Lokální zastarávání - definice, vnější faktory, příklady

Lokální zastarávání je typ odpisování Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. na nemovitost, která je způsobena jinými faktory než samotnou nemovitostí. Faktory mohou být buď environmentální, nebo jiné vnější faktory, které se vyskytují v místě nemovitosti.

Lokální zastarávání

Například zřízení průmyslového závodu v sousedství může mít za následek hlukové znečištění, ukládání odpadu a neupravené výpary, což může nepříznivě ovlivnit obyvatele žijící v sousedství. Výsledkem je, že přítomnost průmyslového závodu ve stejném místě jako nemovitost způsobuje nízkou míru obsazenosti, což má za následek pokles hodnoty nemovitostí v sousedství.

souhrn

  • Lokální zastarávání nastává kvůli faktorům, které obklopují nemovitost.
  • Ztráta hodnoty majetku je vyvíjena na majetek vnějšími silami a změnami prostředí v jeho okolí.
  • Lokální zastarávání je také známé jako zastarávání z vnějšího nebo environmentálního hlediska.

Vnější faktory, které ovlivňují lokální zastarávání

Ocenění majetku mohou ovlivnit také vnější faktory. Například oblasti s vysokou kriminalitou jsou pro investory méně atraktivní, protože většina lidí se vyhýbá nákupu nemovitostí v takové lokalitě. Další faktory, jako například bojující trh práce Nezaměstnanost Nezaměstnanost je pojem označující jednotlivce, kteří jsou zaměstnatelní a hledají práci, ale nemohou si najít práci. Kromě toho nemají lidé v pracovní síle nebo skupině lidí, kteří jsou k dispozici pro práci, vhodné zaměstnání. a nepříznivé obchodní prostředí v daném místě, může vést ke ztrátě hodnoty. Pro potenciální investory bude obtížné získat dostatek kapitálu na nákup nemovitostí v dané lokalitě.

Vnější faktory, které přispívají k lokálnímu zastarávání, jsou ze strany vlastníků a nájemců nemovitostí nevyléčitelné. Je to proto, že investoři nad těmito faktory nevykonávají kontrolu, nebo by pro ně bylo příliš nákladné najít řešení stávajících problémů.

Například když hlavní zaměstnavatelé zavírají své podniky v daném místě, vlastníci nemovitostí budou trpět nízkou mírou obsazenosti a nájemného. Míra kriminality Míra kriminality se vztahuje k procentu úvěrů po splatnosti. Udává kvalitu úvěrového portfolia společnosti nebo úvěrového portfolia banky. , a nemohou nic udělat, aby situaci vrátili do původní podoby. Vnější faktory snižují návratnost investic do nemovitostí, což vede k významné ztrátě hodnoty.

Faktory prostředí, které ovlivňují lokální zastarávání

Okolní prostředí investice do nemovitosti může způsobit zvýšení nebo snížení hodnoty nemovitosti v závislosti na změnách, ke kterým dochází v sousedství. Prostředí se musí neustále měnit. Například otevření skládky v sousedství může mít za následek pokles hodnoty nemovitostí v sousedství a vlastníci nemovitostí nemusí být schopni tyto změny kontrolovat.

Změny hodnoty v důsledku faktorů prostředí působících na nemovitost lze měřit stanovením rozdílu v příjmech způsobeného těmito změnami. Ztráta příjmu může být hodnocena pomocí metoda srovnání prodeje. Přístup k porovnání prodeje používá nedávno prodané a podobné vlastnosti ve stejném umístění. Poté harmonizuje hodnoty nejméně tří srovnatelných a podobných vlastností v závislosti na rozdílech evidentních mezi subjektem a srovnatelnými vlastnostmi.

Faktory umístění

Umístění vlastnosti do značné míry určuje hodnotu této vlastnosti. Nemovitosti v blízkosti hlavních dopravních kanálů mají tendenci přitahovat lepší ceny než jinak nedostupná místa. Nemovitosti v blízkosti sociálních zařízení, jako jsou školy, nákupní centra a nemocnice, mají tendenci být oceněny vyšší než jinak vzdálené nemovitosti, protože investoři nechtějí vynaložit další náklady na přístup k vybavení.

Příklady lokačního zastarávání

Stavba nemovitosti poblíž rušných silnic vystavuje obyvatele dopravní zácpě, což může narušit jízdní řády většiny obyvatel. Zaneprázdnění obyvatelé se těmto oblastem vyhýbají, což má za následek nízkou poptávku po domech v konkrétních lokalitách. Vysoký provoz také způsobuje hluk a znečištění ovzduší v důsledku přítomnosti mnoha vozidel na silnicích, což může představovat zdravotní riziko pro obyvatele. Takové faktory snižují hodnotící hodnotu nemovitostí v dané lokalitě a přispívají tak k zastarávání lokality.

Nastavení komerčních nemovitostí v rezidenční oblasti také přispívá ke snižování hodnot nemovitostí. Komerční budovy mohou ubytovat různé typy podniků, jako jsou restaurace, kasina, noční kluby atd. Zařízení mohou vystavovat obyvatele vysoké hladině hluku, což může způsobit, že nájemníci opustí sousedství.

Závěr

Umístění nemovitosti určuje nejlepší využití nemovitosti. Například investory přitahují špičkové čtvrti kvůli kontrolovanému rozvoji v této oblasti, jakož i těsné blízkosti silniční sítě, letišť, pláží, centrálních obchodních čtvrtí atd. Jakékoli faktory, které ovlivňují životaschopnost v takových lokalitách, mohou snadno odtlačit obyvatele a snížit hodnoty nemovitostí.

Účinky lokálního zastarávání jsou nevyléčitelné, protože vlivy nevyplývají z vlastností a obyvatelé nad nimi vykonávají minimální kontrolu. Ztráta hodnoty v důsledku místního zastarávání může být stanovena na základě ocenění.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Uhlíkový kredit Uhlíkový kredit Uhlíkový kredit je obchodovatelné povolení nebo osvědčení, které držiteli úvěru poskytuje právo vydávat jednu tunu oxidu uhličitého nebo ekvivalent
  • Odpovědnost za životní prostředí Odpovědnost za životní prostředí Odpovědnost za životní prostředí se týká potenciálních environmentálních nákladů, které kupujícímu vzniknou při koupi nebo leasingu aktiva. Závazky vznikají, když a
  • Přístup k tržnímu ocenění Přístup k tržnímu ocenění Tržní přístup je oceňovací metoda používaná ke stanovení hodnoty podniku, nehmotného aktiva, podílu na vlastnictví podniku nebo cenného papíru
  • Negativní externality Negativní externality Negativní externality se vyskytují, když produkt nebo spotřeba zboží nebo služby působí negativně na třetí stranu mimo trh. Běžná transakce zahrnuje dvě strany, tj. Spotřebitele a výrobce, kteří jsou v transakci označováni jako první a druhá strana.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found