Načíst fond - definice, typy a výhody načíst fondy

Zátěžový fond je vzájemný fond Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Zjistěte více o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich, které nesou provizi za nákup nebo prodej jeho akcií. Zatížení se počítá jako procento z částky, kterou investor koupí nebo prodá. Investor platí zátěž, která slouží ke kompenzaci brokera nebo investičního poradce za jejich čas a dovednosti při výběru vhodného fondu.

Načíst fond

Když je náklad zaplacen v době nákupu, označuje se to jako front-end náklad. Zatížení zaplacené při sdílení akcií Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. jsou prodávány se označuje jako back-end zatížení nebo podmíněný odložený poplatek za prodej. Podílový fond může účtovat 4 až 8% z částky investice nebo paušální poplatek.

Načíst fond vs. fond bez zátěže

Důvodem, proč většina investorů jde do fondů pro načítání, na rozdíl od fondů bez zatížení, je kompenzace finančního zprostředkovatele, který provedl průzkum, doporučil a prodal jim fond. Finanční zprostředkovatelé, finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. jako jsou makléři a finanční plánovači, využijí své odborné znalosti k určení nejlepšího možného fondu pro svého klienta.

Výměnou za jejich dovednosti je zprostředkovateli vyplacena provize. Pokud má investor odborné znalosti v oblasti výzkumu nejlepší investice a nezávislého rozhodování o prodeji nebo nákupu podílových fondů, nedosáhne investor žádné výhody při nákupu nákladových fondů od finančního zprostředkovatele.

Mnoho investorů dává přednost fondům bez zátěže, protože tato možnost minimalizuje výdaje, což se promítá do vyšších výnosů. Fond bez zátěže je fond, který neúčtuje zatížení. Prostředky bez zátěže lze po určité době uplatnit bez poplatku za prodej.

Výdaje vzniklé při správě fondů bez zátěže se odečítají od hrubých výnosů fondu. Například pokud fond vrátí 10% před poplatky a výdaji a celkové náklady a výdaje dosáhnou 1%, investor získá čistý výnos 9%. Fondy bez načtení neúčtují prodejní náklady, ale mohou účtovat jiné typy poplatků, jako jsou směnné poplatky, poplatky za odkup a poplatky za vedení účtu.

Druhy tříd akcií fondu zatížení

Společnosti podílových fondů vlastní více tříd akcií Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. které poskytují investorům několik možností placení prodejních poplatků. Každá třída akcií má své vlastní výhody a nevýhody, které se soustřeďují na výdaje, které investorům vzniknou:

1. Akcie třídy A.

Akcie třídy A jsou fondy front-endového zatížení, které nesou počáteční poplatek za prodej z celkové částky investice. Poplatek se používá k úhradě služeb investičního poradce a pohybuje se v rozmezí od 5% do 8%. Investoři, kteří investují velké částky, mohou těžit z průlomových slev, které snižují prodejní poplatek.

Akcie třídy A nabízejí investorům, kteří plánují dlouhodobě investovat velké dolary, možnost s nejnižšími náklady. Pokud například investor investuje 100 000 USD do podílového fondu se zátěží 5%, bude investovat poplatek za prodej ve výši 5 000 USD a zůstane v čisté hodnotě 95 000 USD.

2. Akcie třídy B.

Akcie třídy B nenesou poplatek za front-end prodej. Místo toho účtují back-end zatížení, pokud investor prodá svou investici před dohodnutým obdobím, obvykle pěti až osmi lety. Investorovi navíc vznikne poplatek za odkup až 6%. Na rozdíl od akcií třídy A, které nabízejí únikové slevy pro velké investice, akcie třídy B nenabízejí únikové akcie. Back-end poplatek se však v časovém rámci investice snižuje.

Nakonec, po sedmi nebo osmi letech držení, může investor vyměnit akcie třídy B za akcie třídy A. Akcie třídy B jsou vhodné pro investory, kteří nemají dostatečný kapitál k investování do třídy A a mají nárok na průlomové slevy, ale mohou držet akcie třídy B asi sedm let, než je vymění za akcie třídy A.

3. Akcie třídy C

Akcie třídy C si po celou dobu držby investice účtují přibližně 1% zatížení, což z ní činí nejdražší třídu akcií pro investory, kteří plánují investici dlouhodobě držet. Neposkytují únikové slevy. Akcie třídy C jsou nejvhodnější pro investory, kteří plánují držet akcie krátkodobě.

Výhody zátěžových fondů

Ačkoli si fondy načtení účtují provizi, někteří investoři je stále preferují před fondy bez načtení. Investoři vyplácejí provizi finančnímu zprostředkovateli, který provádí výzkum nejvhodnějšího podílového fondu, do kterého investuje, a přijímá investiční rozhodnutí jménem klienta.

Využití finančního zprostředkovatele chrání nezkušené investory před nesprávným výběrem kvůli nedostatku znalostí. Využití odborníka může investorovi pomoci dosáhnout lepších výnosů pouze díky malé provizi.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení zátěžového fondu. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Poplatek za službu Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k zakoupenému produktu nebo službě.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found