Časově rozlišený příjem - příjem vykázaný před přijetím hotovosti

Časově rozlišený příjem je příjem, který společnost uzná a zaúčtuje do deníkových účtů, jakmile bude vydělaná - ale v současné době dosud nebyla přijata hotovost. Jsou chvíle, kdy společnost zaznamená tržby z prodeje Tržby z prodeje Výnosy z prodeje jsou příjmy, které společnost obdržela z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. i když neobdrželi hotovost od zákazníka za provedenou službu nebo prodané zboží.

Dokonalým příkladem je, když zákazníci nakupují zboží na účet nebo platí za službu na účet. Pojem „na účet“ znamená, že zákazníci nakupují na úvěr. V takových situacích si společnosti uvědomují, že prodávají zboží nebo poskytují služby, i když nutně neobdržely hotovost. Tento výnos příštích období je časově rozlišeným výnosem (výnosem).

Příjmy příštích období

Jak zaznamenat nashromážděný příjem?

Podobně jako časově rozlišený náklad se časově rozlišený příjem zaúčtuje v období, během kterého je uznán, přestože hotovost nebyla vyměněna. Níže uvádíme příklad, který to dokazuje. Vezměte prosím na vědomí, že všechny příklady se provádějí pomocí aplikace Excel - pokud aplikaci neznáte, nezapomeňte se podívat na náš bezplatný rychlý kurz aplikace Excel.

Příklad

31. března 2017 poskytl Corporate Finance Institute společnosti Lasdo Company online zdroje v hodnotě 75 000 USD. Platbu za služby však obdrží až 15. dubna. Příjem však musí být zaznamenán za účetní období, ve kterém byl vydělán, bez ohledu na to, zda je platba přijata. Jedná se o základní princip akruálního účetnictví.

Abychom tuto situaci vyřešili, společnost Finance zaznamená tento „časově rozlišený příjem“ jako kredit na výnos. K vyrovnání transakce bude proveden debet ve stejné výši na účet „pohledávky“, což je rozvahový účet.

Naběhlý úrokový výnos

Další příklad časově rozlišeného příjmu může vzniknout z úroku, který společnost vydělá na investici. Předpokládejme například, že společnost ABC investuje 1. března. Investice vyplácí úrok ve výši 1 000 $ každý 1. března a 1. září. Na konci března společnost ABC vydělala na své investici úrok na jeden měsíc - ale úrokovou platbu obdrží až 1. září. Úroky za měsíc - přibližně 166 USD -, které společnost ABC vydělala, ale neobdržela na konci března, jsou časově rozlišené úrokové výnosy.

To bude zaznamenáno s kreditem 166 USD na účet „úrokové výnosy“ a odpovídajícím debetem 166 USD na účet „úrokové pohledávky“.

Důležitost akumulovaného příjmu

Časově rozlišený příjem je v účetnictví velmi důležitý, protože společnosti dostávají zálohy na své zboží nebo služby po celou dobu. Aby se zabránilo nadhodnocování určitých účtů, musí společnosti rozlišovat mezi výnosy, které si vydělaly, a výnosy, které dosud nevydělaly.

Dokonalým příkladem toho, kde se věci mohou pokazit, je situace, kdy společnosti nerozlišují mezi vydělanými a nezaslouženými výnosy a neustále akumulují výnosy na účet výnosů. Dojde-li k této nedostatečné diferenciaci, vede to k nadhodnocení jak výnosů, tak čistého zisku. Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. . Tudíž finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Jsou ovlivněna spojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek.

Proto je pochopení pojmu účetnictví na akruální bázi a účetnictví na akruální bázi klíčem k zabránění chybám v účetní závěrce.

Zjistit více

Pokud si myslíte, že jste zvládli časově rozlišený příjem, nezapomeňte si přečíst tyto související články o financích, abyste lépe porozuměli účetnictví na akruální bázi a dalším tématům v účetnictví:

  • Úpravy položek Úpravy položek Tato příručka k úpravě položek pokrývá výnosy příštích období, výdaje příštích období, výdaje příštích období, výnosy příštích období a další úpravy záznamů deníku, příklady. Na konci každého fiskálního období jsou nutné úpravy položek, aby se výnosy a výdaje sladily se „správným“ obdobím v souladu s principem párování v účetnictví.
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vynaložené na výrobu jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často
  • Program analytiků pro finanční modelování a oceňování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found