Otázky k rozhovoru s výzkumem společného kapitálu - úplné odpovědi

Na základě našich zkušeností z první ruky a také diskusí s odborníky na výzkum v oblasti vlastního kapitálu Analytik pro výzkum vlastního kapitálu Analytik pro výzkum vlastního kapitálu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. , jsme sestavili seznam nejčastějších otázek, které má položit výzkumný analytik při pohovoru se spolupracovníkem. Přidali jsme také to, co považujeme za nejlepší odpovědi na tyto náročné otázky při pohovoru. Zde jsou hlavní otázky a odpovědi týkající se průzkumu akciového výzkumu ...

téma otázek týkajících se rozhovorů s výzkumem rovnosti

Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali?

Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní.

Připravte mi akci (obvykle bude následovat výzva - např. Proč to trh nestanovil?)

To jsou všechny varianty jedné z nejběžnějších otázek týkajících se průzkumu akciového výzkumu - posaďte mi akci Sklad Co je akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. . Buďte připraveni postavit tři nebo čtyři zásoby - například velkou čepici, malou čepici a akci, kterou byste zkrátili. U všech společností, které hodláte nabídnout, si přečtěte několik zpráv analytiků a znáte klíčové informace o společnosti. Musíte znát základní metriky oceňování (násobky EV / EBITDA, násobky PE atd.), Klíčové provozní statistiky a jména klíčových členů manažerského týmu (např. CEO CEO A CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postavený jedinec ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel odpovídá za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni v oblasti řízení. Přečtěte si popis práce). Také musíte mít alespoň tři klíčové body, které podporují váš argument.

Jak hodnotíte akcie?

Nejběžnější metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, odkupu a financování pomocí páky jsou metody oceňování DCF a metody relativního oceňování využívající srovnatelné veřejné společnosti („Comps“) a předchozí transakce („Precedents“ “).

Proč může mít high-tech společnost vyšší PE než maloobchod s potravinami?

Lze také ukázat, že poměr ceny a zisku Cena a zisku Poměr ceny a zisku (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů, násobek je řízen (1 - g / ROE) / (r - g), kde r jsou náklady na kapitál , g je míra růstu a ROE je návratnost vlastního kapitálu Return on Equity (ROE) návratnost vlastního kapitálu (ROE) je míra ziskovosti společnosti, která bere roční výnos společnosti (čistý příjem) dělený hodnotou jejích celkových akcionářů „vlastní kapitál (tj. 12%). ROE kombinuje výkaz zisku a ztráty a rozvahu, protože čistý zisk nebo zisk se porovnává s vlastním kapitálem akcionářů. . High-tech společnost může mít vyšší PE, protože očekávání růstu akcií jsou vyšší.

Co pohání PB více? Nebo proč mohou dvě společnosti ve stejném odvětví mít velmi odlišné násobky PB?

Je možné ukázat, že násobek PB je PE x ROE. Je proto poháněn návratností kapitálu a hnací silou násobku PE. Lze také ukázat, že násobek PE je řízen (1 - g / ROE) / (r - g), kde r jsou náklady na kapitál, g je míra růstu a ROE návratnost kapitálu (ROE) návratnost kapitálu (ROE) je míra ziskovosti společnosti, která bere roční výnos společnosti (čistý příjem) dělený hodnotou jejího celkového vlastního kapitálu (tj. 12%). ROE kombinuje výkaz zisku a ztráty a rozvahu, protože čistý zisk nebo zisk se porovnává s vlastním kapitálem akcionářů. je návratnost kapitálu.

Protože násobkem PB je PE x ROE, znamená to, že násobkem PB je (ROE - g) / (r - g). Pokud předpokládáme nulové tempo růstu, z rovnice vyplývá, že tržní hodnota vlastního kapitálu by se měla rovnat účetní hodnotě vlastního kapitálu, pokud ROE = r. Násobek PB bude vyšší než 1, pokud společnost poskytne ROE vyšší než náklady na kapitál (r).

Řekněte mi, kdy byste viděli společnost s vyšším násobkem EV / EBITDA, ale s nízkým násobkem PE.

Tento vztah implikuje významný rozdíl mezi hodnotou podniku a hodnotou vlastního kapitálu. Rozdíl mezi nimi je „čistý dluh“. Výsledkem je, že společnost s významným objemem čistého dluhu bude pravděpodobně mít vyšší násobek EV / EBITDA násobek EBITDA. Násobek EBITDA je finanční poměr, který srovnává hodnotu Enterprise Enterprise společnosti s jejím ročním EBITDA. Tento násobek se používá k určení hodnoty společnosti a porovnání s hodnotou jiných, podobných podniků. Násobek společnosti EBITDA poskytuje normalizovaný poměr pro rozdíly v kapitálové struktuře,.

Co je to beta?

Beta je měřítkem tržního (systematického) rizika. Beta se používá v modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM) Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je model, který popisuje vztah mezi očekávaným výnosem a rizikem cenného papíru. Vzorec CAPM ukazuje, že návratnost cenného papíru se rovná bezrizikovému výnosu plus rizikové prémii na základě beta tohoto cenného papíru k určení nákladů na vlastní kapitál. Beta měří volatilitu výnosů akcií vůči indexu. Beta 1 má tedy stejnou volatilitu výnosů jako index a beta vyšší než 1 je volatilnější.

Proč nemáte beta verzi?

Když vyhledáte beta verzi Bloomberg Seznam funkcí Bloomberg Seznam nejběžnějších funkcí a zkratek Bloomberg pro kapitál, stálý příjem, zprávy, finance, informace o společnosti. V oblasti investičního bankovnictví, kapitálového výzkumu, kapitálových trhů se musíte naučit používat terminál Bloomberg k získávání finančních informací, cen akcií, transakcí atd. Seznam funkcí Bloomberg je využíván k odrážení dluhu každé společnosti. Ale kapitálová struktura každé společnosti je jiná a my se chceme podívat na to, jak „riskantní“ je společnost bez ohledu na to, jaké procento dluhu nebo vlastního kapitálu má. Abychom toho dosáhli, musíme uvolnit beta verzi Unlevered Beta / Asset Beta Unlevered Beta (Asset Beta) je volatilita výnosů pro podnik, bez ohledu na jeho finanční vliv. Zohledňuje pouze svá aktiva. Porovnává riziko nespolehlivé společnosti s rizikem trhu. Vypočítává se tak, že se vezme akciová beta a vydělí se vždy 1 plus daň upravený dluh k vlastnímu kapitálu. Vyhledáte beta verzi skupiny srovnatelných společností, každou z nich rozepnete, vezmete medián sady a poté ji použijete na základě kapitálové struktury vaší společnosti. Tuto Levered Beta pak použijete při výpočtu nákladů na kapitál. Pro vaši informaci, vzorce pro uvolnění a opětovné využití Beta jsou níže:

Unlevered Beta = Levered Beta / (1 + ((1 - daňová sazba) x (celkový dluh / vlastní kapitál))))

Levered Beta = Unlevered Beta x (1 + ((1 - daňová sazba) x (celkový dluh / vlastní kapitál)))

Jaký je rozdíl mezi hodnotou podniku a hodnotou vlastního kapitálu?

Tato otázka je běžně kladena v bankovnictví, ale snadno by mohla být také jednou z často kladených otázek týkajících se rozhovorů s průzkumem rovnosti. Hodnota podniku Hodnota podniku Hodnota podniku, nebo hodnota firmy, je celková hodnota firmy rovnající se její hodnotě vlastního kapitálu plus čistý dluh plus jakýkoli menšinový podíl použitý při ocenění. Zaměřuje se spíše na celkovou tržní hodnotu než na hodnotu vlastního kapitálu, takže jsou zahrnuty všechny majetkové podíly a pohledávky z dluhu i vlastního kapitálu. je hodnota společnosti, kterou lze přičíst všem investorům. Hodnota vlastního kapitálu představuje pouze část společnosti patřící akcionářům. Podniková hodnota zahrnuje tržní hodnotu vlastního kapitálu plus tržní hodnotu čistého dluhu (a také další zdroje financování, pokud jsou použity, například prioritní akcie, menšinové podíly atd.).

Může mít společnost hodnotu vlastního kapitálu větší než její hodnota pro podnik?

Technicky ano. Hodnota podniku je součet tržní hodnoty vlastního kapitálu a čistého dluhu (hrubý dluh minus hotovost). Pokud společnost nemá úrokový dluh, ale má hotovost, povede to k situaci, kdy hodnota vlastního kapitálu bude vyšší než hodnota podniku.

Jaké jsou hlavní metodiky oceňování?

  • Metody oceňování DCF Analýza DCF Infografika Jak skutečně funguje diskontovaný peněžní tok (DCF). Tato infografika analýzy DCF prochází různými kroky při vytváření modelu DCF v aplikaci Excel.
  • Relativní metody oceňování - použití srovnatelných veřejných společností Srovnatelná analýza společnosti Jak provést srovnatelnou analýzu společnosti. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podnikání a předchozích transakcí
  • Metody rozpadu ocenění - pohled na likvidační nebo rozpadovou hodnotu podniku
  • Metody oceňování skutečných opcí - vzácnější
  • Zde je přehled všech metod oceňování. Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: analýza DCF, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Kdy byste nepoužili metodiku oceňování DCF?

Metodiku oceňování DCF byste nepoužili, pokud společnost nemá předvídatelné peněžní toky. Průvodce konečným peněžním tokem (EBITDA, CF, FCF, FCFE, FCFF) Toto je konečný průvodce peněžními toky, abyste pochopili rozdíly mezi EBITDA, peněžními toky z Operace (CF), volné peněžní toky (FCF), nevyužité volné peněžní toky nebo volné peněžní toky firmám (FCFF). Naučte se vzorec pro jejich výpočet a odvodte je z výkazu zisku a ztráty, rozvahy nebo výkazu peněžních toků. Příkladem toho může být začínající společnost. Níže je snímek obrazovky modelu DCF z kurzů finančního online finančního modelování.

rozhovory s finančním modelováním vlastního výzkumu

Jaké jsou nejčastější násobky používané k ocenění společnosti?

Toto je jedna z nejčastějších otázek týkajících se rozhovorů s průzkumem rovnosti. Zde jsou hlavní typy násobků ocenění Typy násobků ocenění Ve finanční analýze se používá mnoho druhů násobků ocenění. Tyto typy násobků lze kategorizovat jako násobky vlastního kapitálu a násobky podnikové hodnoty. Používají se ve dvou různých metodách: srovnatelná analýza společnosti (comps) nebo precedentní transakce (precedenty). Podívejte se na příklady výpočtu:

  • EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA se používá při oceňování k porovnání hodnoty podobných podniků hodnocením jejich hodnoty Enterprise Value (EV) na násobek EBITDA ve srovnání s průměrem. V této příručce rozdělíme násobek EV / EBTIDA na různé součásti a provedeme vás postupem jeho výpočtu krok za krokem
  • EV / EBIT
  • Poměr ceny a zisku P / E Poměr ceny a zisku (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů
  • P / B

Proč Warren Buffett dává přednost násobkům EBIT před násobky EBITDA?

EBITDA vylučuje odpisy a amortizaci na základě toho, že se jedná o „nepeněžní položky“. Odpisy a amortizace jsou však také měřítkem toho, co společnost utrácí nebo potřebuje utratit za kapitálové výdaje. Warren Buffett je připočítán s tím, že řekl: „Myslí si vedení, že zubní víla platí kapitálové výdaje?“ Zde je článek o tom, proč Buffett nemá rád EBITDA Warren Buffett - EBITDA Warren Buffett je dobře známý tím, že nemá rád EBITDA. Warren Buffett je oceněn slovy: „Myslí si vedení, že zubní víla platí za CapEx?“.

Porovnat EBIT vs EBITDA EBIT vs EBITDA EBIT vs EBITDA - dvě velmi běžné metriky používané ve financích a oceňování společností. Existují důležité rozdíly, kterým musíte porozumět. EBIT znamená: Zisk před úroky a daněmi. EBITDA znamená: Zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací. Příklady a.

Jak se liší oceňování společnosti využívající zdroje (např. Ropa a plyn, těžební společnost atd.) Od oceňování standardní společnosti?

Nejprve musíte promítnout ceny komodit a rezervy společnosti. Spíše než standardní DCF použijete model Net Asset Value (NAV). Model NAV je podobný, ale vše plyne spíše z rezerv společnosti než z jednoduché projekce růstu výnosů / marže EBITDA. Kromě standardních násobků se také podíváte na násobky specifické pro dané odvětví, jako je P / NAV. Zde je více metod oceňování těžby Techniky oceňování aktiv těžby Mezi hlavní metody oceňování těžby v tomto odvětví patří cena k čisté hodnotě aktiv P / NAV, cena k peněžnímu toku P / CF, celkové pořizovací náklady TAC a EV / zdroje. Nejlepší způsob, jak ocenit těžební aktivum nebo společnost, je vytvořit model diskontovaných peněžních toků (DCF), který zohledňuje plán těžby vytvořený v technické zprávě.

Proč projekce DCF obvykle zhasnou mezi 5 a 10 lety?

Prognózované období je dáno schopností rozumně předpovídat budoucnost. Méně než 5 let je často příliš krátká doba na to, aby byla užitečná. Spolehlivě lze předpovědět více než 10 let.

Co používáte pro diskontní sazbu při ocenění DCF?

Pokud předpovídáte volné peněžní toky do firmy, obvykle používáte vážené průměrné náklady na kapitál (WACC WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jeho smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč je použito, jak to vypočítat, a také poskytuje WACC ke stažení kalkulačka) jako diskontní sazba. Pokud předpovídáte volné peněžní toky do vlastního kapitálu, použijete náklady na vlastní kapitál.

Jak vypočítáte hodnotu terminálu při ocenění DCF?

Toto je jedna z klasických otázek týkajících se rozhovorů s kapitálovým výzkumem. Terminálové hodnoty Terminálová hodnota Terminálová hodnota se používá při oceňování společnosti. Hodnota terminálu existuje i po prognózovaném období a předpokládá nepřetržitý zájem společnosti. buď použijte vícenásobný výstup, nebo Gordonův růst (terminální růstová rychlost Terminální růstová rychlost Terminální růstová rychlost je konstantní míra, při které se předpokládá, že očekávané volné peněžní toky firmy porostou na neurčito. Tato míra růstu se používá po období prognózy v model diskontovaných peněžních toků (DCF), od konce prognózovaného období do a předpokládejme, že volný peněžní tok firmy bude pokračovat).

Vysvětlete, proč bychom při oceňování DCF použili pololetní konvenci?

U standardního DCF existuje předpoklad, že ke všem peněžním tokům dojde na konci roku. Konvence v polovině roku se přizpůsobuje tomuto zkreslení tím, že předpokládá, že všechny peněžní toky budou v polovině roku. Místo toho, abychom ve vzorci DCF používali diskontní období 1 pro první rok, 2 pro druhý rok atd., Použijeme 0,5 pro první rok, 1,5 pro druhý rok atd. Pro školení o finančním modelování klikněte zde.

Další otázky k pohovoru

Doufáme, že to byl užitečný průvodce otázkami a odpověďmi na rozhovory týkající se průzkumu rovnosti! Pokud chcete více praxe, podívejte se na naše další průvodce pohovorem a interaktivní mapu kariéry, abyste mohli pokročit ve své finanční kariéře:

  • Otázky k pohovoru FP&A Otázky k pohovoru FP&A Otázky a odpovědi k pohovoru FP&A. Tento seznam obsahuje nejčastější dotazy týkající se pohovoru, které se používají k přijímání na pozice finančního plánování a analýzy (FP&A), jako jsou pozice analytiků a manažerů. Na základě rozsáhlého výzkumu a zpětné vazby od odborníků z korporací má tento seznam nejpravděpodobnější otázky týkající se rozhovorů
  • Interview s investičním bankovnictvím Interview s investičním bankovnictvím Otázky a odpovědi Otázky a odpovědi s investičním bankovnictvím. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)
  • Otázky a odpovědi k úvěrovému analytikovi Otázky k pohovoru s analytikem Otázky a odpovědi k rozhovoru s úvěrovým analytikem. Pro kohokoli, kdo má pohovor na pozici analytika v úvěrovém oddělení banky, je to průvodce esem! Otázky zahrnují následující: technické dovednosti (finance a účetnictví), sociální dovednosti (komunikace, přizpůsobení osobnosti atd.). Tato příručka se zaměřuje výhradně
  • Účetní rozhovory Otázky účetního rozhovoru Otázky a odpovědi účetního rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání pro účetní úlohy. Některé jsou složitější, než se na první pohled zdá! Tato příručka se zabývá otázkami týkajícími se výkazu zisku a ztráty, rozvahy, výkazu peněžních toků, rozpočtování, prognóz a účetních zásad
  • Behaviorální otázky Behaviorální rozhovor Otázky a odpovědi na behaviorální rozhovor. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a měkkých dovedností v chování. Otázky týkající se behaviorálních rozhovorů jsou u finančních pracovních míst velmi časté, a přesto jsou na ně žadatelé často nedostatečně připraveni.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found