Ethereum - Definice a vysvětlení - Corporate Finance Institute

Se vzestupem bitcoinů je bitcoin předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Vynález v roce 2008 (BTC), kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny, která je založena na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými. trh byl ověřen. Z tohoto důvodu se nové kryptoměny a coiny pokusily proniknout na trh a popadnout kousek koláče. Ethereum je nejsilnějším konkurentem bitcoinů. V současné době drží druhou největší tržní kapitalizaci - v poslední době se nejprve spojuje s bitcoiny, poté klesla zpět na druhé místo.

ethereum

Rozdíly mezi ethereem a bitcoinem

Oba používají blockchain

Ethereum i bitcoin mají jako kryptoměny mnoho společných rysů. A co je nejdůležitější, jak ETH, tak BTC běží na blockchainu Blockchain Blockchain networking umožňuje údržbu rostoucího seznamu záznamů. Blockchain autentizace je to, co podporuje zabezpečení kryptoměny. síť. To je část hodnoty v těchto kryptoměnách a také to, co poskytuje zabezpečení potřebné ke správě digitalizované měny.

Počet potvrzení

Při převodu kryptoměn musí blockchainová síť transakci potvrdit. Počet požadovaných potvrzení horníků pro každou kryptoměnu se liší. Bitcoin bude obecně vyžadovat menší množství potvrzení než ETH, a to kvůli několika faktorům, které jsou uvedeny níže:

  • Čas na potvrzení

Infrastruktura ETH umožňuje, aby se potvrzení stávala rychleji a častěji než bitcoiny. Z tohoto důvodu může na každé potvrzení BTC dojít k 3–10 ETH potvrzením.

  • Kódování open source ETH

Vzhledem k tomu, že blockchainová síť ETH je otevřená, mohou společnosti vytvářet API a další aplikace přímo na síti ETH. To znamená, že online obchody nebo jiné typy nástrojů lze připojit přímo k Ethereum a ETH lze přímo použít.

Kde koupit Ethereum?

Protože ETH je relativně novější než bitcoin, existuje méně možností jeho nákupu. Ethereum je stále otevřeně obchodováno a není těžké ho získat. Máte následující možnosti:

  • Prodejci nabídnout prodej nebo nákup ETH stejně jako kteréhokoli jiného dealera směnárny. Vydělávají na rozdílu mezi kupní a prodejní cenou, které se často mírně liší od tržní ceny. Při obchodování s prodejcem se ve svém prodeji nebo nákupu vzdáváte malé prémie, ale máte likviditu k okamžitému nákupu. Příklady prodejců jsou CEX.io a Coinbase.
  • Výměny jsou automatizovaná tržiště, která automaticky spojují kupující s prodejci. Funguje to, když se kupní cena kupujícího shoduje s prodejní cenou prodávajícího. Pokud se žádné ceny neshodují, nedochází k žádným obchodům. Na burzách je tedy ve srovnání s dealery nižší likvidita. CEX.io má jak funkci prodejce, tak funkci výměny. Mezi další burzy patřily Kraken a Quadriga.

Obchodníci s bitcoiny mají možnost nakupovat BTC místně prostřednictvím místních fór, ale místní obchodní webové stránky Ethereum ještě nejsou tak populární.

Hodnota Etherea

Jak se Ethereum stává běžnějším na trhu kryptoměn a později na měnovém trhu, jeho hodnota roste. Zabezpečení blockchainu a poptávka po ETH zvyšují jeho hodnotu. Ke dni, kdy byl tento článek napsán, se ETH na CEX.io aktuálně obchoduje za 305 USD za ETH. Historické maximum ETH bylo přibližně 450 USD.

Alternativy k ethereum

Přirozenou alternativou k ethereu je bitcoin. Existuje však několik dalších mladších kryptoměn, které také rostou v popularitě. Patří mezi ně litecoin, Dash a Ripple. Všechny tyto mince jsou známé jako alternativní mince nebo altcoiny.

Přečtěte si více:

Doufáme, že jste si přečetli finančního průvodce Ethereem. Chcete-li se dozvědět více o finančních trzích, budou užitečné následující zdroje financí:

  • Trhy s dluhovým kapitálem Trhy s dluhovým kapitálem (DCM) Skupiny s dluhovým kapitálovým trhem (DCM) jsou odpovědné za poskytování poradenství přímo emitentům společností při zvyšování dluhu při akvizicích, refinancování stávajícího dluhu nebo restrukturalizaci stávajícího dluhu. Tyto týmy pracují v rychle se měnícím prostředí a úzce spolupracují s poradenským partnerem
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Metoda Treasury Stock Metoda Treasury Stock Metoda Treasury Stock je způsob, jak společnosti vypočítají počet dalších akcií, které mohou být vytvořeny nevyužitými opčními poukazy a opcemi na akcie. Tyto nové další akcie lze poté použít k výpočtu zředěného zisku společnosti na akcii (EPS). Metoda státní pokladny také
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found