Mobilní bankovnictví - přehled, historie, typy, důležitost

Mobilní bankovnictví označuje použití mobilního zařízení k provádění finančních transakcí. Službu poskytují některé finanční instituce, zejména banky. Mobilní bankovnictví umožňuje klientům a uživatelům provádět různé transakce, které se mohou lišit v závislosti na instituci.

Mobilní bankovnictví

V současné době je mobilní bankovnictví s vývojem mobilních mobilních aplikací snazší. Klienti nyní mohou kontrolovat své zůstatky, prohlížet své bankovní výpisy Výpis z účtu Výpis z banky je finanční dokument, který poskytuje souhrn činnosti majitele účtu, obvykle připravený na konci každého měsíce. online, provádět převody a dokonce provádět nákupy předplacených služeb.

souhrn

  • Mobilní bankovnictví označuje použití mobilního zařízení k provádění transakcí. Službu poskytují některé finanční instituce, zejména banky.
  • Služby mobilního bankovnictví lze rozdělit do následujících kategorií: přístup k informacím o účtu, transakce, investice, podpůrné služby a obsah a zprávy.
  • Mnoho finančních institucí a bank k dnešnímu dni využívá SMS i aplikace k informování svých klientů o aktivitách na jejich účtu nebo k zasílání upozornění klientům ohledně možných podvodů a / nebo aktualizací a údržby služby.

Stručná historie mobilního bankovnictví

Před zavedením a aktivací mobilních webových služeb v roce 1999 bylo mobilní bankovnictví dokončeno především prostřednictvím textových zpráv nebo SMS; to bylo známé jako SMS bankovnictví. Evropské banky byly na hranici nabídky služeb mobilního bankovnictví a používaly mobilní web prostřednictvím podpory WAP.

SMS bankovnictví a mobilní web byly nejoblíbenější produkty mobilního bankovnictví do roku 2010. S vývojem chytrých telefonů s operačními systémy iOS nebo Android se začaly vyvíjet aplikace (aplikace) mobilního bankovnictví. Klienti si mohli stáhnout bankovní aplikace do svých chytrých telefonů s propracovanějšími rozhraními a vylepšenými transakčními schopnostmi.

Mnoho finančních institucí k dnešnímu dni využívá jak SMS, tak mobilní aplikace k informování svých klientů o aktivitách na jejich účtu nebo k zasílání upozornění na možné podvody a / nebo aktualizace a údržbu poskytování služeb.

Příkladem může být textová zpráva od banky s upozorněním uživatelů, že jejich bankomaty Bankomat (ATM) Automatizovaný bankomat, lépe známý jako bankomat, je specializovaný počítač, který majitelům bankovních účtů usnadňuje správu jejich peněz nebo aplikací během určité doby nebude přístupný z důvodu údržby systému ani z potvrzovacího textu banky týkajícího se převodu provedeného klientem prostřednictvím mobilní aplikace.

Druhy služeb mobilního bankovnictví

Služby mobilního bankovnictví lze rozdělit do následujících kategorií:

1. Přístup k informacím o účtu

Přístup k informacím o účtu umožňuje klientům prohlížet jejich zůstatky a výpisy z účtu požadováním malého výpisu z účtu, kontrolovat transakční a historii účtu, sledovat jejich termínované vklady, kontrolovat a prohlížet výpisy z půjček nebo karet, přistupovat k výpisům z investic (kapitálové nebo podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Další informace o různých druzích fondů, o tom, jak práce a výhody a kompromisy investic do nich) a pro některé instituce správa pojistných smluv.

2. Transakce

Transakční služby umožňují klientům převádět prostředky na účty ve stejné instituci nebo v jiných institucích, provádět převody na vlastní účet, platit třetím stranám (například platby účtů) a nakupovat ve spolupráci s jinými aplikacemi nebo poskytovateli předplacených služeb.

3. Investice

Služby správy investic umožňují klientům spravovat jejich portfolia nebo získat přehled o jejich investičních portfoliích v reálném čase (termínované vklady atd.)

4. Podpůrné služby

Služby podpory umožňují klientům kontrolovat stav jejich žádostí o půjčky nebo úvěry, sledovat jejich požadavky na karty a vyhledávat bankomaty.

5. Obsah a novinky

Služby obsahu poskytují novinky týkající se financí a nejnovější nabídky banky nebo instituce.

Výzvy spojené s mobilním bankovnictvím

Mezi výzvy spojené s mobilním bankovnictvím patří (mimo jiné):

  • Přístupnost podle typu používaného sluchátka
  • Bezpečnostní obavy
  • Spolehlivost a škálovatelnost
  • Schopnost přizpůsobení
  • Distribuce aplikací
  • Upgradujte synchronizační schopnosti

Důležitost mobilního bankovnictví

Mobilní bankovnictví umožňuje spotřebitelům přístup k bankovním službám odkudkoli. Firmy a vlastníci firem nyní mohou ušetřit čas využíváním mobilních aplikací ke zpracování plateb nebo dokonce k přijímání finančních prostředků od klientů přímo na jejich telefonní čísla. Obzvláště populární je mezi malými a středními podniky (MSP) Malé a střední podniky (MSP) nebo malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje.

Díky mobilní technologii jsou banky schopny snížit provozní náklady při zachování spokojenosti klientů. Skutečnost, že každý klient banky může pomocí své aplikace požádat o službu, jako je otevření účtu nebo dokonce schopnost naplánovat debetní příkazy nebo jiné platby z aplikace, umožňuje větší objemy transakcí, což nakonec vede k obchodnímu růstu.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Číslo účtu Číslo účtu Číslo účtu je jedinečný kód složený z čísel, písmen nebo jiných znaků a je přidělen majiteli účtu pro snadnou orientaci v
  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar je omnichannel obchodní model, který integruje online a offline operace. Zákazníci mohou nakupovat přes internet u prodejce
  • Online platební společnosti Online platební společnosti Online platební společnosti jsou odpovědné za zpracování platebních metod online nebo prostřednictvím internetu. Online platební systémy umožňují prodejci přijímat platby a kupujícímu odesílat platby přes internet. Mezi příklady online platebních společností patří PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Validation Code Validation Code Validační kód je další vrstva zabezpečení, která chrání zákazníky před podvody při platbách online nebo telefonicky. Kód obsahuje tři

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found