LBO Modeling - Průvodce a kroky k vytvoření bystrého modelu LBO

LBO Modeling se používá k ocenění pákovým odkupem (LBO) Pákovým odkupem (LBO) Pákovým odkupem (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých poskytovatelů půjček (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla vnitřní návratnosti IRR> 20% transakce, kde je cíl společnost je získávána pomocí značné částky dluhu. Využití vysoké finanční páky z dlouhodobého hlediska zvyšuje potenciální návratnost kapitálových investic investorů. Model LBO Model LBO Model Model LBO je postaven v aplikaci Excel k vyhodnocení transakce s využitím pákového výkupu (LBO), akvizice společnosti financované z významného množství dluhu. je obvykle postaven v aplikaci Excel, aby pomohl investorům správně vyhodnotit transakci a dosáhnout nejvyšší možné vnitřní míry návratnosti upravené podle rizika (IRR) Vnitřní míry návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, díky níž je čistý současná hodnota (NPV) projektu nula. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. .

Corporate Finance Institute® pokrývá LBO modelování a transakce do hloubky v našem kurzu finančního modelování Leveraged Buyout (LBO)!

LBO modelování

Kroky k modelování LBO

Následující kroky jsou zásadní pro vytvoření důkladného a bystrého modelu LBO:

# 1. Předpoklady

Před vytvořením modelu LBO je třeba učinit nezbytné předpoklady o vstupech, včetně financování, provozních metrik podniku, zdrojů a použití hotovosti, alokace kupní ceny a provozních scénářů.

K nastavení rozevíracího seznamu lze použít funkce a vzorce aplikace Excel, aby se různé výsledky projevily v pozdějších částech (například model DCF), protože budou vybrány různé scénáře.

# 2. Finanční výkazy

Jakmile jsou stanoveny všechny předpoklady, výsledovka Výkaz zisků a ztrát Výkaz zisků a ztrát je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. , rozvaha, rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Výkaz o vlastním kapitálu a peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. jsou konstruovány a propojeny pomocí historických dat. Podpora plánů, jako je pracovní kapitál Vzorec pracovního kapitálu Vzorec pracovního kapitálu je aktuální aktiva mínus aktuální závazky. Jedná se o měřítko krátkodobé likvidity společnosti; to, co zbylo v rozvaze a odpisových plánech Odpisový plán Odpisový plán je vyžadován ve finančním modelování, aby se propojily tři finanční výkazy (příjem, rozvaha, peněžní tok) v aplikaci Excel k výpočtu odpovídajících řádkových položek v účetní závěrce.

Metody předpovídání předpovědi Nejlepší metody předpovídání. V tomto článku vysvětlíme čtyři typy metod předpovídání výnosů, které finanční analytici používají k předpovídání budoucích výnosů. poté se provede na třech finančních výkazech Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky složitě vycházejí ze stanovených předpokladů.

# 3. Transakční rozvaha

Před dokončením úplné prognózy v účetní závěrce je třeba sestavit rozvahu transakcí, aby se po rekapitalizaci zobrazily pro forma položky rozvahy. Rekapitalizace Rekapitalizace je typ podnikové restrukturalizace, jejímž cílem je změnit kapitálovou strukturu společnosti. Společnosti provádějí rekapitalizaci, aby byla jejich kapitálová struktura stabilnější nebo optimální. . Rozvaha transakcí stanoví celkové úpravy a kapitálovou strukturu Kapitálová struktura Kapitálová struktura se vztahuje k objemu dluhu nebo vlastního kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy po dokončení transakce LBO. Závěrečná proforma rozvaha bude proudit zpět nahoru do sekce rozvahy a bude řídit prognózy.

# 4. Plány dluhů a úroků

Dluhové a úrokové plány Dluhový plán Dluhový plán stanoví v rozvrhu veškerý dluh, který má podnik, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů modelují podrobnosti všech vrstev dluhu a splácení úroků souvisejících s transakcí LBO, včetně úvěrové linky, termínovaných půjček, Senior Term Debt Senior Term Debt je úvěr se statusem senior, který má stanovenou splátku harmonogram a splátka kulky na konci funkčního období. Termín může být několik měsíců nebo let a dluh může mít pevnou nebo proměnlivou úrokovou sazbu. Ke snížení rizika splácení se fixní aktiva často používají jako kolaterál a podřízený dluh Senior a podřízený dluh Abychom porozuměli nadřízenému a podřízenému dluhu, musíme nejprve zkontrolovat kapitálový stack. Zásoba kapitálu řadí prioritu různých zdrojů financování. Podřízený a podřízený dluh se vztahují k jejich postavení v kapitálovém zásobníku společnosti. V případě likvidace je nejdříve splacen seniorní dluh. Po dokončení dluhových plánů lze zbytek propojení provést pro finanční výkazy.

Corporate Finance Institute® pokrývá LBO modelování a transakce do hloubky v našem kurzu finančního modelování Leveraged Buyout (LBO)!

# 5. Úvěrové metriky

Úvěrové metriky hodnotí profil splácení a zkoumají, jak může společnost splácet své dluhové závazky, včetně splácení jistiny a úroků. Mezi klíčové metriky úvěru v modelu LBO patří poměr dluhu / EBITDA Dluh / EBITDA Čistý poměr dluhu k zisku před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) měří finanční páku a schopnost společnosti splácet svůj dluh. Poměr čistého dluhu k EBITDA (dluh / EBITDA) v zásadě naznačuje, jak dlouho by společnost potřebovala operovat na své současné úrovni, aby splatila celý svůj dluh. Poměr krytí úroků Poměr krytí úroků Poměr krytí úroků (ICR) je finanční poměr, který se používá k určení schopnosti společnosti platit úroky ze svého nesplaceného dluhu. , poměr pokrytí dluhové služby a poměr pokrytí fixních poplatků Poměr pokrytí fixním poplatkem (FCCR) Poměr pokrytí fixním poplatkem (FCCR) je měřítkem schopnosti společnosti plnit závazky fixních poplatků, jako jsou úroky a leasingové náklady. .

# 6. DCF a IRR

Nakonec model DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu. je postaven na prognózovaných datech. Volné peněžní toky se počítají pro každý z typů investorů a poté se používají k určení vnitřní míry návratnosti (IRR) Vnitřní míry návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, díky níž je čistý současná hodnota (NPV) projektu nula. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. a čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované na současnost. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investice, podle typu investora.

# 7. Analýza citlivosti, grafy a grafy

Po vytvoření modelu DCF byla provedena analýza citlivosti Co je to analýza citlivosti? Analýza citlivosti je nástroj používaný ve finančním modelování k analýze toho, jak různé hodnoty pro sadu nezávislých proměnných ovlivňují závislou proměnnou, aby bylo možné posoudit, jak bude IRR ovlivněna, když se různé nezávislé proměnné změní, přičemž všechny ostatní předpoklady zůstanou nezměněny.

Nakonec lze vytvořit grafy a grafy, které prezentují změnu v peněžních tocích. Free Cash Flow (FCF) Free Cash Flow (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem investoři nejvíce záleží: hotovost, která je k dispozici, je rozdělena podle uvážení a výše páky Finanční páka ve financích je strategie, kterou společnosti používají ke zvýšení aktiv, peněžních toků a výnosů, i když může také zvětšit ztráty. Existují dva hlavní typy pákového efektu: finanční a provozní. Pro zvýšení finanční páky si může firma půjčit kapitál vydáním cenných papírů s pevným výnosem nebo půjčením peněz přímo od věřitele. Provozní páka může v průběhu času.

Screenshot modelu LBO

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním globálním poskytovatelem označení FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Níže se podívejte na některé z těchto zdrojů, včetně kurzu, který vám pomůže naučit se podrobněji modelovat transakce LBO!

  • Finanční modelování s využitím pákového výkupu (LBO)
  • Pákový efekt Pákový efekt ve financích je strategie, kterou společnosti používají ke zvýšení aktiv, peněžních toků a výnosů, i když může také zvětšit ztráty. Existují dva hlavní typy pákového efektu: finanční a provozní. Pro zvýšení finanční páky si může firma půjčit kapitál vydáním cenných papírů s pevným výnosem nebo půjčením peněz přímo od věřitele. Provozní páka může
  • Poměr dluhu k vlastnímu kapitálu Poměr dluhu k vlastnímu kapitálu Poměr dluhu k vlastnímu kapitálu je poměr pákového efektu, který vypočítává hodnotu celkového dluhu a finančních závazků vůči celkovému kapitálu akcionáře.
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found