Hypoteční bankéř - přehled, proces hypotečního bankovnictví

Hypoteční bankéř je fyzická nebo právnická osoba, která poskytuje hypotéku. Hypoteční bankéři financují hypotéky buď ze svých vlastních prostředků, nebo z půjčených prostředků od skladovatele. Hypoteční bankéř získává poplatky z poskytnutí úvěru a je obvykle zaměstnán finanční institucí.

Hypoteční bankéř

Hypoteční bankéři spolupracují s lidmi, kteří hledají půjčku, prostřednictvím celého hypotečního procesu. Po vzniku hypotéky si bankéř může hypotéku ponechat v portfoliu nebo ji prodat potenciálnímu investorovi.

souhrn

  • Hypoteční bankéř je fyzická nebo právnická osoba, která poskytuje hypotéku. Hypoteční bankéři financují hypotéky buď ze svých vlastních prostředků, nebo si je půjčují od skladovatele.
  • Hypoteční bankéř získává poplatky z poskytnutí půjčky a je obvykle zaměstnán finanční institucí.
  • Dva klíčové procesy v hypotečním bankovnictví jsou vznik půjčky a obsluha půjčky.

Porozumění procesu hypotečního bankovnictví

Níže uvedený graf ukazuje proces hypotečního bankovnictví. Existují dva klíčové procesy - vznik půjčky a obsluha půjčky. Mezi odpovědnosti hypotečního bankéře patří posuzování zastavené nemovitosti, shromažďování informací o dlužníkovi a pomoc se zajištěním půjčky. Bankéř také působí jako poradce dlužníka, protože pomáhá žadateli vybrat si mezi několika možnostmi půjčky a který nejlépe vychází z potřeb klienta.

Hypoteční bankéři jsou zaměstnáni u finanční instituce a půjčky mohou poskytovat pouze prostřednictvím této instituce. Musí také dodržovat pokyny stanovené jejich zaměstnavatelem, pokud jde o zajištění půjčky a poskytnutí zajištění. Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako zajištění úvěru. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. .

Proces hypotečního bankovnictví

Proces vzniku půjčky zahrnuje počáteční žádost, kde jsou shromážděny všechny dokumenty, je podepsána žádost a je zpracována půjčka. Balíček půjčky a podmínky Struktura půjčky Struktura půjčky jsou podmínky půjčky s ohledem na různé aspekty, které tvoří půjčku, včetně doby splatnosti nebo doby splatnosti, splácení a rizika, a jsou zkontrolovány základní podmínky.

Součástí obsluhy půjčky je zpracování plateb, prodej hypotéky investorovi a sběr měsíčních plateb a záznamů. Servisní agent obvykle vyřizuje papírování spojené s půjčkou.

Hypoteční bankéř vs. hypoteční makléř

Podobný termín jako hypoteční bankéř je hypoteční makléř. Na rozdíl od hypotečního bankéře, který je zaměstnán u finanční instituce, hypoteční makléři uzavírají hypotéky na své jméno a s využitím vlastních prostředků.

1. Role a povinnosti

Hypoteční bankéři obvykle usnadňují poskytování úvěrů finanční instituci, ve které jsou zaměstnáni, zatímco makléři jsou nezávislí profesionálové působící v oblasti nemovitostí. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, které zahrnují budovy, příslušenství, silnice, stavby a obslužné systémy. Vlastnická práva udělují vlastnické právo k půdě, vylepšení a přírodním zdrojům, jako jsou nerosty, rostliny, zvířata, voda atd., Financování prostoru.

Hypoteční makléř není vázán nebo omezen na konkrétního věřitele nebo finanční instituci a může volně hledat hypotéku na základě individuálních potřeb dlužníka.

2. Úroveň flexibility

Pokud jde o úroveň flexibility, hypoteční bankéři jsou méně flexibilní, protože jsou zaměstnáni u finanční instituce a jsou schopni poskytnout klientům pouze možnosti financování, které instituce podtrhuje.

Na druhé straně jsou hypoteční makléři flexibilnější, protože dokážou porozumět potřebám dlužníka a najít nejlepší možné možnosti půjčky od více finančních institucí.

3. Úroveň spolehlivosti

Z pohledu dlužníka je spolehlivost vyšší u hypotečního bankéře, protože je zaměstnáván známou společností specializující se na hypoteční úvěry. Bankéři společnost vyplácí mzdu, takže je vysoce pravděpodobné, že bude pracovat v nejlepším zájmu společnosti a dlužníka.

Zprostředkovatelé pracují nezávisle, takže s nimi může být spojena nižší úroveň spolehlivosti a důvěry.

4. Kompenzační struktura

A konečně vzniká zásadní rozdíl ve struktuře kompenzací bankéřů a makléřů, kteří se zabývají hypotékami. Bankéři pracují na pevné struktuře platů, spolu s jakýmikoli souvisejícími poplatky nebo bonusy založenými na výkonu.

Hypoteční makléři pracují pro své provize Komise Komise odkazuje na odměny vyplácené zaměstnanci po splnění úkolu, kterým je často prodej určitého počtu produktů nebo služeb nebo paušální poplatek, který může vycházet z procenta půjčka. Zprostředkovatelé mají obvykle větší flexibilitu při stanovení kompenzace týkající se jejich služeb, protože pracují nezávisle.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Původce hypotéky Původce hypotéky Původcem hypotéky je osoba nebo instituce, která pracuje s klienty a pomáhá jim s dokončením transakce hypotečního úvěru.
  • Půjčka se zpožděným čerpáním (DDTL) Půjčka se zpožděným čerpáním (DDTL) Půjčka se zpožděným čerpáním (DDTL) je možnost sjednaného úvěru, kdy si dlužníci mohou vyžádat další prostředky po období čerpání úvěru
  • Zámek hypoteční sazby Float Down Zámek hypotéční sazby Float Down Zámek hypoteční sazby float down označuje zámek hypotéční sazby, který dává dlužníkovi možnost snížit úrokovou sazbu z jeho hypotéky, pokud
  • Cesta k úvěrovému analytikovi Cesta k kreditnímu analytikovi Pro profesionály, kteří chtějí absolvovat kariérní cestu úvěrového analytika, musí získat bakalářský titul v oboru podnikání, financí nebo účetnictví, nebo alespoň

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found