapitálu Fond rizikového kapitálu Fond rizikového kapitálu je typ investičního fondu, který investuje do začínajících společností, které nabízejí vysoký potenciál návratnosti, ale také přicházejí s

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found