Malcolm Baldrige National Quality Award - Top Management Award

Malcolm Baldrige National Quality Award (MBNQA) je ocenění, jehož cílem je zvýšit povědomí o řízení kvality a formálně ocenit americké společnosti. Public Company Filings Veřejné registrace společností jsou důležitým zdrojem údajů a informací pro finanční analytiky. Vědět, kde tyto informace najít, je zásadním prvním krokem při provádění finanční analýzy a finančního modelování. Tato příručka nastiňuje nejběžnější zdroje podání veřejných společností. s úspěšnými systémy řízení kvality. Ačkoli se cena uděluje pouze společnostem se sídlem v USA, je mezinárodně uznávaná. MBNQA je pojmenována po Malcolmovi Baldrigeovi, který byl americkým ministrem obchodu během vlády Ronalda Reagana v letech 1981 až 1987.

Malcolm Baldrige National Quality Award - Top Management AwardSlavnostní předávání cen Malcolm Baldrige

Rozebrat Malcolm Baldrige Award

Národní cena za kvalitu Malcolm Baldrige byla vyvinuta na konci 80. let ministerstvem obchodu, aby usnadnila konkurenci mezi americkými společnostmi. Ocenění je nejvyšší úrovní uznání za vynikající výkon, jaké může americká společnost získat.

V šesti kategoriích se každoročně uděluje až 18 ocenění:

  1. Výrobní
  2. Servis
  3. Malý podnik
  4. Vzdělání
  5. Zdravotní péče
  6. Nezisková organizace

Příjemci MBNQA musí sdílet informace o výkonu své společnosti a svých praktikách s jinými společnostmi, ale nevyžaduje se od nich sdílení vlastnických informací. Informace jsou sdíleny prostřednictvím dvou výročních konferencí:

  1. Konference Quest for Excellence
  2. Baldrige Fall Conference

Účel ceny Malcolma Baldrige

Hlavním účelem ceny Baldrige Award je:

  • Zvyšujte povědomí o důležitosti excelence výkonu.
  • Uznávejte společnosti, které prokazují vynikající výkon, a předejte tyto informace dalším organizacím, aby si je přizpůsobily svým vlastním potřebám.
  • Motivujte americké společnosti a organizace ke zlepšování jejich standardů kvality a snažte se o dokonalost.
  • Pomozte společnostem a organizacím ztělesnit konkurenceschopnost a posunout americkou ekonomiku vpřed.

Kritéria Baldrige pro vynikající výkon

Uchazeči o cenu Baldrige Award hodnotí nezávislá zkušební komise. Sedm kritérií pro hodnocení zahrnuje:

  1. Vedení lidí: Jak vedoucí tým vede jejich organizaci a komunitu.
  2. Strategie: Jak společnost zavádí a provádí strategická rozhodnutí.
  3. Zákazníci: Jak společnost buduje a udržuje vztahy se svými zákazníky.
  4. Měření, analýza a řízení znalostí: Jak efektivně organizace používá data k podpoře procesů a řízení výkonu.
  5. Pracovní síla: Míra, do jaké společnost zmocňuje a zapojuje své pracovní síly.
  6. Operace: Návrh, správa a zdokonalování klíčových procesů.
  7. Výsledek: Zkoumá výkon a zlepšení organizace v klíčových obchodních oblastech, jako je spokojenost zákazníků, finance, lidské zdroje, výkonnost dodavatelů a partnerů, správa věcí veřejných a sociální odpovědnost.

Výhody žádosti o cenu Malcolm Baldrige

Cena nepochybně není nutná k prokázání, že společnost je dobrá organizace. Přihláška do soutěže Baldrige Award má však významnou hodnotu.

Cena Baldrige je považována za „nejlepší a nákladově nejefektivnější a nejkomplexnější audit zdraví podniku, jaký můžete obdržet.“ Psaní a odeslání žádosti pomohlo společnostem vylepšit své plány, klíčové procesy a komunikaci a identifikovat nápady na zlepšení. Každý uchazeč o cenu Baldrige navíc obdrží komplexní zprávu se zpětnou vazbou, která zdůrazňuje jeho silné stránky a příležitosti ke zlepšení.

Minulí uchazeči nebo příjemci ceny Baldrige Award zaznamenali zlepšení v:

  • Tržby Tržby Tržby Tržby jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost.
  • Podíl na trhu
  • Zapojení zaměstnanců
  • Zplnomocnění zaměstnanců
  • Příležitosti ke snížení nákladů
  • Návratnost aktiv Návratnost aktiv a vzorec ROA Vzorec ROA. Návratnost aktiv (ROA) je typ metriky návratnosti investic (ROI), která měří ziskovost podniku ve vztahu k jeho celkovým aktivům. Tento poměr ukazuje, jak dobře si společnost vede, a to porovnáním zisku (čistého zisku), který vytváří, s kapitálem, který investuje do aktiv. a návratnost vlastního kapitálu Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je měřítkem ziskovosti společnosti, která bere roční výnos společnosti (čistý příjem) dělený hodnotou jejího celkového vlastního kapitálu (tj. 12%). ROE kombinuje výkaz zisku a ztráty a rozvahu, protože čistý zisk nebo zisk se porovnává s vlastním kapitálem akcionářů.
  • Spolehlivost produktu
  • Prodej nových produktů
  • Angažovanost a spokojenost zákazníků

Příjemci ceny Malcolma Baldrigeho

O cenu Baldrige se ucházelo téměř 1700 amerických organizací, přičemž pouze 113 ocenění bylo uděleno 106 organizacím.

Příjemci ceny Baldrige za rok 2017 jsou:

  • Bristol Tennessee Essential Services, Bristol, TN - sektor malého podnikání
  • Hvězdná řešení, Palo Alto, CA - sektor malého podnikání
  • Město Fort Collins„Fort Collins, CO - neziskový sektor
  • Castle Medical Center, Kailua, HI - sektor zdravotní péče
  • Southcentral Foundation, Anchorage, AK - Zdravotnický sektor

Úplný seznam příjemců ceny Baldrige Award naleznete na tomto odkazu.

Související čtení:

Děkujeme, že jste si přečetli našeho průvodce MBNQA. Pro další finanční vzdělávání doporučujeme následující finanční zdroje:

  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky se odvolávají na společnosti Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb.
  • Terminální růstová rychlost Terminální růstová rychlost Terminální růstová rychlost je konstantní sazba, při které se předpokládá růst očekávaných volných peněžních toků firmy na neurčito. Tato míra růstu se používá po prognózovaném období v modelu diskontovaných peněžních toků (DCF) od konce prognózovaného období do a předpokládá, že volný peněžní tok firmy bude pokračovat
  • Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found