Parabolická SAR - přehled, jak to funguje a jak počítat

Parabolická hodnota SAR je technický indikátor vyvinutý J. Wellesem Wilderem k určení směru, kterým se aktivum pohybuje. Indikátor je také označován jako systém zastavení a zpětného chodu, který je zkrácen jako SAR. Jeho cílem je identifikovat potenciální zvraty v pohybu cen obchodovaných aktiv. Lze jej také použít k poskytnutí vstupních a výstupních bodů.

Parabolická SAR funguje hlavně na trendových trzích. Wilder doporučuje obchodníkům, aby nejprve určili směr trendu pomocí parabolické hodnoty SAR a poté pomocí alternativních indikátorů změřili sílu trendu.

Při grafickém vykreslení na grafu se indikátor Parabolic SAR zobrazí jako řada teček. Pokud se parabolická hodnota SAR objeví pod aktuální cenou, je interpretována jako býčí býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí, kteří pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. signál. Pokud je umístěn nad aktuální cenou, považuje se to za medvědí signál. Signály se používají k nastavení cílových ztrát a cílů zisku.

Jak Parabolic SAR funguje

Parabolická hodnota SAR je obvykle uvedena v grafu aktiv. Obchodování s cennými papíry Obchodování s cennými papíry jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít. jako sada teček, které jsou umístěny poblíž cenových pruhů. Obecně platí, že když jsou tyto tečky umístěny nad cenou, signalizuje to sestupný trend a považuje se to za prodejní signál. Když se tečky pohybují pod cenou, ukazuje to, že trend aktiva je vzestupný a signalizuje nákup.

Změna směru teček produkuje obchodní signály, které mohou produkovat zisk, když cena způsobí velké výkyvy. Indikátor však není tak spolehlivý v plochém nebo rozsahovém marektu. Pohyby jsou znázorněny v následující tabulce:

Parabolická SAR

Když cena cenného papíru stoupá, tečky také rostou. Tempo se s trendem zrychluje. Parabolická hodnota SAR funguje dobře pro zachycení zisků vstupem do obchodu během trendu na stabilním trhu.

Když se cena pohybuje do strany, může vydávat falešné signály a obchodník by měl očekávat malé ztráty nebo malé zisky. Indikátor lze také použít k nastavení stop loss příkazů. Toho lze dosáhnout posunutím stop loss tak, aby odpovídal úrovni indikátoru SAR.

Další indikátory, které doplňují parabolickou SAR

Wilder doporučil použít jiné indikátory, jako je indikátor hybnosti průměrného směrového indexu Indikátor ADX - technická analýza ADX znamená průměrný index směrového pohybu. Indikátor ADX je indikátor síly trendu, běžně používaný při obchodování s futures. Od té doby je však technickými analytiky široce aplikován na prakticky každou další obchodovatelnou investici, od akcií přes forex až po ETF. potvrdit sílu stávajícího trendu. Mezi další ukazatele, které doplňují obchodní signály SAR, patří klouzavé průměry a vzory svíček.

Například když cena aktiva klesne pod dlouhodobý klouzavý průměr, potvrdí to prodejní signál produkovaný Parabolickou SAR. Pokud je cena nad klouzavým průměrem, zaměřte se na přijímání nákupních signálů.

Jak vypočítat indikátor SAR

Parabolická SAR používá nejvyšší a nejnižší cenu a také faktor zrychlení k určení, kde bude zobrazena indikační tečka SAR. Vzorec pro Parabolic SAR je následující:

Uptrend Parabolic SAR = předchozí SAR + předchozí AF (předchozí EP - předchozí SAR)

Parabolický pokles SAR = předchozí SAR - předchozí AF (předchozí SAR - předchozí EP)

Kde:

  • EP je extrémní bod v trendu (nejvyšší bod dosažený cenou během uptrendu nebo nejnižší cena dosažená během downtrendu).
  • AF je faktor zrychlení, který je zpočátku nastaven na hodnotu 0,02 (zvyšuje se o 0,02 při každém záznamu EP, maximálně 0,20). Obchodníci si mohou zvolit faktor zrychlení v závislosti na stylu obchodování nebo obchodovaném nástroji).

Výsledky získané z výše uvedených výpočtů vytvářejí tečku, která je vynesena proti akci s cenou aktiva, buď pod nebo nad ní. Tečky pomáhají určit aktuální směr ceny.

Klady a zápory parabolika

Výhodou použití Parabolic SAR je, že pomáhá určit směr cenové akce. V silně trendovém prostředí vytváří indikátor dobré výsledky. Také když dojde k pohybu proti trendu, indikátor vydá výstupní signál, když může dojít ke zvratu ceny. Tento nástroj funguje nejlépe na trzích s dlouhými rally nebo poklesy.

Nevýhodou je, že Parabolic SAR produkuje falešné signály, když se cenová akce začne pohybovat do strany. Kvůli chybějícímu trendu se indikátor bude pohybovat tam a zpět kolem cenové lišty, což produkuje zavádějící signály. Pokud se obchodník spoléhá pouze na Parabolic SAR během bočních tržních podmínek, může to vést ke ztrátě obchodů.

Aby se zabránilo těmto neštěstím, měli by obchodníci obchodovat pouze ve směru dominantního trendu a vyhýbat se obchodům, když trend chybí. Také použití dalších indikátorů, jako jsou klouzavé průměry, spolu s parabolickým SAR, může těmto ztrátám zabránit.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • MACD oscilátor - technická analýza MACD oscilátor - technická analýza MACD oscilátor se používá ke zkoumání krátkodobé konvergence a divergence klouzavého průměru. MACD oscilátor je technický indikátor s dvojitým okrajem v tom, že nabízí obchodníkům a analytikům schopnost sledovat trendy na trhu a měřit dynamiku cenových změn.
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Indikátor relativní síly (RSI) Index relativní síly (RSI) Index relativní síly (RSI) je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších hybných oscilátorů. Původně jej vyvinul známý strojní inženýr, který se stal technickým analytikem J. Wellesem Wilderem. RSI měří rychlost i rychlost změny ceny

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found