Funkce MODE - vzorec, příklady, jak používat režim v aplikaci Excel

Funkce MODE je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. REŽIM vypočítá nejčastěji se vyskytující hodnotu ze seznamu dodaných čísel. Pokud jsou v zadaných datech dvě nebo více nejčastěji se vyskytujících hodnot, funkce vrátí nejnižší z hodnot.

Ve finanční analýze Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. , funkce může být užitečná v režimu výpočtu pro danou datovou sadu. Například pro datovou sadu milionu lidí můžeme jednotlivým nákupům přiřadit čísla, například TV = 1, iPad = 2, mobilní telefon = 3. Data mohou sloužit jako důležitý a hodnotný marketingový nástroj. Pomocí této funkce vidíme, jak často si spotřebitelé kupují každý z výše uvedených gadgetů.

Vzorec

= MODE (číslo1, [číslo2],…)

Funkce používá následující argumenty:

  1. Číslo 1 (povinný argument) - Číselné argumenty jsou sada jedné nebo více číselných hodnot (nebo polí číselných hodnot), pro které chceme režim vypočítat.
  2. Číslo 2 (nepovinný argument)

U funkce MODE nezapomeňte, že:

  • Argumenty mohou být čísla nebo jména, pole nebo odkazy, které obsahují čísla.
  • Pokud argument pole nebo odkazu obsahuje text, logické hodnoty nebo prázdné buňky, jsou hodnoty touto funkcí ignorovány. Jsou však zahrnuty všechny buňky s hodnotou nula.
  • Argumenty, které jsou chybovými hodnotami nebo textem, který nelze převést na čísla, způsobují chyby.

Jak používat funkci MODE v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze tuto funkci zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Pojďme pochopit, jak funkce vypočítá režim pomocí níže uvedené sady hodnot:

Funkce MODE

Použitý vzorec byl:

Funkce MODE - Příklad 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce MODE - Příklad 1a

Příklad 2

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce MODE - Příklad 2

V tomto případě jsou v datové sadě dva režimy a logické hodnoty.

Vzorec, který jsme použili, byl:

Funkce MODE - Příklad 2a

Při výpočtu MODE pro výše uvedený rozsah funkce ignorovala logické hodnoty a poskytla níže uvedené výsledky:

Funkce MODE - Příklad 2b

Ve výše uvedeném příkladu, protože data uvedená ve sloupci A ukazují dva statistické režimy (1 a 2), vrátí funkce MODE nejnižší ze dvou hodnot.

Je třeba pamatovat na funkci MODE

  1. V aplikaci Excel 2010 byla funkce MODE nahrazena funkcí MODE.SNGL. Přestože byl nahrazen, aktuální verze aplikace Excel stále poskytují funkci MODE, která umožňuje kompatibilitu se staršími verzemi. Je uložen v seznamu funkcí kompatibility. Funkce MODE však nemusí být v budoucích verzích aplikace Excel k dispozici, proto se doporučuje použít funkci MODE.SNGL, kdykoli je to možné.
  2. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, pokud neexistují žádné duplikáty, a proto v zadaných hodnotách není žádný režim.
  3. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud hodnota, která je dodávána přímo do MODE, je nečíselná a také není součástí pole. Nečíselné funkce, které jsou součástí pole hodnot, jsou funkcí MODE ignorovány.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte své finanční modelování. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Co je to finanční modelování? Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří prohlášení, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found