Metriky - přehled, metriky v praxi a příklady

Metriky jsou systém měření nebo souvisejících opatření, která usnadňují kvantifikaci konkrétní charakteristiky. Jedná se o desetinný měřicí systém, který je mezinárodně uznávaný.

Metriky

souhrn

  • Metrika je systém měření nebo souvisejících měr, který usnadňuje kvantifikaci konkrétní charakteristiky. Existují různé typy metrik pro různé disciplíny.
  • Metriky sdělují informace, které jsou zajímavé pro obchodní partnery.
  • Metriky se také nazývají metriky výkonu, které měří různé aspekty výkonu organizace nebo projektu.

Obchodní využití metrik

Existují různé typy metrik pro různé disciplíny, které zahrnují podnikání, vědu, matematiku, fyziku a inženýrství.

Metriky sdělují informace, které jsou zajímavé pro obchodní zúčastněné strany, jako jsou ředitelé, vyšší a střední manažeři, vedoucí, zákazníci, akcionáři. Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která má akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. , potenciální investoři, dodavatelé, banky a analytici.

Podniky s povinnostmi zveřejňování - například společnosti kótované na burzách cenných papírů Burza cenných papírů Burza cenných papírů je tržiště, kde se nakupují a prodávají cenné papíry, jako jsou akcie a dluhopisy. Burzy cenných papírů umožňují společnostem získávat kapitál a investorům činit informovaná rozhodnutí pomocí informací o cenách v reálném čase. Výměnou může být fyzické umístění nebo platforma elektronického obchodování. - obvykle sdílejí metriky zveřejněním finančních výsledků.

Některé metriky jsou internější a jsou sdíleny pouze mezi zaměstnanci střední a nižší úrovně a některé jsou resortní nebo jsou založeny výhradně na výkonu konkrétní jednotky v organizaci.

Metriky v praxi

Při řízení podniku je zásadní průběžně vyhodnocovat jeho výkon, aby byl zajištěn růst a udržitelné podnikání. Monitorováním konkrétních metrik výkonu vedení věnuje pozornost odchylkám od cílů společnosti, měří dosažený pokrok a pomáhá omezovat náklady.

Používání metrik je neocenitelným nástrojem pro podnik působící na konkurenčním trhu. Strategie růstu a přežití firmy jsou vytvořeny kolem výkonu metrik.

Je nutné porovnat metriky s obchodními cíli pro určité časové období nebo je porovnat se zavedenými průmyslovými měřítky. Tímto způsobem je snazší pochopit související metriky výkonu a provést příslušné interpretace a doporučení.

Když se například podíváme na čistou ziskovou marži společnosti izolovaně, nedává to smysl, protože je to jen číslo. Ve srovnání s cílovou čistou ziskovou marží společnosti nebo maržovou srovnávací hodnotou odvětví je to však vhodně interpretováno. Porovnání přidává hodnotný kontext do metrik výkonu.

Metriky používané ke specifickému měření výkonu se často nazývají Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonnosti organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti. Obchodní metriky nakonec měří výkon a zahrnují KPI, které měří konkrétní kritickou oblast výkonu.

Organizace se musí zaměřit na metriky výkonu a KPI, které přinášejí největší hodnotu celé organizaci nebo jednotce a ostatní ignorují, aby získali jasný a přehledný obraz o výkonu organizace.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce
  • Ekonomické ukazatele Ekonomické ukazatele Ekonomický ukazatel je metrika používaná k hodnocení, měření a hodnocení celkového zdravotního stavu makroekonomie. Ekonomické ukazatele
  • Dynamika trhu Dynamika trhu Dynamika trhu se týká sil, které ovlivňují ceny a chování výrobců a spotřebitelů. Síly vedou k tvorbě cenových signálů
  • Teorie růstu Teorie růstu Klasická teorie růstu předpokládá, že ekonomický růst země bude klesat s rostoucí populací a omezenými zdroji. Neoklasická teorie růstu je ekonomický model růstu, který nastiňuje, jak stabilní ekonomický růst vede, když do hry vstupují tři ekonomické síly: práce, kapitál a technologie.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found