Výměna úvěrového selhání (CDS) - hlavní hráč finanční krize v roce 2008

Swap úvěrového selhání (CDS) je typ úvěrového derivátu, který poskytuje kupujícímu ochranu před selháním. Průvodci samostudiem Finance znalostí jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti z financí, účetnictví, finančního modelování, oceňování, obchodování, ekonomiky a více. a další rizika. Kupující CDS provádí pravidelné platby prodejci až do data splatnosti kreditu. V dohodě se prodávající zavazuje, že pokud emitent dluhu dojde k prodlení, zaplatí prodávajícímu veškeré pojistné a úroky, které by byly zaplaceny do data splatnosti.

swap úvěrového selhání (CDS)

Prostřednictvím úvěrového swapu může kupující přijmout opatření ke kontrole rizika přesunutím rizika na pojišťovnu výměnou za pravidelné platby. Stejně jako pojistná smlouva, CDS umožňuje kupujícím koupit ochranu před nepravděpodobnou událostí, která může ovlivnit investici.

Swapy úvěrového selhání vznikly v roce 1994, kdy je vynalezl Blythe Masters z JP Morgan. Populární se staly počátkem dvacátých let a do roku 2007 činila hodnota swapů úvěrového selhání 62,2 bilionu dolarů. Během finanční krize v roce 2008 byla hodnota CDS tvrdě zasažena a do roku 2010 klesla na 26,3 bilionů dolarů a v roce 2012 na 25,5 bilionů dolarů. Neexistoval žádný právní rámec pro regulaci swapů a nedostatek transparentnosti trhu se stal obavou mezi regulátory.

Použití swapu na úvěrové selhání (CDS)

Investoři mohou koupit swapy úvěrového selhání z následujících důvodů:

Spekulace

Investor si může koupit swap úvěrového selhání účetní jednotky v domnění, že je příliš nízký nebo příliš vysoký, a pokusit se z něj vydělat zisky uzavřením obchodu. Investor si také může koupit ochranu swapů úvěrového selhání, aby spekuloval, že společnost pravděpodobně selže, protože nárůst rozpětí CDS odráží pokles úvěruschopnosti Popis práce úvěrového analytika Tento popis práce úvěrového analytika nastiňuje klíčové dovednosti, zkušenosti a vzdělání pro pozice. Úvěrový analytik musí posoudit a naopak.

Kupující CDS může také prodat svoji ochranu, pokud si myslí, že by se mohla zlepšit úvěruschopnost prodejce. Na prodejce se pohlíží jako na dlouhodobý vůči CDS a úvěru, zatímco investor, který ochranu koupil, je vnímán jako krátký vůči CDS a úvěru. Většina investorů tvrdí, že CDS pomáhá při určování bonity účetní jednotky.

Arbitráž

Arbitráž je praktika nákupu cenného papíru z jednoho trhu a jeho současného prodeje na jiném trhu za relativně vyšší cenu, a proto těží z dočasného rozdílu v cenách akcií. Spoléhá se na skutečnost, že rozpětí cen akcií a swapů úvěrového selhání firmy by mělo zobrazovat negativní korelaci. Pokud se výhled společnosti zlepší, pak by se cena akcií měla zvýšit a rozpětí CDS by se mělo utáhnout.

Pokud se však výhled společnosti nezlepší, šíření CDS by se mělo rozšířit a cena akcií by měla klesat. Například když společnost zažívá nepříznivou událost a její cena akcií klesá, investor by očekával nárůst rozpětí CDS ve srovnání s poklesem ceny akcií. Arbitráž může nastat, když investor využije pomalost trhu k dosažení zisku.

Zajištění

Zajištění je investice zaměřená na snížení rizika nepříznivých cenových pohybů. Banky se mohou chránit před rizikem, že by úvěr mohl selhat, uzavřením smlouvy o CDS jako kupujícím ochrany. Pokud dlužník nedodrží své závazky, výnosy ze zůstatku smlouvy se vyrovnají dluhem v selhání. Pokud CDS chybí, může banka půjčku prodat jiné bance nebo finanční instituci.

Tato praxe však může poškodit vztah mezi bankou a dlužníkem, protože ukazuje, že banka nemá ve dlužníka důvěru. Nákup swapu na úvěrové selhání umožňuje bance řídit riziko selhání a zároveň si půjčku ponechat jako součást svého portfolia.

Banka může také využít zajištění jako způsob řízení rizika koncentrace. Riziko koncentrace nastává, když jeden dlužník představuje značné procento dlužníků banky. Pokud tento dlužník dojde k prodlení, bude to pro banku obrovská ztráta.

Banka může řídit riziko nákupem CDS. Uzavření smlouvy o CDS umožňuje bance dosáhnout cílů rozmanitosti, aniž by to poškodilo její vztah s dlužníkem, protože ten není smluvní stranou smlouvy o CDS. Ačkoli zajištění CDS je nejrozšířenější mezi bankami, jiné instituce, jako jsou penzijní fondy, pojišťovny a držitelé podnikových dluhopisů, mohou CDS nakupovat pro podobné účely.

Rizika swapu úvěrového selhání

Jedním z rizik swapu úvěrového selhání je, že kupující může neplnit smlouvu, čímž prodejci upírá očekávané výnosy. Prodejce převádí CDS na jinou stranu jako formu ochrany před rizikem, ale může to vést k selhání. Pokud původní kupující ze smlouvy odstoupí, může být prodávající nucen prodat nový CDS třetí straně, aby získal zpět původní investici. Nové CDS se však mohou prodávat za nižší cenu než původní CDS, což vede ke ztrátě.

Prodejci swapů úvěrového selhání také čelí riziku skoku na skok. Prodejce může vybírat měsíční pojistné Akciové rizikové prémie Akciové rizikové prémie je rozdíl mezi výnosy z vlastního kapitálu / jednotlivých akcií a bezrizikovou návratností. Jde o náhradu investorovi za to, že podstoupil vyšší míru rizika a investoval do vlastního kapitálu než do bezrizikových cenných papírů. od nového kupujícího s nadějí, že původní kupující zaplatí podle dohody. Selhání kupujícího však vytváří okamžitý závazek prodávajícího zaplatit miliony nebo miliardy dlužné kupujícím na ochranu.

Finanční krize v roce 2008

Před finanční krizí v roce 2008 bylo do swapů úvěrového selhání investováno více peněz než do jiných skupin. Hodnota swapů úvěrového selhání činila 45 bilionů dolarů ve srovnání s 22 biliony dolarů investovanými na akciovém trhu, 7,1 bilionů dolarů v hypotékách a 4,4 bilionů dolarů v amerických pokladnách. V polovině roku 2010 činila hodnota vynikajících CDS 26,3 bilionu USD.

Mnoho investičních bank Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch podíleli se, ale největší obětí byla investiční banka Lehman Brothers, která dlužila dluh ve výši 600 miliard USD, z čehož 400 miliard USD bylo kryto CDS. Pojistitel banky, americká pojišťovací skupina, neměla dostatek finančních prostředků na splacení dluhu a Federální rezervní systém Spojených států musel zasáhnout, aby jej zachránil.

Společnosti, které obchodovaly se swapy, byly během finanční krize otlučeny. Jelikož trh nebyl regulován, banky používaly swapy k pojištění složitých finančních produktů. Investoři již neměli zájem o nákup swapů a banky začaly držet více kapitálu a při poskytování půjček se staly averzi vůči riziku.

K regulaci trhu se swapy úvěrového selhání byl zaveden zákon Dodd-Frank Wall Street Report z roku 2009. Postupně ukončila nejrizikovější swapy a zakázala bankám používat vklady zákazníků k investování do swapů a jiných derivátů. Zákon také vyžadoval zřízení clearingového střediska pro obchodování a cenové swapy.

Související čtení

Chcete-li objevit další možnosti investování kromě swapů úvěrového selhání, podívejte se na následující zdroje z Finance:

  • Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob označuje praktiku nákupu nebo prodeje cenných papírů veřejně obchodované společnosti, zatímco vlastní významné informace
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.
  • Úvěrové riziko Úvěrové riziko Úvěrové riziko je riziko ztráty, ke které může dojít v případě, že některá strana nedodrží podmínky jakékoli finanční smlouvy, zejména

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found