Doporučení analytiků - přehled, typy, příklad

Doporučení analytiků jsou doporučení a rady poskytované finančními analytiky a investičními výzkumníky jejich klientům ohledně toho, do jakých aktiv mají investovat a do jakých aktiv neinvestovat. Finanční analytici obvykle provádějí rozsáhlý průzkum konkrétní třídy aktiv. Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. a také o celkovém stavu finančních trhů před vydáním doporučení.

Doporučení analytiků

Moderní finanční trhy Finanční trhy Finanční trhy, od samotného názvu, jsou typem tržiště, které poskytuje cestu k prodeji a nákupu aktiv, jako jsou dluhopisy, akcie, devizy a deriváty. Často se jim říká různá jména, včetně „Wall Street“ a „capital market“, ale všechny stále znamenají jedno a totéž. jsou neuvěřitelně různorodé a různé třídy aktiv se chovají odlišně v různých dobách. Například trhy s pevným výnosem se chovají velmi odlišně od akciových trhů. Navíc i na trzích s pevným příjmem se trh státních dluhů chová velmi odlišně od trhu s podnikovými dluhy. Ve výsledku se finanční analytici obvykle specializují pouze na jednu nebo dvě třídy aktiv.

Stručné shrnutí:

  • Doporučení analytiků jsou doporučení a rady poskytované finančními analytiky a investičními výzkumníky jejich klientům ohledně toho, do jakých aktiv investovat a do jakých aktiv neinvestovat.
  • Moderní finanční trhy jsou neuvěřitelně rozmanité a různé třídy aktiv se v různých dobách chovají odlišně. Ve výsledku se finanční analytici obvykle specializují pouze na jednu nebo dvě třídy aktiv.
  • Doporučení analytiků spadají do spektra od „silného nákupu“ po „silného prodeje“.

Druhy doporučení analytiků

Doporučení analytiků spadají do spektra od „silného nákupu“ po „silného prodeje“. Je zobrazen níže:

Doporučení analytiků - typy

Silný prodej

Analytik očekává, že cena aktiva v budoucnu poklesne, a důrazně doporučuje investorům, aby prodali své podíly na aktivu. Analytik navíc doporučuje, aby investoři zaujali krátké pozice v aktivu.

Prodat

Analytik očekává, že cena aktiva v budoucnu poklesne a doporučuje investorům, aby prodali své podíly na aktivu. „Prodat“ je slabší doporučení než „Silný prodej“ a obvykle neznamená doporučení pro krátkou pozici s pákovým efektem.

Držet

Analytik očekává, že cena aktiva zůstane v budoucnu beze změny a doporučuje investorům, aby nezměnili svůj stávající postoj k tomuto aktivu. Doporučení „Držet“ je analytik, který investorům říká, že neexistují žádné nové informace, které by mohly podstatně ovlivnit cenu aktiva.

Koupit

Analytik očekává, že cena aktiva v budoucnu poroste, a doporučuje investorům, aby zvýšili své držení tohoto aktiva. „Koupit“ je slabší doporučení než „Silný nákup“.

Silný nákup

Analytik očekává, že cena aktiva v budoucnu poroste, a důrazně doporučuje investorům, aby zvýšili své držení aktiva. Investorům se doporučuje, aby zvýšili svoji pozici, aby zvýšili svou dlouhou pozici Dlouhá a krátká pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). v aktivu.

Ilustrativní příklad

Apple Stock Chart

Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. analyzuje rozvahy podniku, stav průmyslu, celkový stav ekonomiky a další základní opatření celkového zdraví společnosti a přichází s doporučeními pro investory. Zvažte cenu akcií společnosti Apple (AAPL). Analytik může vydat doporučení HOLD v srpnu 2017. Poté, co cena akcií společnosti Apple klesne pod 160 $, analytik poté v únoru 2018 změní své doporučení na doporučení KOUPIT.

Poté cena akcií vzroste na 180 $, poté analytik (březen 2019) změní své doporučení KOUPIT na doporučení PRODEJ. V květnu 2019, poté, co ceny akcií Apple poklesly téměř na 160 $, analytik změní své doporučení SELL na doporučení STRONG BUY. V říjnu 2018, poté, co ceny akcií Apple překročí 230 USD, analytik změní svůj SILNÝ KOUPENÍ na SILNÝ PRODEJ. V lednu 2019 analytik opět změní svůj SILNÝ PRODEJ na doporučení SILNÝ KOUPENÍ.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Ekonomické ukazatele Ekonomické ukazatele Ekonomický ukazatel je metrika používaná k hodnocení, měření a hodnocení celkového zdravotního stavu makroekonomie. Ekonomické ukazatele
  • Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem. Akciové produkty a produkty s pevným výnosem jsou finanční nástroje, které mají velmi důležité rozdíly, které by každý finanční analytik měl znát. Akciové investice se obvykle skládají z akcií nebo akciových fondů, zatímco cenné papíry s pevným výnosem se obecně skládají z podnikových nebo státních dluhopisů.
  • Druhy trhů Druhy trhů - obchodníci, makléři, burzy Trhy zahrnují makléře, obchodníky a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found