10letá americká pokladniční poukázka - průvodce, příklady, důležitost 10letých bankovek

Desetiletá státní pokladna USA je dluhovým závazkem, který vydává ministerstvo financí vlády Spojených států a jehož splatnost je 10 let. Vyplácí držiteli úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou Splatný úrok Splatný úrok je účet pasiv uvedený v rozvaze společnosti, který představuje částku úrokového nákladu, který k dnešnímu dni vznikl, ale k datu nebyl splacen v rozvaze. Představuje částku úroku, který je v současné době dlužen věřitelům, a je obvykle aktuálním závazkem, který je určen při počáteční emisi. Vláda USA vyplácí nominální hodnotu Hodnota nominální hodnoty Hodnota nominální nebo nominální hodnoty dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. dluhopisu držiteli po uplynutí doby splatnosti. Emitent používá získané prostředky k financování svých dluhů a průběžných výdajů, například platů zaměstnanců.

10letá americká pokladniční poukázka (z roku 1976)Zdroj: commons.wikimedia.org

Pokladniční poukázky se vydávají na dobu nepřesahující 10 let. Desetiletá americká pokladniční poukázka nabízí nejdelší splatnost. Ostatní pokladniční poukázky jsou splatné za 2, 3, 5 a 7 let. Každá z těchto bankovek platí úroky každých šest měsíců až do splatnosti.

Desetiletá pokladniční poukázka platí pevnou úrokovou sazbu, která řídí i další úrokové sazby na trhu. Používá se například jako měřítko pro jiné úrokové sazby, jako jsou státní dluhopisy a hypotéční sazby. Jedinou výjimkou jsou hypotéky s nastavitelnou sazbou, které se řídí spíše sazbou Federálních fondů. Při stanovení sazby Federálních fondů Federální rezervní systém Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. bere v úvahu současnou 10letou míru návratnosti státní pokladny.

Výnos desetileté poznámky je nejčastěji používanou bezrizikovou sazbou pro výpočet vážených průměrných nákladů společnosti Captial (WACC). WACC WACC je vážená průměrná cena kapitálu společnosti a představuje její smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu . Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled toho, co to je, proč je použito, jak ji vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení a bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF (DCC) Model DCF je specifický typ finančního modelu slouží k ocenění podniku. Tento model je jednoduše předpovědí analýzy neuvěřeného volného peněžního toku společnosti.

Investice do pokladničních poukázek

Desetiletou americkou pokladnici lze zakoupit na aukcích prostřednictvím konkurenčních a nekonkurenčních nabídek. Je to jeden z nejpopulárnějších a nejsledovanějších dluhových nástrojů a je považován za jednu z nejbezpečnějších investic. I když má americký dluh více než 100% poměr dluhu k HDP, vláda je stále považována za nepravděpodobné, že by nesplnila své závazky. Proto je poznámka atraktivní pro investory.

Investoři, kteří kupují pokladniční poukázky, se mohou rozhodnout, že je budou držet až do splatnosti, nebo je prodat na sekundárním trhu. Ministerstvo financí USA neomezuje dobu, po kterou musí investoři tyto investice držet. Na rozdíl od pokladničních poukázek s kratší splatností 2 až 7 let, které jsou vydávány každý měsíc, jsou desetileté americké pokladniční poukázky vydávány pouze v únoru, květnu, srpnu a listopadu.

10letý graf T-Note

Jak funguje desetiletá americká pokladniční poukázka

Fáze recese

Pokud jsou trhy nestabilní, existuje vysoká poptávka po 10letých amerických pokladnách, protože investoři hledají bezpečné investice. Když jsou dluhové nástroje prodávány na aukcích ministerstvem financí USA, vysoká poptávka často tlačí investory, aby dražili za nominální hodnotu nebo nad nominální hodnotou. Par Value Par Value je nominální nebo nominální hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisový nebo akciový certifikát. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. .

Investoři primárně hledají investice, které ochrání jejich prostředky, i když výnosy T-note jsou nízké. Během fáze recese hospodářského cyklu je výnos nižší.

Fáze expanze

Na druhou stranu, během fáze expanze obchodního cyklu existuje nízká poptávka po desetiletých státních pokladnicích, protože ostatní dluhové nástroje jsou atraktivnější. V těchto dobách investoři hledají investice s vyšší návratností, na rozdíl od bezpečnějších investic. Jelikož státní pokladny poskytují nízkou míru návratnosti, investoři vloží své peníze do alternativních investic, které jim poskytnou vyšší výnos.

Dopad změn v poptávce po T-Notes

Poptávka po desetiletých státních dluhopisech přímo ovlivňuje úrokové sazby ostatních dluhových nástrojů. Vzhledem k tomu, že výnos desetiletých bankovek T roste během období nízké poptávky, dojde u dlouhodobějšího dluhu ke zvýšení úrokových sazeb. Dlouhodobý dluh, který není krytý americkou státní pokladnou, musí platit vyšší úrokovou sazbu, aby kompenzoval investory za vyšší riziko selhání.

Důležitost desetileté americké pokladniční poukázky

Finanční modelování a oceňování

Desetiletá poznámka je to, co většina profesionálů v investičním bankovnictví Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních nabídek v investičním bankovnictví, průzkum kapitálu, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, výzkumu vlastního kapitálu, rozvoje společností, finančního plánování a analýz (FP&A) FP&A Finanční plánování a analýza (FP&A) je důležitou funkcí v korporace. Profesionálové z oblasti FP&A podporují výkonné rozhodování generálního ředitele, finančního ředitele a představenstva při plánování, analýze a modelování. Zjistěte, co obnáší práce analytika, manažera nebo ředitele FP&A - plat, požadavky, vzdělání, dovednosti a další oblasti využití financí jako bezrizikové míry návratnosti.

Při výpočtu WACC společnosti je jedním z předpokladů, které je třeba učinit v nákladech na dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou výnosy, které společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. je „bezriziková sazba“, která se obvykle rovná výnosu z desetileté pokladniční poukázky.

Níže je uveden příklad výpočtu WACC:

10letá pokladniční poukázka ve WACC, finanční modelování

V buňce E15 výše se náklady na dluh rovnají výnosu z desetiletého státního dluhopisu.

Další informace najdete v kurzech finančního modelování a oceňování financí.

Důvěra investorů

Poptávka po desetileté americké pokladniční poukázce může ukázat důvěru investorů ve stav ekonomiky. Pokud mají investoři vysokou důvěru ve výkonnost ekonomiky, hledají investice s vyšším výnosem než desetiletá státní pokladna. To spouští pokles ceny T-Note, což odráží nižší úroveň poptávky.

Naproti tomu, když mají investoři nízkou důvěru ve stav ekonomiky, zvyšuje se poptávka po bezpečnějších desetiletých bankovkách podporovaných vládou a výsledkem je zvýšení cen. Ceny méně bezpečných investic budou klesat kvůli jejich vyššímu riziku neplnění.

Ekonomický ukazatel

Desetiletý americký dluhopis typu T je jedním z nejsledovanějších výnosů státní pokladny ve Spojených státech. Investoři mohou posoudit výkonnost ekonomiky při pohledu na výnosovou křivku Treasury. Výnosová křivka je grafickým znázorněním všech výnosů počínaje jednoměsíčním T-směnek až po 30leté T-dluhopisy.

Desetiletá bankovka typu T se nachází uprostřed křivky a její výnos označuje výnos, který investoři potřebují k tomu, aby svázali své peníze po dobu 10 let.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce k desetileté americké pokladniční poukázce. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA). Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, vytvořené s cílem pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Chcete-li se dále učit a rozvíjet svou kariéru finančního analytika, budou vám užitečné tyto další zdroje:

  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi.
  • Trhy s dluhovým kapitálem Trhy s dluhovým kapitálem (DCM) Skupiny s dluhovým kapitálovým trhem (DCM) jsou odpovědné za poskytování poradenství přímo emitentům společností při zvyšování dluhu při akvizicích, refinancování stávajícího dluhu nebo restrukturalizaci stávajícího dluhu. Tyto týmy pracují v rychle se měnícím prostředí a úzce spolupracují s poradenským partnerem
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found