Finanční analýza nemovitostí - použití stropních sazeb a NOI

Toto je výňatek z finančního kurzu finančního modelování nemovitostí. Naši finanční analýzu nemovitostí začneme výpočtem čistého provozního příjmu (NOI). Níže uvádíme několik předpokladů pro model nemovitosti:

Finanční analýza nemovitostí

1. Nejprve vypočítáme hrubý výnos Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost získala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. .

Hrubý Výnosy = Průměrná velikost jednotky (čtvereční stopy) * Jednotky (#) * Hrubé nájemné ($ sq / ft / měsíc) * 12

Př. Hrubý příjem (předměstí) = 1 500 * 5 * 3,00 $ * 12 = 270 000 $

2. Dalším krokem v naší finanční analýze nemovitostí je zjištění nákladů. Náklady na fixní a variabilní náklady lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jejich povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady závisí pouze na našich předpokladech zde.

Daň z nemovitosti = Hodnota nemovitosti * 1,10% (Hodnota bude prozatím 0 $, ale po výpočtu hodnoty vlastnosti získáme číslo)

Pojištění = 1 000,00 $ * Jednotky (#)

R&M - Int = 500,00 $ * jednotky (#)

R&M - Ext = 7 500,00 $

Příspěvek = 2,00% * hrubý příjem

Celkové náklady = SUM (Daň z nemovitosti, Pojištění, R&M - Int, R&M - Ext, Příspěvek)

Zde jsou vypočítané výdaje:

3. Dále můžeme vypočítat výdaje na čtvereční stopu za měsíc a výdaje na jednotku za měsíc.

$ / SF / měsíc = celkové výdaje / 12 / průměrná velikost jednotky (čtvereční stopy) / jednotky (#)

$ / Jednotka / Měsíc = Celkové výdaje / 12 / Jednotky (#)

Toto je výňatek z finančního kurzu finančního modelování nemovitostí.

4. Nakonec vypočítáme NOI.

NOI = hrubý výnos - celkové výdaje

NOI / Sq ft / měsíc = NOI / 12 / průměrná velikost jednotky (sq ft) / jednotky (#)

NOI / jednotka / měsíc = NOI / 12 / jednotky (#)

5. Posledním krokem bude výpočet hodnoty nemovitosti, abychom mohli vypočítat výdaje na daň z nemovitosti.

Hodnota nemovitosti = NOI / Cap Rate

Hodnota nemovitosti / SF = hodnota nemovitosti / průměrná velikost jednotky (čtvereční stopy) / jednotky (#)

Analýza citlivosti

Toto je výňatek z finančního kurzu finančního modelování nemovitostí.

Nyní provedeme citlivostní analýzu hodnot vlastností předměstí na základě hrubého měsíčního nájemného ($ / sq ft) a limitní sazby.

6. Nejprve musíme propojit hodnotu vlastnosti předměstí / čtvereční stopu s buňkou vlevo nahoře v naší tabulce analýzy citlivosti.

7. Poté musíme zadat rozsah hodnot pro měsíční nájemné za předměstí na čtvereční stopu a sazby stropu.

8. Nyní pomocí funkce Data Table ukážeme hodnotu vlastnosti předměstí / SF ve středu tabulky. Vyberte celou tabulku citlivosti a stisknutím ALT + A + W + T otevřete okno Tabulka dat. Pro vstupní buňku řádku vyberte hrubé nájemné na předměstí ($ / sq ft / měsíc), což je 3,00 $. Pro vstupní buňku sloupce vyberte Cap Cap pro předměstí, což je 5,0%. Stiskněte OK.

9. Tabulka citlivosti je nyní vyplněna a zobrazuje rozsah hodnot založených na různých nájemných a stropních sazbách pro tuto nemovitost.

Oceňovací matice

Toto je výňatek z finančního kurzu finančního modelování nemovitostí.

10. Nyní vytvoříme graf, který zobrazuje vztah mezi hrubým příjmem z pronájmu a stropní sazbou. Přejděte na Vložit a vyberte bodový graf. Klikněte pravým tlačítkem na graf a vyberte možnost „Vybrat data“. Přidejte novou sérii a jako název série zadejte „Hodnota nemovitosti / Sq Ft“. Vyberte všechny hrubé nájemné pro hodnoty X a Cap Rate pro hodnoty Y. Klikněte na OK.

11. Můžete umístit trendovou čáru a ukázat lineární vztah mezi stropní sazbou a hrubým nájemným.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Osvědčené postupy v oblasti finančního modelování Osvědčené postupy v oblasti finančního modelování Tento článek má poskytnout čtenářům informace o osvědčených postupech v oblasti finančního modelování a snadno použitelného podrobného průvodce sestavením finančního modelu.
  • Ostatní úplný výsledek Ostatní úplný výsledek Ostatní úplný příjem zahrnuje výnosy, náklady, zisky a ztráty, které jsou podle standardů GAAP a IFRS vyloučeny z čistého zisku ve výkazu zisku a ztráty. Výnosy, náklady, zisky a ztráty, které jsou vykázány jako ostatní úplný výsledek, dosud nebyly realizovány. Podívejte se na příklady, co je zahrnuto
  • Kurz analýzy citlivosti
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found