Strategie ukončení - příklady, seznam strategií ukončení investice

Exitové strategie jsou plány prováděné vlastníky podniků, investory, obchodníky nebo investory rizikového kapitálu. Rizikový kapitál Rizikový kapitál je forma financování, která poskytuje finanční prostředky začínajícím společnostem s vysokým růstovým potenciálem v rané fázi výměnou za vlastní kapitál nebo vlastnický podíl. Rizikoví investoři riskují investice do začínajících společností s nadějí, že pokud dosáhnou úspěchu, dosáhnou významných výnosů. k likvidaci své pozice ve finančním aktivu Finanční aktiva Finanční aktiva se týkají aktiv, která vyplývají ze smluvních ujednání o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč při splnění určitých kritérií. Plán ukončení je způsob, jakým se investor chce z investice dostat.

Plán ukončení strategií

Kdy se používají strategie ukončení?

Plán ukončení lze použít k:

  • Uzavřete neziskový podnik
  • Realizujte investiční nebo obchodní podnik Realitní společný podnik Realitní společný podnik (JV) hraje klíčovou roli při vývoji a financování většiny velkých realitních projektů. Společný podnik je ujednání, když jsou splněny cíle zisku
  • Ukončit podnikání v případě významné změny tržních podmínek
  • Prodejte investici nebo společnost
  • Prodejte neúspěšnou společnost, abyste omezili ztráty
  • Snižte vlastnictví ve společnosti nebo se vzdejte kontroly

Příklady plánů ukončení

Mezi příklady nejběžnějších strategií ukončení pro investory nebo vlastníky různých typů investic patří:

  1. V letech před odchodem ze společnosti zvyšte svůj osobní plat a vyplácejte si bonusy sami sobě. Ujistěte se však, že jste schopni plnit povinnosti. Toto je nejjednodušší obchodní plán ukončení.
  2. Po odchodu do prodeje prodejte všechny své akcie stávajícím partnerům. Získáte peníze z prodeje akcií a budete moci opustit společnost.
  3. Zlikvidujte všechna svá aktiva za tržní hodnotu. Použijte výnosy na splacení závazků a zbytek si nechte.
  4. Projděte si počáteční veřejnou nabídku (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO.
  5. Sloučení s jinou firmou nebo získání.
  6. Přímý prodej společnosti.
  7. Předejte firmu rodinnému příslušníkovi.

Tabulka strategií ukončení různých plánů ukončení

Ukončete strategie pro začínající podniky

Exit plány běžně používají podnikatelé k prodeji společnosti, kterou založil. Podnikatelé před zahájením podnikání obvykle vypracují strategii ukončení, protože výběr plánu ukončení má významný vliv na možnosti rozvoje podnikání.

Například pokud máte v plánu dostat se na burzu (IPO), je důležité, aby vaše společnost dodržovala určitá účetní pravidla. Většina podnikatelů navíc nemá zájem o roli velké společnosti a zajímá se pouze o zakládání společností. Dobře definovaný plán ukončení pomáhá podnikatelům rychle přejít na další velký projekt.

Běžné typy strategií ukončení:

  • Počáteční veřejná nabídka (IPO)
  • Strategické akvizice
  • Odkupy managementu

Plán odchodu zvolený podnikatelem závisí na roli, kterou chce v budoucnosti společnosti. Například strategická akvizice zbaví podnikatele všech rolí a odpovědností v jeho zakládající společnosti, protože se jí vzdají kontroly.

Výstupy z finančního modelování a oceňování

Ve finančním modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , při stavbě modelu DCF je nutné mít hodnotu terminálu DCF Model Training Free Guide Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti. Terminální hodnotu lze vypočítat dvěma různými způsoby: pomocí věčného tempa růstu a pomocí násobku výstupu. Druhá metoda je běžnější mezi odborníky v oboru a předpokládá, že podnik je prodáván za „násobek“ některých metrik, jako je EBITDA EBITDA EBITDA nebo Zisk před úroky, zdaněním, amortizací je zisk společnosti před tím, než dojde k některému z těchto čistých odpočtů. vyrobeno. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady.

V níže uvedeném příkladu modelu DCF můžete vidět hodnotu terminálu Hodnota terminálu Hodnota terminálu se používá při oceňování společnosti. Hodnota terminálu existuje i po prognózovaném období a předpokládá nepřetržitý zájem společnosti. sekce, která předpokládá, že společnost je prodána za 7,0x EBITDA.

DCF model a výstup z obchodního příkladu

Zjistěte nyní více na kurzech modelování financí DCF online!

Důležitost plánu ukončení

Pro majitele firmy se může zdát kontraproduktivní, aby vyvinul strategie ukončení. Pokud jste například vlastníkem firmy v oblasti elektronického obchodování se zvyšujícími se příjmy, proč byste chtěli opustit svou společnost?

Ve skutečnosti je důležité zvážit plán ukončení, i když nemáte v úmyslu svou společnost okamžitě prodat. Například:

  • Problémy osobního zdraví nebo rodinná krize: Mohou na vás mít vliv osobní zdravotní problémy nebo rodinná krize. Tyto problémy vás mohou odvést od zaměření na efektivní chod společnosti. Plán ukončení by pomohl zajistit hladký chod společnosti.
  • Ekonomická recese: Ekonomické recese mohou mít na vaši společnost významný dopad a možná budete chtít, aby se vaše společnost vyhnula předpokládání dopadů recese.
  • Neočekávané nabídky: Velcí hráči se mohou snažit získat vaši společnost. I kdybyste neměli v úmyslu společnost okamžitě prodat, měli byste možnost vést bystrý rozhovor, pokud jste uvažovali o plánu ukončení.
  • Jasně definovaný cíl: Díky dobře definovanému plánu ukončení budete mít jasný cíl. Plán ukončení má významný vliv na vaše strategická rozhodnutí.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce k vývoji strategie ukončení. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru finančního analytika, budou vám tyto finanční zdroje velkou pomocí:

  • Corporate Venturing Corporate Venturing Corporate venturing (také známý jako corporate venture capital) je praxe přímého investování podnikových fondů do externích začínajících společností. To obvykle provádějí velké společnosti, které chtějí investovat malé, ale inovativní začínající firmy. Činí tak prostřednictvím dohod o společném podnikání a získávání majetkových účastí.
  • Angel Investors Angel Investor Angel investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál pro začínající podniky výměnou za majetkovou účast nebo převoditelný dluh. Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo průběžnou kapitálovou injekci, aby pomohly podnikům projít obtížnými počátečními fázemi.
  • Likvidační hodnota Likvidační hodnota Likvidační hodnota je odhad konečné hodnoty, kterou obdrží držitel finančních nástrojů při prodeji nebo likvidaci aktiva
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found