Non-Recourse Loan - Definice, Jak získat, Bad Boy Carve-Out

Bezúročná půjčka omezuje aktiva dlužníka, o která se může věřitel snažit získat částku v případě selhání. Pokud dlužník nesplácí úvěr, může věřitel jít pouze za aktivy, které byly označeny jako kolaterál. Zajištění Zajištění je aktivum nebo nemovitost, kterou jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. za půjčku. Věřitel nemůže získat další aktiva, například osobní účty dlužníka, aby získal celkovou částku půjčky.

Půjčka bez postihu

Souhrn:

  • Bezúročné půjčky ukládají odpovědnost věřiteli: pokud dlužník nesplní své závazky, může věřitel požadovat pouze aktiva nebo aktiva krytá půjčkou.
  • Bezúročné půjčky je obtížnější získat a splnit podmínky, protože věřitel převezme většinu rizika.
  • Většina půjček bez postihu přichází s upozorněním „špatný chlapec vydělat“, což znamená, že pokud je dlužník nedbalost nebo se jedná o nesprávné vyjádření, půjčka se automaticky stane postihovou půjčkou.

Non-Recourse Loans vs. Recourse Loans

Bezúročné půjčky, jak je popsáno výše, znamenají, že věřitel může jít pouze za aktivy krytými samotnou půjčkou, pokud dlužník neplní své závazky. Nejčastěji se jedná o půjčky spojené s majetkem. Pokud je nemovitost založena a vytváří určitý druh příjmu - například pokud je nemovitostí bytový komplex s měsíčními výdělky z pronájmu - může být vhodné, aby si věřitel nemovitost ponechal a pokračoval v měsíčních splátkách. Věřitel může také chtít nemovitost prodat. V žádném případě nesmí věřitel v případě selhání získat od dlužníka žádná jiná aktiva, než jsou aktiva založená jako zástava za půjčku.

Regresní půjčky Regresní půjčka (dluh) Regresní půjčka - alternativně známá jako regresní dluh - je typ půjčky, díky níž je dlužník 100% odpovědný za jakýkoli nevyrovnaný zůstatek. Pokud je tržní hodnota aktiva nižší než výše půjčky, může věřitel jít za dalšími aktivy dlužníka, aby vyrovnal další ztrátu. To platí i v případě, že ostatní aktiva nebyla použita jako zajištění půjčky. na druhou stranu přeneste veškerou odpovědnost na dlužníka. Pokud dlužník nesplácí úvěr, má věřitel právo zabavit veškerá aktiva použitá jako zajištění půjčky a také jít za ostatními aktivy a osobními účty dlužníka. Věřitel může být dokonce schopen nechat výplatu dlužníkových mezd do doby, než bude splacen zbývající dluh.

Získání půjček bez postihu

Je zřejmé, že většina rizika a expozice u bezregresních půjček spočívá na věřiteli. Pokud aktivum použité jako kolaterál poklesne na hodnotě, zatímco je ve vlastnictví dlužníka, a dlužník je v prodlení, pak je povinností věřitele přijít se ztracenými penězi.

Bezúročné půjčky jsou proto mnohem obtížnější získat a kvalifikovat se. Komerční věřitelé často poskytnou bezúročné půjčky na financování určitých typů nemovitostí a pouze na zvlášť hodné dlužníky. Stabilní finance a vynikající kreditní skóre Skóre FICO Skóre FICO, běžněji známé jako kreditní skóre, je tříciferné číslo, které se používá k posouzení pravděpodobnosti, že osoba splácí úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo pokud jim věřitel půjčí peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby jakéhokoli poskytnutého úvěru, což jsou dva důležité faktory, na které se věřitel dívá, než zváží půjčku bez postihu.

Další důležitý faktor, o kterém se uvažuje? Historie výdělků / potenciál zisku nemovitosti. Věřitel musí mimo jiné vzít v úvahu, k čemu byla nemovitost použita, k čemu bude použita a kde se nachází.

Bez ohledu na výše uvedené faktory, z důvodu pouhého rizika pro věřitele, představují bezúročné půjčky vyšší úrokovou sazbu než bezúročné půjčky, aby věřiteli kompenzovaly další riziko.

Bad Boy vyřezávat ven

Věřitelé mají při nabízení půjček bez postihu jednu výhodu - něco, čemu se říká „špatný chlapec vybojuje“. Vyčlenění špatného chlapce odkazuje na klauzuli připojenou téměř ke všem půjčkám bez postihu. V případě, že dlužník provádí podvodnou činnost nebo se jakýmkoli způsobem nepravdivě prezentuje, stává se bezregresní půjčka plně regresní půjčkou a věřitel pak může v případě nesplácení půjčit po kterémkoli z aktiv dlužníka. Aktivita, která může aktivovat doložku o vyčlenění zlého chlapce, zahrnuje:

  • Vyhlášení úpadku Úpadek Úpadek je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům. záměrně
  • Falšování jejich finanční síly / schopnosti splácet půjčku
  • Nedodržení odpovídající výše pojistného krytí nemovitosti
  • Neplatí daně z nemovitosti

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Smlouva o dluhu Smlouvy o dluhu Smlouvy o dluhu jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
  • Neplnící aktivum Neplnící aktivum Neplnící aktivum (NPA) je klasifikace používaná finančními institucemi pro půjčky a zálohy, u nichž je jistina po splatnosti a u které není
  • Pravděpodobnost selhání Pravděpodobnost selhání Pravděpodobnost selhání (PD) je pravděpodobnost selhání dlužníka při splácení půjčky a používá se k výpočtu očekávané ztráty z investice.
  • Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr je typ úvěru, který se získává na podporu dočasné osobní nebo obchodní kapitálové potřeby. Jelikož se jedná o typ úvěru, jedná se o částku vypůjčeného kapitálu a úroky, které je třeba zaplatit k danému datu splatnosti, což je obvykle do jednoho roku od získání úvěru.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found