Nejlepší banky na Srí Lance - přehled, průvodce po nejlepších bankách na Srí Lance

Centrální banka Srí Lanky slouží jako centrální banka země a vykonává dohledové pravomoci nad jejím finančním systémem. Byla založena v roce 1950 a odpovídá za provádění měnové politiky a dohled nad bankami na Srí Lance. Jako člen Aliance pro finanční začleňování se centrální banka podílí na vývoji politik na podporu finančního začleňování.

Nejlepší banky na Srí Lance

Mezi různé typy bank na Srí Lance patří:

  • Licencované komerční banky
  • Registrované finanční společnosti
  • Licencované specializované banky

Výhled Moody’s Investor Service pro srílanský bankovní systém zůstává negativní, protože kvalita aktiv i ziskovost zůstávají pod tlakem.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví na Srí Lance, je tento seznam nejlepších bank na Srí Lance užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky na Srí Lance jsou:

Commercial Bank of Ceylon

Společnost Commercial Bank of Ceylon byla založena v roce 1920 a poskytuje různé bankovní produkty a služby na Srí Lance a v Bombaji. Působí v pěti segmentech: osobní bankovnictví, podnikové bankovnictví, mezinárodní operace, investiční bankovnictví a obchodování a pokladna. Banka se sídlem v Colombu zaměstnává přibližně 5 000 zaměstnanců.

K 31. prosinci 2016 provozovala 255 poboček a 657 bankomatů na Srí Lance a 19 poboček a 20 bankomatů v Bangladéši.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 6,4 miliardy USD a čistý zisk 93,03 milionu USD.

Sampath Bank Plc

Sampath Bank Plc se sídlem v Colombu poskytuje různé bankovní a finanční produkty a služby na Srí Lance a v dalších zemích. Společnost byla založena v roce 1986 a spravuje síť přibližně 229 poboček a 381 bankomatů.

K 31. prosinci 2016 banka provozovala 475 konvenčních bankovních poboček, z toho 18 dílčích poboček, 10 zámořských poboček, 153 poboček islámského bankovnictví a offshore bankovní jednotku.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 4,2 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 58,49 milionu USD.

Národní spořitelna

Společnost National Savings Bank, která byla založena v roce 1832, je jednou z nejstarších bank na Srí Lance a slouží svým zákazníkům prostřednictvím 250 poboček, 2 858 školních bankovních jednotek a 279 bankomatů, jakož i sítě agentur, včetně 651 pošt a 3 410 sub-pošt. na Srí Lance. Společnost má centrálu v Colombu a zaměstnává přibližně 4300 zaměstnanců.

Od roku 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 5,84 miliardy USD a čistý zisk ve výši 60,88 milionu USD.

Lidová banka

People’s Bank, která byla založena v roce 1961, je jednou ze státních bank na Srí Lance. Poskytuje produkty a služby osobního bankovnictví, služby podnikového bankovnictví, služby treasury a rozvojové bankovní služby a zámořské zákaznické služby. Působí mimo Colombo a zaměstnává kolem 11 200 osob.

Banka zahrnuje segmenty bankovnictví, leasing, cestování a další. Spravuje síť 737 poboček a přibližně 506 bankomatů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1,02 miliardy USD a čistý zisk 28,89 milionu USD.

Hatton národní banka

Hatton National Bank nabízí bankovnictví a související služby na Srí Lance a v dalších zemích. Další ze starších bank na Srí Lance, která byla založena v roce 1888, působí v pěti segmentech: bankovnictví, leasing / splátkový prodej, majetek, pojištění a další. S přibližně 4 190 zaměstnanci má ústředí v Kolombu. Dohlíží na 251 poboček na Srí Lance a 485 bankomatů.

Od roku 2016 činila aktiva banky 5,50 miliardy USD a čistý zisk činil 90,66 milionu USD.

Seylan Bank Plc

Seylan Bank Plc, založená v roce 1987, poskytuje komerční bankovnictví a související finanční služby na Srí Lance. Působí prostřednictvím svých segmentů bankovnictví, státní pokladny a nemovitostí / investic.

K 31. prosinci 2016 banka spravovala síť 166 poboček, 202 bankomatů a 100 studentských spořitelen. S přibližně 3 165 zaměstnanci má ústředí v Colombo City.

Od roku 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 2,28 miliardy USD a čistý zisk ve výši 25,70 milionu USD.

National Development Bank Plc

Společnost National Development Bank Plc se sídlem v Colombu byla založena v roce 1979. Banka působí ve čtyřech segmentech: bankovnictví, kapitálové trhy, investice do nemovitostí a další. Zaměstnává přibližně 4 000 lidí a spravuje síť 105 poboček a 117 bankomatů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 8,74 milionu USD a čistá ztráta 0,14 milionu USD.

Amana Bank

Společnost Amana Bank, založená v roce 2009, jedna z nejnovějších a nejmenších z hlavních bank na Srí Lance, poskytuje služby komerčního bankovnictví. Funguje prostřednictvím segmentů spotřebitelského bankovnictví, obchodního bankovnictví a treasury. Má síť 28 poboček a 31 bankomatů. S přibližně 742 zaměstnanci sídlí mimo Colombo.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 348 milionů USD a čistý zisk dosáhl 0,26 milionu USD.

Nations Trust Bank Plc

Organizace Nations Trust Bank Plc, založená v Colombu, byla založena v roce 1999. Banka nabízí bankovní produkty a služby jednotlivcům, korporátním a institucionálním zákazníkům a malým a středním podnikům na Srí Lance. Působí v segmentech Korporátní bankovnictví, Spotřebitelské bankovnictví, SME bankovnictví, Leasing, Treasury Function, Investiční bankovnictví, Zprostředkování pojištění a Správa nemovitostí.

Banka zaměstnává přibližně 2 300 zaměstnanců a spravuje síť 93 poboček a 136 bankomatů, které obsluhují přibližně 609 000 zákazníků.

Od roku 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1,35 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 18,39 milionu USD.

DFCC banka

Společnost DFCC Bank, která byla založena v roce 1955, poskytuje finanční produkty a služby na Srí Lance. Banka funguje prostřednictvím sítě 88 poboček a 50 obslužných míst a přibližně 3 600 bankomatů. S přibližně 1409 zaměstnanci je založeno mimo Colombo.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1,87 miliardy USD a čistý zisk 21,89 milionu USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pro kariéru v bankovnictví získáte s námi kurzy finančního modelování významnou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank na Srí Lance. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Hongkongu Nejlepší banky v Hongkongu Toto je průvodce po 10 nejlepších bankách v Hongkongu. Hongkongský bankovní systém je tříúrovňový systém skládající se z licencovaných bank, bank s omezenou licencí a bank přijímajících vklady. Seznamte se s top 10 bankami v Hongkongu, včetně HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Certifikace finančního modelování a oceňování (FMVA) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found