Pozice / nákup pozice - přehled a zpracování

Pozice na špičce je akvizice Akvizice Akvizice je definována jako podniková transakce, kdy jedna společnost nakupuje část nebo všechny akcie nebo aktiva jiné společnosti. Akvizice se obvykle provádějí s cílem převzít kontrolu nad silnými stránkami cílové společnosti a navázat na ně a zachytit synergie. nebo investiční strategie Strategie Průvodce firemní a obchodní strategií Přečtěte si všechny finanční články a zdroje týkající se obchodní a podnikové strategie, důležitých konceptů, které finanční analytici začlení do svého finančního modelování a analýzy. Výhoda prvního tahače, Porterova síla 5, SWOT, konkurenční výhoda, vyjednávací síla dodavatelů, když investor zacílí na konkrétní společnost, ale koupí méně než 5% podílu společnosti. Tato pozice „toehold“ je dostatečná, aby jim umožnila vyvinout tlak na společnost, ať už jde o její konečné získání, nebo pouze o zvýšení její výkonnosti a zlepšení návratnosti. Vzhledem k malému procentu vlastnictví není nutné nákup podávat u Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA. který odpovídá za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí.

Pozice špičky

Pozice špičky v zásadě dostává nohu (nebo špičku) investora do dveří společnosti. Často jde o první krok investora, který se snaží získat společnost.

Corporate Finance Institute® nabízí školení v oblasti finančního modelování, která vám pomohou dozvědět se více o rozhodovacím procesu při investování!

Jak funguje pozice Toehold?

Jak již bylo zmíněno, pozice na špičce je jednoduše malý, ale významný vlastní kapitál. Vlastní kapitál Ve financích je vlastní kapitál tržní hodnotou aktiv ve vlastnictví akcionářů po splacení všech dluhů. V účetnictví se vlastním kapitálem rozumí účetní hodnota vlastního kapitálu akcionářů v rozvaze, která se rovná aktivům mínus pasiva. Pojem „kapitál“ v oblasti financí a účetnictví přichází s konceptem spravedlivého a rovného zacházení se společností. Zaujatá pozice nepřesahuje 5% nesplacených akcií společnosti Vážený průměr akcií Nesplacená vážená průměrná akcie odkazuje na počet akcií společnosti vypočítaný po úpravě o změny základního kapitálu během vykazovaného období. Počet nevyrovnaných vážených průměrných akcií se používá při výpočtu metrik, jako je zisk na akcii (EPS) ve finančních výkazech společnosti - je tomu tak proto, aby nebylo nutné hlásit nákup Komisi pro cenné papíry.

Pouze nákup nad 5% prahovou hodnotu vyžaduje, aby kupující podal oznámení SEC vysvětlující, jaké jsou jeho záměry. Oznámení SEC musí obsahovat, zda se bude kupovat více akcií, kolik a z jakého důvodu. Toto podání by nutně odhalilo jakékoli potenciální převzetí. Nepřátelské převzetí. Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) přímým přístupem k akcionářům cílové společnosti, buď prostřednictvím nabídky nebo prostřednictvím hlasování na základě plné moci. Rozdíl mezi nepřátelským a přátelským pokusem.

Jakmile bude zaujata pozice na špičce, je pravděpodobné, že investor - nebo investiční společnost - začne provádět další nákupy nevyřízených akcií cílové společnosti Zředěné akcie Vyřízené Vyrovnané nevyřízené akcie představují celkový počet akcií, které by společnost měla, pokud by byly všechny zředěné cenné papíry uplatněny a převedeny na akcie. . Investor obvykle pokračuje s malým procentuálním nákupem akcií, který lze provést potichu. Je pravděpodobné, že malé nákupy zůstanou bez povšimnutí, nebo pokud si je společnost všimne, bude společnost považovat za neohrožující.

Místo zaměření na akvizici lze alternativně použít pozici špičky jako způsob, jak vyvíjet tlak na společnost a ovlivňovat její rozhodnutí. Obvykle se to dělá proto, aby se vedení společnosti tlačilo na rozhodnutí, která zvýší její tržní hodnotu, a tím zvýší investiční návratnost.

Akvizice a převzetí

Jak již bylo uvedeno, investor nebo investiční společnost často využívá pozici špičkové společnosti, když plánuje přechod k převzetí společnosti, jejíž akcie koupily.

Pozice špičky je první ze série strategických tahů, které investor provede, když se snaží získat nebo převzít cílovou společnost. Primární cíl - při uskutečňování akvizice M&A Úvahy a důsledky Při uskutečňování M&A musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité nebo převzetí - je rychlé a tiché vytvoření mezipaměti vynikajících akcií cílové společnosti. To umožňuje nabyvateli postupně získat větší majetkový podíl v cílové společnosti a větší kontrolu nad ní.

Podívejte se na kurz finančního modelování Finance a fúze a akvizice, kde se dozvíte více o akvizicích!

souhrn

Strategie pozice špičky je zvláště užitečná pro společnost usilující o nepřátelské převzetí. Navázání nákupu toehold může zůstat nezjištěno. Nákupní společnost může rychle získat malé části majetkového podílu ve společnosti, aniž by bylo nutné hlásit své nákupy nebo záměr SEC, za předpokladu, že jejich nákupy nepřekročí hranici 5%.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abyste se neustále učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže!

  • Fúze a akvizice Finanční modelování
  • Výkup Výkup Výkup označuje investiční transakci, kdy jedna strana získává kontrolu nad společností, a to buď přímým nákupem, nebo získáním kontrolního podílu na kapitálu (alespoň 51% akcií společnosti s hlasovacím právem). Výkup obvykle zahrnuje i nákup nesplaceného dluhu cíle
  • Přátelské převzetí Přátelské převzetí V případě fúzí a akvizic je přátelským převzetím akvizice cílové společnosti nabyvatelem / uchazečem se souhlasem nebo souhlasem vedení a představenstva cílové společnosti.
  • Nekontrolní podíl Nekontrolní podíl Nekontrolní podíl (NCI) je vlastnický podíl menší než 50% ve společnosti, kde držená pozice dává investorovi malý vliv nebo

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found