Benchmark - přehled, jak používat, řízení rizik

Benchmark je měřítko, které používají jednotliví a institucionální investoři k analýze rizika a návratnosti portfolia, aby pochopili, jak si vede vůči ostatním tržním segmentům. Mezi zavedená měřítka pro standardní analýzu patří S&P 500, Barclays US Aggregate Bond Index, Russell 2000 Russell 2000 Russell 2000 je index akciového trhu, který sleduje výkon 2 000 amerických akcií s malou kapitalizací z indexu Russell 3000. Index Russell 2000 je obecně uváděn jako měřítko pro podílové fondy, které se skládají převážně z akcií s malou kapitalizací. a S&P USA REIT pro nemovitosti. Investoři přiřazují měřítka správci portfolia, který je používá k porovnání výkonnosti portfolia a přijímání investičních rozhodnutí s ohledem na očekávaný výkon.

Měřítko

souhrn

  • Benchmark je měřítko používané k analýze výkonnosti portfolia ve srovnání s výkonem ostatních tržních segmentů.
  • Mezi zavedené referenční hodnoty patří Dow Jones Industrial Average, Russell 2000 a S&P 500.
  • Vybraná referenční hodnota by měla odpovídat investičnímu stylu investora a očekávané návratnosti referenční hodnoty.

Referenční hodnota portfolia

Dobré měřítko by mělo odpovídat investičnímu stylu investora a očekávaným výnosům z portfolia. To znamená, že určité referenční hodnoty budou vhodné pro určitá portfolia, zatímco pro ostatní portfolia budou zároveň nevhodné. Například index S&P 500 lze použít jako měřítko pro portfolio zahrnující velké americké akcie.

S&P 500 však nebude vhodným měřítkem pro měření portfolia investujícího do mezinárodních akcií na rozvíjejících se trzích. Je to proto, že referenční hodnota může produkovat informace, které jsou pro investora a správce portfolia zavádějící.

Nejoblíbenějšími měřítky pro měření rizika a výnosu portfolia jsou tržní indexy, jako jsou Russell 1000, Russell 2000, Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) The Dow Jones Industrial Average (DJIA), also usually mentioned to jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů a index S&P 500. Existují i ​​další indexy, které jsou specifické pro dané odvětví, třídy zabezpečení (například malé akciové růstové akcie) a další segmenty trhu. Alternativou je použití jiných portfolií k vytvoření referenčních hodnot, které budou použity k měření výkonnosti portfolia.

Jak používat referenční hodnotu k měření výkonnosti portfolia

Při hodnocení výkonnosti portfolia ve srovnání s referenční hodnotou jsou zahrnuty následující kroky:

1. Vyberte portfolio, které chcete měřit

Prvním krokem je výběr portfolia nebo účtu, jehož výkon se bude měřit. Může to být jeden investiční účet, celé investiční portfolio nebo sbírka účtů. Například celé investiční portfolio může zahrnovat investiční účty, důchodové účty a spořící účty na vysoké škole.

2: Zvažte alokaci aktiv

Dalším krokem je zvážit alokaci aktiv v portfoliu nebo účtu. Investice lze rozdělit do velkých a malých kapitálových amerických akcií, mezinárodních akcií (vyspělé a rozvíjející se země), amerických dluhopisů 10letá americká pokladní poukázka 10letá americká pokladniční poukázka je dluhový závazek, který vydává státní pokladna Ministerstvo vlády Spojených států a přichází se splatností 10 let. Majiteli vyplácí úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou, která je stanovena při počátečním vydání. , nemovitosti a peníze. Například alokace aktiv na univerzitním spořícím účtu může zahrnovat 60% velkých amerických akcií, 20% mezinárodních akcií (rozvinuté země), 10% nemovitostí a 10% amerických dluhopisů.

3: Určete vhodné měřítka

Třetí krok zahrnuje výběr vhodného benchmarku, který bude použit k porovnání výkonnosti portfolia. Při výběru měřítka byste měli přiřadit třídy aktiv v portfoliu k příslušnému měřítku. Například můžete použít S&P 500 jako měřítko v portfoliu s většinou velkých amerických akcií.

S&P 500 však nemusí být ideální pro měření výkonnosti dluhopisů a nemovitostí, které jsou přidány do portfolia jako vrstva bezpečnosti. Dluhopisy mohou jako měřítko používat index Bloomberg Barclays Aggregate, zatímco nemovitosti lze měřit proti S&P US REIT nebo S&P Global REIT.

4: Výpočet skutečného výkonu vs. srovnávacího výkonu portfolia

Posledním krokem je výpočet výkonnosti portfolia a jeho porovnání s výkonem benchmarku. Investor očekává, že portfolio bude fungovat tak, aby splňovalo jeho očekávané výnosy i toleranci vůči riziku. Při porovnávání skutečného výkonu a srovnávacího výkonu chce investor zjistit, zda portfolio dosáhlo očekávaných výnosů podle dohody s manažerem portfolia.

Řízení rizik v portfoliové investici

Jedním ze způsobů, které investoři používají k řízení rizik, je diverzifikace jejich portfolia. Diverzifikaci provádějí zahrnutím různých typů tříd aktiv, jako jsou akcie, akcie a dluhopisy. Většina investorů, kteří hledají dlouhodobé výnosy, jsou také ochotni investovat více do rizikových investic. Investoři mohou k určení rizikovosti investic použít různé metriky rizik. Mezi hlavní metriky rizika používané investory patří standardní odchylka, beta a Sharpe Ratio.

1. Směrodatná odchylka

Směrodatná odchylka měří volatilitu portfolia během daného časového období. Investice s vyšší standardní odchylkou má vyšší volatilitu, a proto i větší riziko ztráty.

2. Beta

Beta měří systematické riziko Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. portfolia určením volatility portfolia ve vztahu ke konkrétní referenční hodnotě. Pokud má investice beta menší než jedna, považuje se za méně volatilní než jedna. Pokud má investice beta jedné, znamená to, že existuje přímá korelace mezi rizikem a výnosem investice, tj. Čím vyšší je riziko, tím vyšší je odměna. Pokud je beta větší než jedna, považuje se to za agresivní, a proto volatilnější než srovnávací test. Když používáme beta jako měřítko rizika, používáme jako měřítko S&P 500.

3. Sharpe Ratio

Sharpeho poměr se běžně používá jako měřítko výnosu očištěného o riziko. Ukazuje výši nadměrného výnosu, který investor obdrží za mimořádnou volatilitu rizikovějšího aktiva. Při výpočtu Sharpeho poměru může investor použít předpokládanou výkonnost portfolia a bezrizikovou sazbu. Poměr může investorovi pomoci určit nejvyšší výnos, který investice vydělá, a to s ohledem na související riziko.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Indexové fondy Indexové fondy Indexové fondy jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné indexové fondy sledují různé tržní indexy, včetně indexů S&P 500, Russell 2000 a FTSE 100.
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností
  • Sharpe Ratio Sharpe Ratio Sharpe Ratio je míra rizikově upraveného výnosu, který porovnává nadměrný výnos investice s její standardní odchylkou výnosů. Sharpe Ratio se běžně používá k měření výkonnosti investice úpravou jejího rizika.
  • Benchmarking výkonnosti akcií Benchmarking výkonnosti akcií Benchmarking výkonnosti akcií je strategie, kterou investoři používají k určení různých aspektů výkonnosti investičního portfolia. Investoři

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found