Banky v Portugalsku - Průvodce po 10 nejlepších bankách v Portugalsku

Ústředním měnovým orgánem, který dohlíží na banky v Portugalsku, je Banco de Portugal. Je členem Evropského systému centrálních bank (ESCB). Portugalsko, které je členem Evropské unie, provozuje moderní bankovní systém, který nabízí pokročilé finanční produkty. Ve skutečnosti dohlíží na jednu z nejpokročilejších mezibankovních sítí na světě.

Banky v Portugalsku

Moody’s Investors Service udržuje stabilní výhled pro banky v Portugalsku. Ratingová agentura předpovídá, že kvalita aktiv a kapitál v bankovním systému země zaznamená stabilní, ale slabý růst. S nárůstem investic a vývozu, který bude pohánět růst HDP, však Moody’s očekává, že v nadcházejícím období dojde ke zlepšení bank v Portugalsku.

Pro kohokoli, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Portugalsku, je tento seznam nejlepších bank v Portugalsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Portugalsku jsou:

Caixa Geral de Depósitos

Státní finanční instituce Caixa Geral de Depósitos (CGD), založená v roce 1876 v Lisabonu, je největší z portugalských bank z hlediska celkových aktiv a největší bankovní korporací veřejného sektoru v zemi. Rovněž se řadí na 109. místo v seznamu významných bank na světě a je 69. největší evropskou bankou.

Banka působí prostřednictvím poboček, zastoupení a přímého kapitálového podílu v místních finančních institucích ve 23 zemích na čtyřech kontinentech.

Tržby: 1,15 miliardy eur (2017)

Čistý zisk (ztráta): (49,9 milionu EUR) (2017)

Celková aktiva: 96 miliard eur (2017)

Banco Santander Totta S.A.

Banco Santander Totta S.A. je druhou největší soukromou bankou v Portugalsku z hlediska celkových aktiv. S centrálou v Lisabonu zaměstnává 6300 zaměstnanců ve více než 650 pobočkách.

Portugalská banka sahá až do roku 1843, kdy byla dříve známá jako Banco Totta & Açores a později Banco Totta. Společnost Global Finance označila Banco Santander Totta S.A. za nejbezpečnější banku v Portugalsku, zatímco Euromoney ji uznala za nejlepší banku v Portugalsku.

Tržby: 1,17 miliardy eur (2016)

Čistý příjem: 380 milionů eur (2016)

Celková aktiva: 45,73 miliard EUR (2016)

Banco Comercial Portugues

S více než 695 pobočkami v Portugalsku a obsluhujícími téměř 4,3 milionu zákazníků po celém světě je Banco Comercial Portugues z hlediska podílu na trhu největší ze soukromých bank v Portugalsku. To bylo založeno v roce 1985 Jardim Gonçalves a investory z regionu Porto. Sídlo banky je v Oeirasu ve Velkém Lisabonu.

Tržby: 2,2 miliardy eur (2017)

Čistý příjem: 290 milionů eur (2017)

Celková aktiva: 72,67 miliard eur (2017)

Banco Internacional do Funchal

Banco Internacional do Funchal, S.A. byla založena v roce 1988 a nabízí širokou škálu bankovních a finančních produktů a služeb, včetně retailového, komerčního a investičního bankovnictví. Banka se sídlem v Lisabonu působí nejen v zemi, ale také ve zbytku Evropské unie, Latinské Ameriky a Severní Ameriky.

Tržby: 15,35 milionu EUR (2016)

Čistý příjem: 2,1 milionu EUR (2016)

Celková aktiva: 523 milionů eur (2016)

Banco Populární Portugalsko

Společnost Banco Popular Portugal, která byla založena v roce 1991, byla dříve známá jako BNC-Banco Nacional de Crédito, S.A. V roce 2005 banka změnila svůj název na Banco Popular Portugal, S.A.

Banco Popular poskytuje služby soukromým občanům, osobám samostatně výdělečně činným, malým a středním podnikům, soukromým institucím sociálního zabezpečení, velkým podnikům, finančním institucím a sektoru veřejné správy, které působí prostřednictvím retailového a komerčního bankovnictví a dalších segmentů ve 118 pobočkách.

Novo Banco

Portugalská banka Nova Banco nabízí služby retailového a investičního bankovnictví, pojišťovnictví, správy aktiv a rizikového kapitálu. V roce 2014 byla představena portugalské centrální bance na záchranu Banco Espiritu Santo, jedné z nejstarších a nejuznávanějších soukromých bank v Portugalsku. Sídlo společnosti Novo Banco je v Lisabonu.

Od roku 2017 banka spravovala síť 576 tuzemských poboček a 30 mezinárodních poboček a v Portugalsku a dalších zemích zaměstnává celkem 6325 osob.

Tržby: 436,6 milionu EUR (1. pololetí 2017)

Čistý zisk (ztráta): (371,4 milionu EUR) (1. pololetí 2017)

Celková aktiva: 55,27 miliard eur (1. pololetí 2017)

Banco Português de Investimento (BPI)

Skupina komerčního bankovnictví Banco Português de Investimento (BPI) se specializuje na půjčky na bydlení prostřednictvím různých externích společností. Dohlíží na 674 poboček a obsluhuje více než 1,4 milionu zákazníků, jednotlivců, podniků a institucí.

Banka si udržuje přítomnost nejen v Portugalsku a Španělsku, ale také v zemích, jako je Angola, kde je lídrem na trhu v oblasti podnikového bankovnictví, a Mosambik, kde vlastní 30% akcií banky BCI Fomento. Byla založena v roce 1981 se sídlem v Portu.

Tržby (skupina BPI): 716,6 milionu EUR (2016)

Čistý příjem (skupina BPI): 313,2 milionu EUR (2016)

Celková aktiva (skupina BPI): 38,29 miliardy eur (2016)

Caixa Central de Crédito Agrícola Mútuo, C.R.L.

Společnost se sídlem v Lisabonu, Caixa Central de Crédito Agrícola Mútuo, C.R.L. poskytuje řadu bankovních produktů a služeb včetně obchodu a maloobchodu, správy investičních fondů a aktiv, pojištění a poradenských služeb. Banka zahrnuje segmenty komerčního / retailového bankovnictví, investičních fondů a správy aktiv, pojištění a poradenství.

Banco Privado ATLANTICO - Europa

Evropská banka ATLANTICO Europa, založená v roce 2009, působí jako dceřiná společnost Atlantico Financial Group S.A. se sídlem v Lisabonu a poskytuje širokou škálu bankovních produktů a služeb pro jednotlivce a společnosti ve více než 50 zemích.

Značka ATLANTICO byla založena v roce 2006. V souladu s jejím cílem stát se globální značkou si mezi portugalskými bankami vybudovala pozici Banco ATLANTICO Europa. V současné době obsluhuje přibližně 10 156 zákazníků a zaměstnává přibližně 129 osob.

Tržby: 23,02 milionu EUR (2016)

Čistý příjem: 5,12 milionu EUR (2016)

Celková aktiva: 1,27 miliardy eur (2016)

Banco Finantia, S.A.

Banco Finantia, S.A. se sídlem v Lisabonu je dceřinou společností Finantipar-S.G.P.S., S.A. Banka poskytuje řešení soukromého, podnikového a investičního bankovnictví v Portugalsku a dalších zemích. Provozuje také pobočku ve Španělsku, kancelář v Brazílii a makléřské společnosti v Londýně a New Yorku.

Aktivity soukromého bankovnictví skupiny jsou zaměřeny na Pyrenejský poloostrov, zatímco její řešení podnikového a investičního bankovnictví jsou soustředěna na Pyrenejském poloostrově / latinskoamerickém koridoru a na trzích Turecka, Ruska a Společenství nezávislých států.

Tržby: 79,9 milionu EUR (2016)

Čistý příjem: 30,7 milionu EUR (2016)

Celková aktiva: 1,81 miliardy eur (2016)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Portugalsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Španělsku Nejlepší banky ve Španělsku Španělským ústředním měnovým orgánem je Banco de España, který slouží jako národní orgán dohledu nad bankami ve Španělsku v rámci jednotného mechanismu dohledu (SSM) eurozóny. Španělská centrální banka, která byla založena v roce 1782 v Madridu, je v současné době členem Evropského systému centrálních bank. Spanel
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found