HMO vs PPO: Poznejte rozdíly mezi HMO a PPO

Získání nejlepší struktury nákladů na zdravotní péči Struktura nákladů se týká typů nákladů, které podnik vznikne, a obvykle se skládá z fixních a variabilních nákladů. Fixní náklady zůstávají nezměněny, často je nutné zvolit mezi HMO a PPO. Alespoň v jednom případě v našem životě se musíme vypořádat s nějakou formou nemoci nebo onemocnění. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán vám bude nejlépe vyhovovat.

HMO vs PPO

Zabezpečení zdravotního pojištění je tak důležité, že je téměř nemožné příliš zdůraznit jeho výhody. Rostoucí náklady na zdravotní péči mohou jednotlivce nebo rodinu dostat do obtížné finanční situace v případě závažné nemoci nebo nehody. Při řešení situace si jednotlivec může zvolit jeden ze dvou typů poskytovatelů zdravotního pojištění Skupina finančních institucí (FIG) Skupina finančních institucí (FIG) je skupina odborníků, kteří poskytují finančním institucím poradenské služby. Mezi služby, které FIG nabízí, patří fúze a akvizice, rekapitalizace, získávání kapitálu, finanční restrukturalizace, oceňování společností, odborné finanční posudky a další poradenské služby. - Organizace pro údržbu zdraví (HMO) nebo Organizace preferovaného poskytovatele (PPO).

Co je HMO?

Health Maintenance Organization, nebo HMO, je síť poskytovatelů zdravotní péče, kteří souhlasí s poskytováním služeb za nižší ceny sjednané pojišťovací společností.

Členové si ze seznamu schválených poskytovatelů zdravotní péče vybírají jednoho lékaře. Členové HMO mohou navštívit odborníka na zdravotní péči, jako je porodník, revmatolog nebo kardiolog, pouze pokud jim pošlou doporučení od svého lékaře primární péče (PCP), který je také známý jako vrátný.

Různé služby / výhody poskytované HMO se mohou lišit v závislosti na společnosti a zdravotním plánu. Může zahrnovat screening zdraví, screening rakoviny, předepsané léky, laboratorní testy, rentgenové záření a další snímky. HMO obvykle pokrývají také prenatální péči a péči o dítě.

Co je PPO?

Organizace preferovaných poskytovatelů (PPO) je také síť poskytovatelů zdravotní péče, která poskytuje svým členům několik možností týkajících se zdravotní péče a poskytovatelů zdravotní péče.

PPO neomezují pacienty na péči v síti. Je volitelné jmenovat PCP (lékaře primární péče). Pacienti si mohou domluvit schůzku přímo s poskytovateli a doporučení nejsou nutná.

Plány PPO obvykle poskytují lepší výhody a nižší náklady na služby využívané poskytovateli sítí, jejichž používání se doporučuje osobám, na které se vztahuje. Členům však může být poskytována péče i od poskytovatelů mimo síť, i když za ni pravděpodobně zaplatí více.

Příklady - HMO vs. PPO

HMO

Řekněme, dostanete bolesti ucha. Přímo byste se neporadili s odborníkem na ORL. Spíše byste nejdříve navštívili svého PCP (lékaře primární péče), který by vás vyšetřil. V případě, že vám nepomůže, dá vám doporučení k důvěryhodnému ORL specialistovi ve vaší síti.

PPO

Pan A je zapsán do plánu PPO. I když vidí PCP, obvykle ho navštěvuje jen kvůli jeho každoroční fyzické prohlídce. Pokud potřebuje navštívit odborníka, provede vlastní průzkum a sjedná s ním schůzku. Minulý měsíc ho noha obtěžovala, a tak se domluvil s místním pedikérem v síti. Zaplatil spoluúčast 25 $ a 10% nákladů na rentgen. Vidí také terapeuta mimo síť a platí mu předem plnou částku. Poté podá žádost a je mu vráceno procento z nákladů.

Hlavní rozdíly - HMO vs. PPO

Sítě poskytovatelů

Síť je skupina poskytovatelů zdravotní péče, která je na základě smlouvy s pojišťovnami nabízet zlevněné služby pro konkrétní plán HMO nebo PPO. Obvykle zahrnují všeobecné lékaře spolu se specialisty, jako jsou dermatologové a chiropraktici. Abyste mohli získat pokrytí v HMO, musíte nejprve vidět svůj PCP, bez ohledu na to, v čem je problém. Pokud s vámi nemohou zacházet, odkáží vás na někoho jiného v síti. Pokud zůstanete ve své síti v plánu HMO, můžete očekávat maximální pojistné krytí. Jděte mimo síť a vaše pokrytí zmizí. S PPO můžete navštívit lékaře mimo síť a stále získat určité pokrytí, ale ne tolik, jako kdybyste zůstali v síti.

Analýza nákladů

Díky PPO jsou kompromisem pro získání svobody volby a flexibility vyšší prémiové náklady plánu. HMO nenabízí žádné pokrytí mimo síť, ale pacienti mají nižší náklady na pojistné.

Formuláře reklamací

U HMO nemusí pacienti podávat stížnosti, protože poskytovatelé zdravotní péče jsou placeni přímo pojišťovnou. V rámci PPO však pacienti někdy musí nejprve platit poskytovatelům mimo síť a poté podat žádost o náhradu od pojišťovny.

Pokryté služby

Rozsah služeb poskytovaných v rámci těchto dvou plánů závisí na společnosti a typu přijatého plánu, ale obvykle jsou podobné.

Předpisy

Stejně jako pokrytí v rámci HMO je omezeno na síť, jsou omezena také umístění lékáren, kde je možné vyplnit jejich předpisy a zahrnout je do plánu. PPO umožňují pacientům vyplnit předpis téměř kdekoli, ale s dalšími poplatky za lékárnu mimo síť.

Výjimky

Pacienti s plánem HMO nepotřebují doporučení v případě nouze nebo pro návštěvy v síti u gynekologa nebo porodníka.

Konečná volba - HMO vs. PPO

Na otázku, která je lepší, neexistuje univerzální odpověď - HMO nebo PPO. Je do značné míry založen na osobních preferencích zákazníků. Závěrem je, že HMO poskytují cenovou dostupnost, zatímco PPO poskytují větší flexibilitu a svobodu volby. Statistiky ukazují, že do plánů PPO je zapsáno více lidí než do plánů HMO. V roce 2014 si 58% pracovníků zvolilo PPO jako svůj plán zdravotního pojištění poskytovaného zaměstnavatelem, ve srovnání s pouhými 13% pracovníků, kteří si vybrali HMO. Navzdory popularitě PPO studie provedená Národním výborem pro zajišťování kvality (NCQA) ukazuje, že plány HMO čerpají lepší hodnocení spokojenosti zákazníků.

Volba mezi HMO a PPO je hlavně volbou mezi cenou a pohodlím.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce HMO a PPO. Další informace o tématech pojištění a financí naleznete v následujících finančních zdrojích:

  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Pojistný matematik Pojistný matematik Pojistný matematik v podstatě funguje jako páteř finančního zabezpečení pro pojišťovací a zajišťovací společnosti, nadnárodní korporace a finanční plánovače. Primárním úkolem pojistného matematika je analyzovat riziko a náklady spojené s riziky a nejistotou.
  • Důchodové účetnictví Důchodové účetnictví Průvodce důchodovým účetnictvím a příklad, Kroky zahrnují, nahrajte příspěvek společnosti, zaznamenejte náklady na důchod a upravte penzijní závazek na reálnou hodnotu. Důchodový fond je právnická osoba, která drží penzijní investice a v případě potřeby prostředky vyplácí později. Penzijní fondy jsou spravovány správci
  • Náklady na agenturu Náklady na agenturu Náklady na agenturu jsou interní náklady vzniklé v důsledku konkurenčních zájmů akcionářů (ředitelů) a manažerského týmu (agentů). Související výdaje

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found