Výroční valná hromada (AGM) - přehled, veřejné společnosti

Výroční valná hromada (AGM) je každoroční setkání, na kterém se scházejí členové organizace, aby diskutovali a hlasovali o klíčových otázkách. Veřejné společnosti pořádají každoroční valná hromady pro akcionáře. Na setkáních mnoho jednotlivců, kteří tvoří vedení společnosti, přednese projevy a odpoví na otázky akcionářů týkající se jejích krátkodobých a dlouhodobých strategií.

Výroční valná hromada

Představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni, aby zastupovali akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. je také přítomna na valné hromadě a může představovat položky pro zástupce. Proxy položky jsou položky, o kterých mají hlasovat akcionáři, které často souvisejí s volbami konkrétních členů představenstva. Každoroční valná hromada se koná také v jiných institucích a orgánech a je často nařízeno, aby se konala podle zákona nebo členství.

Veřejné společnosti a výroční valná hromada

Ve Spojených státech a mnoha dalších zemích je zákonným požadavkem, aby veřejná obchodní společnost pořádala výroční zasedání. Na zasedáních akcionáři často hlasují o mnoha bodech, které mají zásadní význam pro směrování a vedení společnosti. Každoroční setkání akcionářů může být někdy sporná, tj. Pokud se společnost nachází ve finančním chaosu.

Velcí institucionální akcionáři Institucionální investor Institucionální investor je právnická osoba, která shromažďuje finanční prostředky mnoha investorů (což mohou být soukromí investoři nebo jiné právnické osoby), aby se mohla ukázat a vyslat své stížnosti s vedením společnosti, že drží velký podíl in. Pokud si akcie společnosti vedou špatně, investoři přítomní na výročních schůzkách se mohou s představenstvem slovně pohádat nebo dokonce požadovat, aby představenstvo bylo místo jiného vedení odstraněno.

Všechny výroční materiály ke schůzkám pro veřejné společnosti obchodované ve Spojených státech jsou k dispozici online. Proxy akcionáře mají být také k dispozici online, aby o nich mohli akcionáři hlasovat.

Otázky k vedení

Pokud jste nespokojeným akcionářem a přemýšlíte o tom, že se chystáte na výroční valnou hromadu pro společnost, jejíž jste akcionářem, může být vhodná valná hromada, abyste získali další vysvětlení ohledně jakýchkoli problémů, které byste mohli mít s vedením nebo vedením. Na schůzce můžete získat další vhled do rozhodnutí, která přijímají, s nimiž byste možná nebyli spokojeni.

Může vám pomoci rozhodnout, zda chcete být i nadále akcionářem nebo chcete prodat svou pozici. Může vám dokonce pomoci rozhodnout se, zda byste chtěli zaujmout i krátkou pozici Dlouhá a krátká pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). pokud si myslíte, že jejich reakce znamenají pro společnost potíže.

Odpovědnosti při účasti na valné hromadě

Kromě standardních povinností při účasti na schůzce takové velikosti, jako je úcta a srdečnost ostatních, při návštěvě valné hromady jednáte také jako hlas pro akcionáře, kteří se nemohou schůzky zúčastnit kvůli vzdálenosti nebo jiným omezením . Ujistěte se, že máte vzdělání v tématech, na která kladete otázky.

Po prozkoumání a pochopení problémů, které vznášíte, vám může pomoci zajistit, abyste cenně využili čas přidělený na AGM. Koneckonců, pokud máte legitimní otázku, která dosud nebyla zodpovězena, je velmi pravděpodobné, že i ostatní, kteří se schůzky nezúčastní, mají stejnou otázku, a rádi vás uslyší.

Každoroční valná hromada na volném trhu

Výroční valná hromady hrají ve svobodném tržním hospodářství obzvláště důležitou roli. Pomáhají podporovat transparentnost, dávají hlas investorům a podporují odpovědnost. Pokud dáte investorům a vedoucím představitelům příležitost promluvit na valné hromadě, může to pomoci poskytnout cennou zpětnou vazbu a může dokonce přinést konstruktivní a pozitivní změnu v rámci instituce.

Shrnutí: The AGM as a Market Actor

  • Výroční valná hromada je shromáždění, které se koná každoročně a které se obvykle konají veřejnými společnostmi, aby hlasovaly o klíčových otázkách a zvolily představenstvo.
  • Všechny výroční materiály pro schůze veřejných společností obchodovaných ve Spojených státech jsou k dispozici online, přičemž k hlasování jsou k dispozici zástupné materiály.
  • Na valné hromadě můžete získat další vhled do jakéhokoli rozhodnutí, které vedení společnosti učinilo, a pomůže vám rozhodnout, zda chcete zůstat akcionářem, nebo zaujmout krátkou pozici.
  • AGM pomáhají prosazovat odpovědnost a dávají každému investorovi hlas ve směru a vedení jeho společnosti.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Aktivista akcionář Aktivista akcionář Aktivista akcionář je akcionář korporace, která se pokouší použít svůj majetkový podíl ve společnosti k dosažení určitých cílů. Hlavním cílem aktivistických akcionářů je přinést změnu uvnitř nebo pro společnost. Mají v úmyslu ovlivnit chování společnosti
  • Proxy Vote Proxy Vote Proxy Vote je delegace hlasovacího orgánu na zástupce jménem původního držitele hlasu. Strana, která obdrží hlasovací oprávnění, je známá jako zmocněnec a původní držitel hlasu je známý jako zmocněnec. Koncept je důležitý na finančních trzích, zejména u veřejných společností
  • Fiduciární povinnost Fiduciární povinnost Fiduciární povinnost je odpovědnost, kterou jsou fiduciáři pověřeni při jednání s jinými stranami, zejména ve vztahu k finančním záležitostem. v
  • Soukromá vs veřejná společnost Soukromá vs veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že s akciemi veřejné společnosti se obchoduje na burze cenných papírů, zatímco s akciemi soukromé společnosti nikoli.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found