Value Trap - přehled, jak to funguje, jak se vyhnout

K hodnotové pasti dochází, když se investor podívá na fundamenty a tržní cenu Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnější a nejuznávanější akciové indexy akcií a zdá se, že akcie jsou oceněny diskontem (levným vlastnictvím), ale nakonec tomu tak není. Iluze způsobí, že si investor bude myslet, že bude schopný investovat do akcií a porazit trh, ale ve skutečnosti poskytne negativní nebo nevýrazný výnos.

Value Trap

Akcie nejsou tak levné, jak se zdají, a představují past na peníze s malou nadějí na růst. Existuje mnoho různých důvodů, proč k tomu může dojít, a pokusíme se vyjmenovat některé v tomto článku, abychom koncept lépe kontextualizovali.

Padám do hodnotové pasti?

1. Výkaz zisku a ztráty je zavádějící, pokud jde o peněžní toky

Je možné, že výpis peněžních toků bude zavádějící. Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost během daného období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. neposkytuje vhled do kvalitativních nebo systémových problémů, které mohou představovat velké riziko pro danou akcii. Pokud by společnost měla financovat dlouhodobé závazky z oběžných aktiv, jak to dělaly některé investiční banky před globální finanční krizí v letech 2008–2009, globální finanční krize Globální finanční krize v letech 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil 2008 až 2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě, přičemž miliony Američanů byly hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnohé byly pohlceny většími subjekty a vláda USA byla nucena nabízet výpomoc, což by mohlo nechat společnost otevřenou ke kolapsu, přestože se výkaz zisku a ztráty jeví jako zdravý.

2. Špičkové výdělky

Některá odvětví jsou cyklická Cyklický průmysl Cyklický průmysl označuje typ odvětví, jehož schopnosti generování výnosů jsou vázány na hospodářský cyklus. Jinými slovy, cyklický průmysl. Bez náležité péče v odvětví, ve kterém určitá společnost působí, je možné, aby základy společnosti byly zdravé. Ve skutečnosti se však blíží době v cyklu svého podnikání, kde se očekává cyklický pokles prodeje a výkonu. Jedním příkladem může být maloobchodník mimo sváteční období.

3. Podíl na trhu

Pokud podnik stále ztrácí podíl na trhu u svých konkurentů nebo roste mnohem pomalejším tempem, výsledovka Výkaz zisků a ztrát Výkaz zisků a ztrát je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. a základy mohou být zdravé. Dlouhodobé vyhlídky společnosti jsou však znepokojivé a mohou se potenciálně stát riskantní investicí.

4. Kapitálové výdaje

Pokud společnost není agilní v tom, jak utrácí své peníze, může to být špatná investice a hodnotová past. Pokud společnost bude i nadále investovat do stejného typu projektů nebo bude soutěžit na trhu, jako kdyby dnes byly podmínky stejné jako v příštích pěti letech, pak ve skutečnosti může být společnost se silnými peněžními toky a základy hodnotová past.

Být agilní a schopný se otáčet, zavádět nový typ produktu nebo získávat společnost, která může představovat novou příležitost, je zásadní strategickou prioritou, kterou společnost potřebuje, aby zůstala dlouhodobě životaschopná.

5. Strategie

Špatné celkové strategické vedení nebo směrování ve společnosti může vést k další potenciální pasti hodnot. Pohled na klíčové ukazatele společnosti nebude odrážet špatnou pětiletou nebo desetiletou strategii, která ji může ponechat zranitelnou i v krátkodobém až střednědobém horizontu, pokud bude konkurent schopen zavést strategii, která je pro trh přitažlivější.

6. Analýza zúčastněných stran

Vnější zúčastněné strany mají silný vliv na vyhlídky společnosti na úspěch. Například pokud je akcie v odvětví, kde existuje potenciální příchozí legislativa jako součást americké volební kampaně nebo je pracovní síla silně odborově organizována, mohou externí zúčastněné strany ovlivnit společnost způsobem, který se neprojeví v analýze zásad .

7. Manažerská struktura odměn

Pokud si vedení udělí velké výplaty bez ohledu na výkonnost akcií nebo tržní podmínky, může to znamenat, že společnost je hodnotovou pastí. Může to svědčit o možném rozpojení mezi vůdčím postavením a trhem, nebo je možné, že dlouhodobý úspěch společnosti jim nehrozí.

Due Diligence and the Investor: Avoiding the Trap

Provedení náležité péče je způsob, jak zabránit investorovi v pádu do hodnotové pasti. Jedním typem analýzy, která jim může pomoci identifikovat vnější síly, je analýza PESTEL. Analýzou politických, ekonomických, sociálních, technologických, environmentálních a právních makroekonomických sil se může investor lépe vybavit, aby zjistil, zda skutečně získává obchod na akciích nebo upadá do hodnotové pasti.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Analýza PESTEL Analýza PESTEL Analýza PESTEL je strategický rámec používaný k posouzení politických, ekonomických, sociálních, technologických, environmentálních a právních faktorů ovlivňujících podnikání
  • Investování do akcií: Průvodce investováním do hodnoty Investování do akcií: Průvodce do investování do hodnoty Od publikace „The Intelligent Investor“ od Bena Grahama se takzvaná „hodnota investic“ stala jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod. vychystávání zásob.
  • Druhy due dililence Druhy due dililence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je due diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found