Kód názvu listu Excel - Stáhnout šablonu, vzorec, příklad

V aplikaci Excel Excel pro začátečníky Tato příručka pro Excel pro začátečníky vás naučí vše, co potřebujete vědět o tabulkách a vzorcích aplikace Excel pro provádění finanční analýzy. Podívejte se na video a dozvíte se vše, co začátečník potřebuje vědět z toho, co je Excel, proč používáme a jaké jsou nejdůležitější klávesové zkratky, funkce a vzorce, pokud chcete v buňce zobrazit název listu, k jeho zobrazení můžete použít kombinaci vzorců. Použití kódu názvu listu Excel vzorec vyžaduje kombinaci funkcí MID, CELL a FIND do jednoho vzorce.

Například pokud tisknete finanční model Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte 10 nejlepších typů na papíře nebo jako PDF, možná budete chtít zobrazit název listu v horní části každé stránky. Nyní to můžete snadno provést pomocí tohoto vzorce.

Kód názvu listu Excel vzorec

= MID (CELL („název souboru“, A1), FIND („]“, CELL („název souboru“, A1)) + 1 500)

(Viz screenshoty níže)

Příklad vytvoření kódu názvu listu Excel

Krok 1: Zadejte „CELL („ název souboru “, A1)“. Funkce buňky se používá k získání úplného názvu souboru a cesty. Tato funkce vrací název souboru sešitu .xls, včetně názvu listu. Toto je náš výchozí bod a pak musíme odstranit část názvu souboru a ponechat pouze název listu.

Krok 2: Zadejte „FIND („] “, CELL („ název souboru “) + 1 500 ″. Vzorec v podstatě jde do názvu souboru a vyhledejte„] “, kde končí název sešitu. Odtud se přesune na jeden znak (+1) od místa, kde název listu začíná. Nakonec na konec přidáme 500 nebo jakékoli číslo, které je větší než počet znaků, které by název listu realisticky měl.

Gratulujeme, nyní jste zobrazili název listu v aplikaci Excel!

Kód názvu listu Excel šablona

Screenshot Šablona kódu kódu názvu listu

Screenshot Název Kód Kód Šablona Screenshot 2

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Více vývoje Excel

Jedná se o finančního průvodce kódem Excel pro název listu. Chcete-li se neustále učit a rozšiřovat své dovednosti a znalostní základnu jako finanční analytici, tyto další zdroje vám velmi doporučujeme, abyste mohli pokročit v kariéře. Mezi naše nejoblíbenější zdroje z Finance patří:

  • Excel pro figuríny Excel pro začátečníky Tato příručka pro Excel pro začátečníky vás naučí vše, co potřebujete vědět o tabulkách a vzorcích aplikace Excel pro provádění finanční analýzy. Podívejte se na video a dozvíte se vše, co začátečník potřebuje vědět z toho, co je Excel, proč používáme a jaké jsou nejdůležitější klávesové zkratky, funkce a vzorce
  • Funkce indexu a shody Vzorec indexu shody Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a funkce Match vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak na ně v této příručce
  • Seznam zkratek pro Excel Klávesové zkratky pro Excel PC Mac Klávesové zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Důležité vzorce aplikace Excel Vzorce aplikace Excel vzorce Podváděcí list aplikace Excel pro vzorce aplikace Excel vám poskytne všechny nejdůležitější vzorce pro provádění finanční analýzy a modelování v tabulkách aplikace Excel. Pokud se chcete stát mistrem finanční analýzy v Excelu a odborníkem na vytváření finančních modelů, jste na správném místě.
  • Bezplatné online kurzy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found