Banky v Zimbabwe - přehled, průvodce po nejlepších bankách v Zimbabwe

Reserve Bank of Zimbabwe působí jako ústřední měnový orgán země. Centrální banka, která byla založena v roce 1964, dohlíží na mikrofinanční instituce, stavební spořitelny, instituce půjčující peníze a banky v Zimbabwe. Rovněž formuluje a provádí měnovou politiku, udržuje cenovou stabilitu a podporuje stabilní finanční systém.

Banky v Zimbabwe

Jihoafrická ratingová instituce NKC African Economics nedávno zvýšila svůj úvěrový rating bank v Zimbabwe z negativního na stabilní. Podle mezinárodně uznávané společnosti pro ekonomický výzkum mohou investoři po volbách nového prezidenta v roce 2017 v zemi využít příležitostí.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Zimbabwe, je tento seznam nejlepších bank v Zimbabwe užitečným průvodcem, kde začít. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na náš seznam finančních institucí Společnosti Seznam hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Zimbabwe jsou:

CBZ banka

CBZ Bank je jednou z předních bank v Zimbabwe a nabízí širokou škálu bankovních a finančních služeb jednotlivým i firemním zákazníkům. V roce 1991 vláda Zimbabwe převzala bývalou Bank of Credit and Commerce a přejmenovala ji na Commercial Bank of Zimbabwe Ltd. V roce 2004 přijala název CBZ Bank a stala se dceřinou společností CBZ Holdings.

Banka má krátkodobý úvěrový rating A1 a dlouhodobý rating A od společnosti Global Credit Rating Company v Jižní Africe. V současné době zaměstnává 923 zaměstnanců a provozuje síť 66 poboček po celé zemi.

Tržby: 152,95 milionu USD (2017)

Čistý příjem: 27,84 milionu USD (2017)

Celková aktiva: 2,19 miliardy USD (2017)

ZB Bank Limited ze Zimbabwe

ZB Bank stopuje svůj původ v Nizozemské bance Jihoafrické republiky, která byla založena v roce 1951. V roce 1992 se stala dceřinou společností Zimbabwe Financial Holdings Limited (ZBFH) a později přijala název ZB Bank Limited v roce 2006 poté, co skupina přijala monolitická značka.

Obchodní banka se sídlem v Harare zaměstnává 631 osob a spravuje 47 poboček.

Výnosy (ZBFH): 72,7 milionu USD (2017)

Čistý příjem (ZBFH): 15,5 milionu USD (2017)

Celková aktiva (ZBFH): 527,7 milionu USD (2017)

BancABC Zimbabwe

BancABC Zimbabwe působí jako dceřiná společnost panafrického poskytovatele finančních služeb ABC Holdings Limited. Nabízí osobní, obchodní a velkoobchodní bankovní služby po celém Zimbabwe. BancABC zahájila své komerční bankovní operace v zemi v roce 2009.

Banka v současné době zaměstnává 315 zaměstnanců, kteří řídí a dohlíží na 19 poboček a 35 bankomatů.

Barclays Bank of Zimbabwe

Barclays Bank of Zimbabwe je dceřinou společností Barclays Bank Plc. Banka nabízí služby osobního bankovnictví, komerčního bankovnictví a internetového bankovnictví zákazníkům po celém Zimbabwe. Bankovní operace zahájila v roce 1912 - což z ní učinilo jednu z nejstarších bank v Zimbabwe - poté, co Jihoafrická národní banka koupila Bank of Africa a ve skutečnosti se stala (Jihoafrickou republikou kontrolovanou) Barclays Bank.

Komerční banka zaměstnává přibližně 713 zaměstnanců a dohlíží na síť 27 poboček a 46 bankomatů umístěných v hlavních obchodních centrech v zemi.

Tržby: 71,51 milionu USD (2017)

Čistý příjem: 19,79 milionu USD (2017)

Celková aktiva: 551,61 milionu USD (2017)

Steward Bank

Steward Bank, která byla založena v roce 1970, získala licenci na komerční bankovnictví v roce 2008. V současné době působí jako dceřiná společnost společnosti Econet Wireless Zimbabwe Limited, která v roce 2013 získala většinový podíl v TN Bank, předchůdci Steward Bank. Banka nabízí inovativní finanční řešení prostřednictvím zaměřit se na kombinované využití telekomunikací a technologií.

Tržby: 30,1 milionu USD (2017)

Čistý příjem: 6,16 milionu USD (2017)

Celková aktiva: 226,06 milionu USD (2017)

Standard Chartered Bank Zimbabwe

Společnost Standard Chartered Bank Zimbabwe, která byla založena v roce 1983, nabízí komplexní škálu produktů a služeb osobního a obchodního bankovnictví. Patří mezi nejvyšší banky v Zimbabwe jako příjemce několika prestižních ocenění, včetně Best Bank in Zimbabwe 2017 od Euromoney, Best Digital Bank in Zimbabwe 2017 od Global Finance a Zimbabwe Bank of the Year 2017 od The Banker Magazine.

Banka se sídlem v Harare v současné době zaměstnává 582 zaměstnanců a dohlíží na 20 poboček.

Tržby: 62,83 milionu USD (2017)

Čistý příjem: 13,33 milionu USD (2017)

Celková aktiva: 815,98 milionu USD (2017)

Agricultural Development Bank of Zimbabwe (Agribank)

Agribank je poskytovatelem finančních služeb na střední úrovni v Zimbabwe a nabízí v zemi retailové, korporátní, komerční a mezinárodní bankovní služby. Banka, dříve známá jako Agricultural Finance Corporation, byla založena v roce 1999. V roce 2002 se stala rozvojovou bankou pro zemědělství jako součást vládní strategie organizace půdy zajišťující financování zemědělcům.

V současné době banka zaměstnává 462 zaměstnanců a spravuje 45 poboček.

FBC Bank

FBC Bank působí jako plně vlastněná dceřiná společnost diverzifikované skupiny finančních služeb FBC Holdings Limited. Banka poskytuje retailové a SME bankovnictví, privátní bankovnictví, podnikové a institucionální bankovnictví a diaspora bankovní služby. Provozuje síť 17 poboček a 6 300 POS terminálů po celé zemi.

Tržby (skupina): 65,72 milionu USD (2017)

Čistý příjem (skupina): 23,25 milionu USD (2017)

Celková aktiva (skupina): 712,44 milionu USD (2017)

Stanbic Bank Zimbabwe

Stanbic Bank Zimbabwe působí jako plně vlastněná dceřiná společnost Stanbic Bank Investment Corporation. V roce 1992 banka zahájila obchodní činnost jako jedna z bank v Zimbabwe poté, co se stala součástí skupiny Standard Bank Group. Nabízí osobní bankovnictví, komerční a podnikové bankovnictví, podnikové bankovnictví, investice a několik dalších finančních služeb. S 659 zaměstnanci banka dohlíží na 20 poboček.

Tržby: 108,96 milionu USD (2017)

Čistý příjem: 27,63 milionu USD (2017)

Celková aktiva: 1,4 miliardy USD (2017)

Ecobank Zimbabwe

Ecobank Zimbabwe zahájila činnost obchodní banky v roce 2002 jako skupina Premier Finance Group. V roce 2011 přijala své současné jméno po akvizici kontrolního podílu ve společnosti Premier Finance společností Ecobank Transnational a o rok později získala licenci na komerční bankovnictví.

Banka nabízí služby retailového a investičního bankovnictví zákazníkům po celé zemi. Poskytuje také produkty spojené s akciemi. Ecobank v současné době provozuje síť 12 poboček.

Tržby: 54,24 milionu USD (2017)

Čistý příjem: 22,02 milionu USD (2017)

Celková aktiva: 546,83 milionu USD (2017)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Zimbabwe. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Jižní Africe Nejlepší banky v Jižní Africe Jihoafrická rezervní banka slouží jako centrální banka Jihoafrické republiky. Byla vytvořena v červnu 1921 na základě zákona o měnách a bankách z roku 1920. Dohlíží na operace bank v Jižní Africe a pracuje na dosažení a udržení stability domácích cen. Jih
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found