Průměrný výnos na platícího uživatele - definice, vzorec, příklad

Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) je metrika non-GAAP používaná k hodnocení průměrného výnosu generovaného od platícího zákazníka. Ačkoli je podobný průměrnému příjmu na uživatele (ARPU), zásadní rozdíl oproti ARPPU spočívá v tom, že výpočet metriky zahrnuje pouze aktivní platící zákazníky, a nikoli celou zákaznickou základnu společnosti. Tato metrika se používá k posouzení ziskovosti získané od každého platícího zákazníka a schopností společnosti generovat příjmy.

Průměrný výnos na platícího uživatele

Vzorec pro průměrný výnos na platícího uživatele

Vzorec pro průměrný příjem na platícího uživatele je následující:

Průměrný výnos na platícího uživatele

Kde:

  • Celkové výnosy jsou celkové výnosy generované během požadovaného období měření.
  • Průměrný počet platících uživatelů je průměrný počet uživatelů, kteří platí za službu nebo zboží za požadované období měření.

Poznámka:

  • Pokud je období měření jen jeden den, nazývá se to průměrný příjem na platícího denního aktivního uživatele (ARPPDAU).
  • Pokud je měřeným obdobím období jednoho měsíce, nazývá se to průměrný výnos na platícího měsíčního aktivního uživatele (ARPPMAU).

Příklad ARPPU

Marie je analytička pro výzkum v oblasti ekvity Otázky a odpovědi týkající se výzkumu v oblasti výzkumu ekvity. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání analytika nebo spolupracovníka pro výzkum v oblasti rovnosti. Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali? - Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní. - Připravte mi akci, která chce provést analýzu společnosti ABC. Společnost nabízí zákazníkům bezplatné i placené služby. Vykazuje ARPU, ale nezveřejňuje ARPPU.

ARPU společnosti bylo údajně 1,30 USD z průměrné celkové uživatelské základny 769 231 a generované tržby byly 1 000 000 USD. V posledním telefonním čísle společnosti ABC o příjmech Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytnuté vedením veřejně obchodované společnosti o jejích očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů, Marie připomíná finanční ředitelku a uvádí, že platící zákazníci tvoří 70% z celkové zákaznické základny. Maria shromáždila následující informace:

Ukázkové finanční údaje

Ukázková data předplatitele

Marie by pak mohla určit ARPPU společnosti takto:

ARPPU - Ukázka výpočtu

ARPPU pro společnost ABC je 1,86 USD oproti průměrným výnosům na uživatele 1,30 USD.

Užitečnost průměrného výnosu na platícího uživatele

ARRPU je považováno za rozšíření průměrného výnosu na uživatele (ARPU). Průměrný výnos na uživatele (ARPU). Průměrný výnos na uživatele (ARPU), známý také jako průměrný příjem na jednotku, je metrikou bez GAAP, kterou společnosti pro digitální média běžně používají, společnosti sociálních médií a telekomunikační společnosti, aby vyhodnotily své schopnosti generovat příjmy na úrovni jednotlivých zákazníků. . Analytici ji někdy zvýhodňují, protože tento údaj bere v úvahu pouze platící zákazníky. S tím bylo řečeno, že ARPPU je zřídka hlášeno společnostmi a je méně obvyklé, na rozdíl od ARPU. ARPPU může být:

  1. Používá se k porovnání mezi rovnocennými společnostmi - vyšší ARPPU je žádoucí;
  2. Používá se ve finančním modelování a prognózování ke generování prognóz příjmů; nebo
  3. Používá se k určení ziskovosti a kapacity generování výnosů společnosti, pokud je analyzována na trendovém základě.

Klíčové jídlo

Průměrný výnos na platícího uživatele (ARRPU) je metrika non-GAAP používaná jako alternativa k průměrnému výnosu na uživatele (ARPU). Zásadním rozdílem mezi ARPPU a ARPU je skutečnost, že první bere v úvahu pouze platící zákazníky.

Vypočítaná jako celkový výnos vydělený průměrným počtem platících uživatelů, užitečnost metriky ARPPU zahrnuje použití k porovnání mezi rovnocennými společnostmi ve finančním modelování, prognózování a analýze ziskovosti. Může to být klíčová metrika pro internetovou firmu, která má značný počet bezplatných i platících uživatelů.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti jsou finanční metriky používané analytiky a investory k měření a hodnocení schopnosti společnosti generovat příjem (zisk) ve vztahu k výnosům, rozvahovým aktivům, provozním nákladům a vlastnímu kapitálu akcionářů během určitého časového období . Ukazují, jak dobře společnost využívá svá aktiva k vytváření zisku
  • Toky příjmů Toky příjmů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady
  • Celkový adresovatelný trh (TAM) Celkový adresovatelný trh (TAM) Celkový adresovatelný trh (TAM), označovaný také jako celkový dostupný trh, je celková příležitost k výnosu, která je k dispozici pro produkt nebo službu, pokud
  • Typy zákazníků Typy zákazníků Zákazníci hrají významnou roli v jakémkoli podnikání. Lepším porozuměním různým typům zákazníků mohou být podniky lépe vybaveny pro rozvoj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found