CFA vs MBA - Který z nich je lepší pro kariéru v oblasti podnikových financí?

Jednou z nejběžnějších debat mezi začínajícími finančními profesionály je, zda získat CFA vs. MBA. Oba jsou velmi žádaní a oba mají dlouhý seznam úspěšných absolventů. Je však třeba vzít v úvahu několik velmi důležitých rozdílů v závislosti na tom, jaké jsou vaše kariérní cíle.

CFA vs MBA? Oba jsou vysoce ceněné finanční akreditace, které vyžadují hodně tvrdé práce a mohou přinést vynikající kariérní mobilitu. Abychom mohli snadno shrnout kompromisy mezi těmito dvěma označeními, vytvořili jsme tabulku, která uvádí nejdůležitější body pro každé z nich.

Rozhodnutí CFA vs MBA

CFA vs MBA - Jaké jsou rozdíly mezi programy?

V níže uvedené souhrnné tabulce můžete porovnat dvě možnosti - CFA vs MBA - a zjistit, která z nich lépe vyhovuje vašim osobním cílům.

CFA®

MBA

Délka času:

3-4 roky

1-2 roky

Náklady:

~$5,000

$50,000 - $180,000

Prestiž:

Vysoká (stejná)

Nízká až extrémně vysoká (variabilní)

Akademické zaměření:

Řízení portfolia

Řízení podniku

Síťové připojení:

Společnosti CFA

Široké sítě studentů / absolventů

# držitelů označení:

120,000+

Miliony +

Míra úspěšnosti:

~50%

~85%

Kariérní výhoda:

Technické vědomosti

Spojení a nábor

Kariérní cesty:

-Výzkum rovnosti

-Investiční management

-FP & A

-Investiční bankovnictví

- Společný rozvoj

- Soukromý kapitál

CFA vs MBA - Který z nich je pro vás ten pravý?

Stručně řečeno, záleží jen na vás a na tom, jaké jsou vaše osobní cíle, pokud jde o stanovení správné odpovědi pro sebe v debatě CFA vs. MBA.

CFA vs MBA - CFA

Program CFA stojí méně než MBA a je více finančně specifický a technicky zaměřený. Je to nejvhodnější pro lidi, kteří se zajímají o kapitálový výzkum Přehled ekvitního výzkumu Odborníci na kapitálový výzkum jsou zodpovědní za vypracovávání analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, o které by mohly mít zájem investiční banky, instituce nebo jejich klienti. Divize Equity Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tato příručka pro průzkum akciového výzkumu a správa portfolia. Prestiž pronájmu charty je zcela homogenní, protože existuje pouze jeden standard. Program se více zaměřuje na technické dovednosti a je zapojen jen velmi málo nebo vůbec.

CFA vs MBA - MBA

Na druhou stranu programy MBA Stojí MBA za to? Pokud uvažujete o obchodní škole, na kterou se možná ptáte, stojí za to MBA ?. Odpověď (jako v každé třídě MBA) je: „záleží“. Kromě zátěže na MBA není téměř žádný důvod, abyste MBA neudělali, pokud to váš šéf platí. Mohou to použít jako páku proti vám a uzamknout vás, ale návratnost investic je neuvěřitelná, pokud je zdarma (samozřejmě). mají vysokou míru variability a jejich prestiž se měří ve škole, ze které jste ji získali. Není opravdu fér se ptát: „Je pověření CFA lepší než MBA?“, Když skutečně musí být otázka: „Je Harvard MBA nebo University of Phoenix MBA lepší než pověření CFA?“. Odpověď je samozřejmě stále subjektivní. Na škole, ze které jste získali titul MBA, záleží hodně. Mezi nejlepší školy MBA patří Harvard, Stanford a Wharton School of Business na University of Pennsylvania.

MBA je vhodnější pro lidi, kteří se více zajímají o obecné vedení a výkonné vedení. Vlastnosti vedení Vlastnosti vedení označují osobní vlastnosti, které definují efektivní vůdce. Vedení označuje schopnost jednotlivce nebo organizace vést jednotlivce, týmy nebo organizace k plnění cílů a záměrů. Vedení hraje v řízení důležitou funkci. Kariérní cesty MBA mají tendenci být oblíbenější u lidí v oblasti investičního bankovnictví, soukromého kapitálu a korporátního rozvoje. Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navazování strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) a / nebo dosáhnout dokonalosti organizace. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti. .

Programy MBA obvykle zahrnují mnoho sítí, což je jedna z jejich hlavních výhod.

Porovnejte více označení

Níže je uvedena užitečná souhrnná tabulka s více označeními, kromě CFA vs MBA, pro snadnou orientaci.

CFA®CPA®CAIA®CFP®FRM®FMVA®
Počet úrovní312221
Náklady4 000 až 5 000 $1 000 až 3 000 $$3,000$2,000$1,500$497
Míra úspěšnosti zkoušky30-50%40-50%70%67%40-50%70%
Zaměření na obsahSpráva portfolia, investiceFinanční výkaznictví, auditSkutečná aktiva, alternativní investiceFinanční plánováníŘízení finančních rizikFinanční modelování, oceňování
Kariérní aplikaceVše zahrnujícíÚčetnictví a financeSpráva majetkuMaloobchod a správa majetkuŘízení rizikVše zahrnující
Doba studia (hodiny)300–350 za zkouškuLiší se200 za zkouškuLiší se200-300 za zkoušku120-200 celkem
Čas dokončení3-5 let2,5 - 5 let1-2 roky4 roky<1 rok<1 rok
Pracovní zkušenost4 roky1 rok1 rok3 roky2 rokyŽádný

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce pro srovnání CFA vs MBA. Chcete-li porovnat více označení a stupňů, prohlédněte si naše další průvodce níže:

  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Stojí MBA za to? Stojí MBA za to? Pokud uvažujete o obchodní škole, na kterou se možná ptáte, stojí za to MBA ?. Odpověď (jako v každé třídě MBA) je: „záleží“. Kromě zátěže na MBA není téměř žádný důvod, abyste MBA neudělali, pokud to váš šéf platí. Mohou to použít jako páku proti vám a uzamknout vás, ale návratnost investic je neuvěřitelná, pokud je zdarma (samozřejmě).
  • Analytik finančního modelování a oceňování (FMVA) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found