Funkce MODE.MULT - vzorec, příklady, jak používat MODE.MULT

Funkce MODE.MULT je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vrátí vertikální pole statistických režimů v seznamu daných čísel. Tato funkce byla zavedena v MS Excel 2010, a proto není k dispozici v dřívějších verzích.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, MODE.MULT je užitečný ve finanční analýze, protože pomáhá zjistit nejčastěji se vyskytující čísla v dané datové sadě.

Vzorec

= MODE.MULT ((číslo1; [číslo2],…)

Funkce MODE.MULT používá následující argumenty:

  1. Číslo 1 (povinný argument) - Toto je první číslo, pro které chceme režim vypočítat.
  2. Číslo 2 (nepovinný argument) - Počet argumentů mezi 2 až 254, pro které chceme vypočítat režim.

Místo argumentů oddělených čárkami můžeme použít jedno pole nebo odkaz na pole. Funkci musíme zadat jako maticový vzorec.

Jak používat funkci MODE.MULT v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce MODE.MULT, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce MODE.MULT

Vzorec, který se má použít, je:

Funkce MODE.MULT - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

Funkce MODE.MULT - Příklad 1a

Nezapomeňte, že funkce MODE.MULT vrací pole výsledků a musí být zadáno jako vzorec pole. Zadání vzorce:

  • Vyberte svislý rozsah buněk.
  • Vstupte do funkce MODE.MULT.
  • Potvrďte pomocí Ctrl + Shift + Enter.
  • V každé vybrané buňce vrátí MODE.MULTI hodnotu režimu, pokud existuje.

Příklad 2

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce MODE.MULT - Příklad 2

Funkce MODE.MULT vrací výsledky ve svislém poli. Chcete-li vrátit vodorovné pole, přidejte funkci TRANSPOSE. Vzorec, který se má použít, je:

Funkce MODE.MULT - Příklad 2a

Výsledek získáme níže:

Funkce MODE.MULT - Příklad 2b

Příklad 3

Krása funkce MODE.MULT spočívá v tom, že vrací více režimů, pokud jsou k dispozici v poskytnuté datové sadě. MODE.MULT se liší od MODE.SNGL, protože první vrátí pole všech režimů, zatímco druhý vrátí nejnižší režim.

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce MODE.MULT - Příklad 3

V datové sadě můžeme najít několik režimů. Zde funkce MODE.MULT vrátí vertikální pole obsahující dvě hodnoty. Musí být zadán jako maticový vzorec do svislého rozsahu buněk (D5-D6).

Vzorec, který se má použít v buňkách D5 a D6, je:

Funkce MODE.MULT - Příklad 3a

Při zadávání vzorce nezapomeňte vybrat obě buňky. Jinak nedostaneme přesné výsledky.

Výsledek získáme níže:

Funkce MODE.MULT - Příklad 3b

Několik poznámek k funkci MODE.MULT

  1. # N / A! error - Vyskytuje se, když v zadaných hodnotách nejsou žádné duplikáty.
  2. #HODNOTA! Chyba - Vyskytuje se, když je hodnota poskytnutá funkci nečíselná.
  3. Argumenty mohou být čísla nebo jména, pole nebo odkazy, které obsahují čísla.
  4. Pokud argument pole nebo odkazu obsahuje text, logické hodnoty nebo prázdné buňky, jsou hodnoty ignorovány. Jsou však zahrnuty buňky s hodnotou nula.
  5. Argumenty, které jsou chybovými hodnotami nebo textem, který nelze převést na čísla, způsobují chyby.
  6. Pokud datová sada obsahuje dva režimy, funkce MODE.MULT vrátí vertikální pole obsahující dvě hodnoty. Musí být zadán jako maticový vzorec do svislého rozsahu buněk.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found