AICPA - historie, cíle a funkce AICPA

Americký institut CPA (AICPA) je nezisková organizace Certified Public Accountants ve Spojených státech. Byla založena v roce 1887 a jejím úkolem je vytvářet a hodnotit zkoušky Certified Public Accountant (CPA). Jednotlivci, kteří chtějí vykonávat praxi účetních ve Spojených státech, musí složit zkoušku CPA. AICPA byla první organizací, která vytvořila původní standardy finančního účetnictví podle standardů GAAP IFRS Standardy IFRS jsou mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se v účetní závěrce musí vykazovat transakce a další účetní události. . Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě před předáním role Radě pro finanční účetní standardy (FASB). Je to největší členské sdružení na světě s více než 418 000 členy ve 143 zemích.

AICPA

Hlavní cíle AICPA

Členové AICPA zastupují různé oblasti praxe, jako je veřejná praxe Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je sloužit podnikům, jednotlivcům, vládám a neziskovým organizacím prostřednictvím přípravy finančních výkazů, daní, správy, školství, obchodu a průmyslu a poradenství. Sdružení má za úkol stanovovat etické standardy pro profesionály CPA, auditorské standardy soukromých společností a neziskových organizací, jakož i státních, federálních a místních vládních účetních. Nabízí také pověření pro specialisty CPA, kteří se zaměřují na osobní finanční plánování, informační technologie, oceňování podniků a podvody a forenzní vyšetřování. Účetní pro správu mohou získat označení Chartered Global Management Accountant od AICPA a Chartered Institute of Management Accountants.

Historie AICPA

Zřízení

Historie organizace sahá do roku 1887, kdy byla založena její předchůdkyně, Americká asociace veřejných účetních (AAPA). Zakladateli byli hlavně angličtí a skotští autorizovaní účetní, kteří se usadili a praktikovali účetnictví ve Spojených státech. Během prvního roku AAPA uvedla pouze 30 členů. AAPA byl poté následován Institutem veřejných účetních v roce 1916. Organizace se později přejmenovala na Americký institut účetních v roce 1917 a zůstala ním až do roku 1957, kdy přijala současný název Americký institut certifikovaných veřejných účetních. AICPA otevřela kancelář ve Washingtonu v roce 1959, později otevřela další kanceláře v Durhamu, Ewing a Lewisville.

Partnerství mezi AICPA a CIMA

V roce 2012 začala AICPA nabízet označení Chartered Global Management Accountant (CGMA) ve společném podniku s Chartered Institute of Management Accountants (CIMA). V roce 2014 tyto dva orgány rovněž uzavřely partnerství s cílem vytvořit zásady globálního manažerského účetnictví (GMAP), které budou řídit osvědčené postupy v manažerském účetnictví. Obě sdružení vstoupila v roce 2016 do jiného společného podniku za účelem založení Asociace mezinárodních certifikovaných profesionálních účetních. Nová organizace si klade za cíl posílit účetní profesi a poskytnout širší platformu pro CPA a manažerské účetní pro sdílení nápadů a zdrojů. Obě zakládající sdružení však nadále fungují jako nezávislé orgány.

Výbory AICPA

Když se zakladatelé AAPA setkali, aby diskutovali o vytvoření prvního účetního orgánu, vytvořili v roce 1886 první výbor, který navrhl pravidla a předpisy sdružení. Stanovy sdružení povolily vznik tří kritických výborů: výboru pro finance a audit; Výbor pro volby, kvalifikace a zkoušky; a Výbor stanov. Úlohou výborů bylo řídit, jak bude sdružení fungovat, a navrhnout pravidla, kterými se budou řídit noví členové CPA.

Počet výborů v průběhu let vzrostl na 34 ve 40. letech, 89 v 60. letech a 109 v roce 1970. Na začátku roku 2000 přešla AICPA z výborů na pracovní skupiny. Výhodou pracovních skupin oproti výborům je, že členové by dobrovolně sloužili k provádění konkrétních úkolů a pracovní skupiny by byly po dokončení těchto úkolů rozpuštěny. AICPA uvádí seznam více než 2 000 dobrovolných členů, kteří doplňují členství v pracovní skupině, což asociaci pomohlo ušetřit peníze a zvýšit efektivitu jejího provozu.

Funkce AICPA

AICPA je odpovědná za:

Stanovení profesionálních standardů

Organizace měla monopol na stanovování obecně uznávaných odborných a technických standardů pro povolání CPA do roku 1970. Funkce stanovování obecně přijímaných účetních zásad (GAAP) byla později převedena na Radu pro finanční účetní standardy, zatímco organizace si ponechala roli stanovení profesionálních standardů pro profesionály CPA. Sdružení stanoví standardy v oblasti auditu finančních výkazů, soukromé praxe, kontroly kvality firmy CPA, oceňování podniků, finančního plánování a profesní etiky. Rovněž disciplinárně postihuje členy, kteří jsou v aktivní profesionální praxi obviňováni ze zneužití.

Nábor a vzdělávání potenciálních členů

AICPA vyvíjí zkoušku Uniform Certified Public Accountants pro odborníky CPA. Studenti a další jednotlivci, kteří chtějí vykonávat praxi certifikovaných veřejných účetních, jsou povinni složit zkoušku CPA. AIPCA také vydává časopisy a zpravodaje, aby vzdělávala a informovala CPA o všech otázkách, které se CPA týkají. Sdružení také průběžně pořádá semináře, aby informovalo své členy o jakémkoli vývoji v profesi a změnách zákonů, které se jich mohou dotknout.

Certifikace a licence nových členů

AICPA uděluje označení CPA účetním profesionálům, kteří úspěšně absolvují řadu účetních zkoušek a splní požadavky na zkušenosti, než se pustí do soukromé praxe. Orgán také nabízí pověřovací programy pro členy, kteří se specializují na určité oblasti. Některé z těchto specializací zahrnují Akreditované v oboru oceňování podniků (ABV), Specialista na osobní finance (PTS), Certified in Financial Forensics, Certified Information Technology Professional a Certified in Entity and Tangible Valuations designations.

Kampaně veřejného zájmu

AICPA je zapojena do různých programů veřejného zájmu, včetně:

Nakrmte kampaň s prasaty

Cílem kampaně Feed the Pig je povzbudit Američany ve věku od 25 do 34 let, aby převzali kontrolu nad svými financemi a dosáhli finanční stability. Web Feed the Pig poskytuje tipy na ukládání a bezplatné zdroje, které pomáhají Američanům řídit jejich výdajové návyky a pracovat na snižování dluhů a zvyšování jejich úspor.

360 stupňů finanční gramotnosti

Kampaň je národní dobrovolnické úsilí sponzorované AICPA a Ad Council, které má Američanům pomoci porozumět jejich financím a rozvíjet dovednosti správy peněz. Uznává finanční vzdělávání jako celoživotní proces a poskytuje prostředky pro správu peněz pro všechny kategorie lidí, od dospívajících, studentů, zaměstnaných, rodičů, majitelů domů až po důchodce.

Více zdrojů

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikačního programu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™. Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • CPA vs CFA CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích často uslyšíte, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA?“ a „Který je lepší?“. V tomto článku načrtneme podobnosti a rozdíly označení CPA vs CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem o
  • Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) je požadavek na Certified Public Accountants (CPA), který je navržen tak, aby pomáhal udržovat jejich kompetence a dovednosti jako poskytovatelé profesionálních služeb. V rámci trvalých požadavků na zachování označení CPA
  • Nejlepší profesionální finanční certifikace Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA
  • Finanční kurzy online

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found