Nejlepší banky v Íránu - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách v Íránu

Centrální banka Íránské islámské republiky slouží jako centrální měnová autorita země. Íránská centrální banka, která byla založena v roce 1960, je vládním podnikem. Vydává směnky a měny a dohlíží na úvěrové instituce a banky v Íránu.

Nejlepší banky v Íránu

Mezi další funkce íránské centrální banky patří:

  • Udržujte hodnotu národní měny
  • Udržujte rovnováhu v platební bilanci země
  • Usnadněte transakce související s obchodem
  • Zlepšit růstový potenciál země

Nedávná hodnocení íránského bankovního systému nejsou k dispozici. Moody’s je však pozitivní, že zrušení obchodu a finančních sankcí vůči islámské republice v oblasti jaderné energie bude pro banky v Íránu úvěrově pozitivní.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Íránu, je tento seznam nejlepších bank v Íránu užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Íránu jsou:

EN Bank

Společnost EN Bank, založená v roce 2001, působí jako jedna ze soukromých bank v Íránu. Banka nabízí řešení retailového, podnikového, mezinárodního a komerčního bankovnictví jednotlivým zákazníkům, malým a středním podnikům, společnostem a veřejným institucím. Poskytuje také spořící a běžné účty, půjčky, karty a bezpečnostní schránky; obchodní služby, správa hotovosti a finanční služby; Internetové, telefonní, mobilní a SMS bankovnictví; a devizy, měnové účty, financování obchodu, převody finančních prostředků a bankovní služby.

Se sídlem v Teheránu zaměstnává 3 126 zaměstnanců a spravuje 251 poboček. Od roku 2016 činila celková aktiva bank 8,93 bilionu USD a čistý zisk činil 943 miliard USD.

Bank Mellat

Bank Mellat byla založena v roce 1979. Banka poskytuje komerční bankovní služby v Íránu, jako je převod hotovosti mezi účty, služby obchodování na forexu, obchodovatelné bankovky, směnárenské prostředky k financování oběhové měny, střednědobé finanční půjčky s ECO a krátkodobé finanční půjčky ECO. Nabízí také refinancování, financování, Murabahu, devizovou rezervu, záruční listy, dokumentární úvěry, speciální platební služby, šeky, pronajímatelné schránky, Musaqa, Muzara’a, futures kontrakty, přístupové karty a základní bankovnictví. Spravuje síť 1774 poboček v Íránu a pět poboček v Turecku a Jižní Koreji.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 134,81 bilionu USD a čistý zisk dosáhl 7,19 bilionu USD.

Bankovní Maskan

Bank of Maskan je jednou ze státních bank v Íránu, která podporuje rozvoj stavebních a bytových aktivit vládního a soukromého sektoru v Íránu. Specializovaná banka, která byla založena v roce 1979, sídlí v Teheránu s pobočkami v Teheránu a Mašhad. Zaměstnává přibližně 12 685 zaměstnanců.

V roce 2015 banka vykázala celková aktiva ve výši 460 miliard USD a čistý zisk ve výši 5,02 miliardy USD.

Bank Pasagard

Bank Pasagard se sídlem v Teheránu byla založena v roce 2004. Banka slouží různým hospodářským odvětvím, včetně bankovnictví a financí, těžby, těžby ropy, zemního plynu a energie, informačních technologií a vývoje a výstavby nemovitostí.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 16,04 miliardy USD a čistý zisk 349,02 milionu USD.

Export Development Bank of Iran

V roce 1991 byla jako jedna z politických bank v Íránu založena Export Development Bank of Iran. Banku se sídlem v Teheránu vlastní íránská vláda. Poskytuje finanční a další konvenční bankovní služby íránským vývozcům a dovozcům.

K březnu 2016 banka provozovala síť 40 poboček v Íránu a dalších zemích. Její aktiva činila ve stejném období 6,6 miliard USD a čistý zisk 28,5 milionu USD.

Parsianská banka

Parsian Bank poskytuje bankovní produkty a služby fyzickým a právnickým osobám v Íránu a dalších zemích. Banka přijímá krátkodobé i dlouhodobé investiční vklady. Poskytuje také telefonní, internetové a mobilní bankovnictví a služby ATM. Působí prostřednictvím přibližně 294 poboček.

S přibližně 4 400 zaměstnanci banka působí mimo město Teherán. Byla založena v roce 2001. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 42,476 miliard USD a čistý zisk 684 miliard USD.

Bank of Industry and Mine

Bank of Industry and Mine působí jako jedna z rozvojových bank v Íránu. Banka byla založena v roce 1979 a její ústředí je v Teheránu a zaměstnává přibližně 1100 zaměstnanců. Spravuje síť 62 poboček v zemi.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 4,109 bilionu USD a čistý zisk ve výši 439 miliard USD.

Bankovní Tejarat

Bank of Tejarat, která působí jako jedna z komerčních bank v Íránu, poskytuje různé vkladové a úvěrové produkty, jakož i telefonní, internetové a mobilní bankovní služby jednotlivcům a podnikům v Íránu. Společnost byla založena v roce 1979 a její ústředí je v Teheránu s přibližně 21 400 zaměstnanci.

Banka provozuje síť poboček v Íránu a také zámořské pobočky ve Francii, Tádžikistánu, Anglii, Spojených arabských emirátech, Německu a Číně.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 26,69 bilionu USD a čistý zisk 1,55 bilionu USD.

Bank Sepah

Společnost Bank Sepah, která byla založena v roce 1925 a stala se jednou ze starších bank v Íránu, poskytuje finanční a bankovní služby pro ekonomické činnosti. Banka se sídlem v Teheránu také dohlíží na řadu poboček v Paříži, Římě a Frankfurtu a také na londýnskou dceřinou společnost Bank Sepah International Plc. S přibližně 19 000 zaměstnanci má ústředí v Teheránu.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 23,76 bilionu USD a čistý zisk dosáhl 105,47 miliardy USD.

Bank Saderat Írán

Banka Saderat Iran, založená v roce 1952, provozuje síť přibližně 3 000 poboček v Íránu, dále 21 poboček a tři regionální kanceláře v jiných zemích. Banka sídlí v Teheránu a zaměstnává přibližně 3 600 zaměstnanců.

V roce 2014 banka vykázala celková aktiva ve výši 22,07 bilionu USD a čistý zisk ve výši 2,537 bilionu USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pro kariéru v bankovnictví získáte s námi kurzy finančního modelování významnou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Íránu. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Ománu Nejlepší banky v Ománu V Ománu je 17 zahraničních a místních komerčních bank s licencí a dvě specializované banky. Ománská centrální banka licencuje a reguluje místní bankovní sektor, sleduje úrokové sazby a vydává vývojové obligace a směnky.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found