Diseconomies of scale - Průvodce a příklady rostoucích mezních nákladů

Diseconomies of scale is when production output adds with increasing marginal costs Fixed and Variable Cost Cost is something that can be identified in several ways depending on its matter. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé, což má za následek sníženou ziskovost Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti jsou finanční metriky používané analytiky a investory k měření a hodnocení schopnosti společnosti generovat příjem (zisk) v poměru k výnosům, aktivům v rozvaze, provozním nákladům a vlastnímu kapitálu akcionářů během určitého časového období. Ukazují, jak dobře společnost využívá svá aktiva k vytváření zisku. Místo toho, aby výrobní náklady klesaly s tím, jak se vyrábí více jednotek (což je případ běžných úspor z rozsahu), dochází k opaku a náklady se zvyšují s výrobou každé další jednotky.

Diseconomies of Scale diagram

Zvažte graf zobrazený výše. Jakékoli zvýšení výkonu nad Q2 vede ke zvýšení průměrných nákladů. Toto je příklad úspor z rozsahu - zvýšení průměrných nákladů v důsledku zvýšení rozsahu výroby.

Mnoho podniků čelí výzvě zvládnout tlak, který následuje po expanzi, která se promítá do zvýšené pracovní zátěže a více klientů, kteří budou sloužit. Obchodní růst prostřednictvím fúzí Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme akviziční proces od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady poskytují vysokou pravděpodobnost, že povedou ke snížení nákladů a zvýšení ziskovost jako trvalý podnik.

Příčiny úspor z rozsahu

Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu jsou, když produkční produkce roste s rostoucími mezními náklady, což vede ke snížení ziskovosti. Místo toho, aby výrobní náklady klesaly s tím, jak se vyrábí více jednotek (což je případ běžných úspor z rozsahu), stává se opak a vyšší náklady mohou být výsledkem několika faktorů. Faktory mohou zahrnovat přerušení komunikace, nedostatek motivace, nedostatek koordinace a ztráta pozornosti ze strany vedení a zaměstnanců. Úspory z rozsahu mohou být způsobeny také nedostatečnou koordinací v podnikání, kde se provozní odpad stává běžným řádem dne. Může k tomu dojít také kvůli nesouladu mezi různými operacemi a optimálními úrovněmi výstupu.

1. Přerušení komunikace

Komunikace je důležitá v každé organizaci, zejména při řízení úspor z rozsahu. Porucha komunikace by mohla být počátkem úspor z rozsahu a mít dalekosáhlé nepříznivé účinky na podnikání. Během procesu růstu v jakékoli entitě je efektivní komunikační kanál zásadní pro správný chod firmy.

Růst představuje více výzev v komunikaci, jak se mění a zvyšují hierarchie. Zvýšené vrstvy příkazů mohou také narušit zprávu, která se pohybuje nahoru, dolů nebo do stran. Pokud se organizace více spoléhá na písemné formy komunikace, jako jsou nástěnky, zpravodaje a poznámky, bude existovat oslabený komunikační systém, protože taková komunikace nemusí umožňovat zpětnou vazbu.

2. Snížená motivace

Jak podnikání roste, zvyšuje se zaměstnanecká základna, díky čemuž se mohou cítit izolovaní a tím méně motivovaní. Malý podnik zaměstnává několik jednotlivců s osobním vztahem k podniku a úzkým pracovním vztahem s vlastníkem a vedením. Velká pracovní síla s menší interakcí s vrcholovým vedením může snadno ztratit pozornost, což povede ke snížení ziskovosti a neekonomičnosti z rozsahu. Snižování motivace a loajality zaměstnanců často vede ke snížení úrovně produktivity a přílivu mezních nákladů.

Řešení nízké motivace mohou být posílení postavení, týmová práce a obohacení práce. Zplnomocnění zahrnuje při rozhodování delegování, díky čemuž zaměstnanci na nižších pozicích pociťují pocit sounáležitosti. Pokud se do každodenního chodu společnosti započítává názor zaměstnance, mohla by se zvýšit jeho motivace a výrazně se zvýšila kreativita. Obohacení práce zahrnuje vytváření zajímavějších a méně nudných profesí.

Mnoho profesí zahrnuje rutinní práci, díky níž může zaměstnanec dělat to samé rok co rok v režimu 8-5 denně. Rutina je nudná a člověk si na ni zvykne a může tak ztratit kreativitu. Zajištění zajímavé práce by mohlo zahrnovat střídání rolí jednou za čas, což by ponechalo prostor pro kreativitu. Díky obohacení zaměstnání mohou být profese zajímavé, pokud je lidem dovoleno se ve svých rolích vyzývat, a tím zvyšovat efektivitu operací.

Týmová práce zahrnuje rozdělení zaměstnanců do týmů s cílem zlepšit interakci na pracovišti. Týmy mohou sloučit lidi s různými nápady, jak provádět různé úkoly, a přináší do týmu nové nápady. Diskuse o nejlepších způsobech provádění určitých úkolů v týmech může výrazně zlepšit provoz.

Existuje také úzké spojení mezi motivací a komunikací; při poruše komunikace se zhroutí motivace hlava nehlava. Poruchy komunikace mohou být řízeny vrcholovým vedením, protože jsou vysoko v hierarchii.

3. Nedostatek koordinace a ztráta směru

Jak se entita zvětšuje, stává se těžší koordinovat zaměstnance, kteří zase ztrácejí směr a motivaci. Mnoho zaměstnanců je zvyklých na rutinu a čelí riziku ztráty motivace a zájmu o ziskovost podniku. Manažeři a vedoucí pracovníci také zažívají potíže s koordinací operací a zajištěním toho, aby každý hrál svou roli efektivně. Podniky budou nuceny najímat nebo podporovat více nadřízených, kteří budou dohlížet na zvýšený provoz a sledovat výkon zaměstnanců. Tento krok bude mít za následek zvýšené náklady, protože se společnost bude snažit optimalizovat své operace.

Ideálním řešením ztráty směru a nedostatečné koordinace je delegování úkolů a rozhodování na nižší úrovně v organizačním schématu. Delegování úkolů a odpovědnosti nejen šetří čas, ale také vybavuje zaměstnance na nižší úrovni lepšími dovednostmi, než aby čekali na vyšší úrovně řízení, které budou řídit každý úkol. Delegace dále motivuje mladší zaměstnance, aby byli inovativní a kreativní, protože přecházejí od toho, že jsou jen vykonavateli funkcí, k hlavním hnacím motorům konkrétních úkolů.

Diseconomies of Scale and Mechanization

Počáteční zavedení strojů do převážně manuálního systému může také vést ke zvýšeným nákladům. Pokud společnost plánuje mechanizovat své operace, měla by být tato cvičení zavedena ve fázích, aby se snížily dopady neekonomických úspor z rozsahu.

Operátoři strojů a další zaměstnanci by měli projít školením a mít čas na seznámení s novými systémy před skutečným datem mechanizace. I když přechod z manuálních systémů na mechanizovaný systém nemusí být snadný úkol, toto rozšíření a růst by měly všechny zúčastněné strany promyslet, aby identifikovaly všechny potenciální mezery. Zapojení zúčastněných stran do mechanizačního procesu pomáhá snížit dopady úspor z rozsahu.

Příklad Diseconomies of Scale

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce
  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu je ekonomický koncept, který se týká snížení celkových výrobních nákladů, pokud se řada výrobků vyrábí spíše společně než samostatně.
  • Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách je základním principem v ekonomii, který tvrdí, že za předpokladu, že vše ostatní bude konstantní, bude mít zvýšení ceny zboží odpovídající přímé zvýšení jeho dodávky. Zákon dodávek popisuje chování výrobce, když cena zboží stoupá nebo klesá.
  • Tržní ekonomika Tržní ekonomika Tržní ekonomika je definována jako systém, kde je produkce zboží a služeb nastavena podle měnících se přání a schopností trhu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found