Výstřih - přehled, význam a charakteristiky

Výstřih označuje trendovou linii nakreslenou pod vzorem hlavy a ramen, která se používá v technické analýze, která signalizuje investorům nákupní příležitosti Investor Investor je jednotlivec, který vkládá peníze do subjektu, jako je podnik, za účelem finanční návratnosti. Hlavním cílem každého investora je minimalizovat riziko a. Je nakreslena podél bodů podpory a odporu různých vzorů konsolidace a obrácení. Spojuje nízké body vzoru hlavy a ramen a sleduje první dva vrcholy.

Výstřih

Výstřih používají obchodníci k určení strategických oblastí pro zadávání objednávek. Cena akcie klesající pod výstřih může naznačovat obrácení trendů ceny akcie.

souhrn

  • Výstřih je skvělý nástroj pro technické analytiky, obchodníky a další investory k určení možného vzestupného a klesajícího trendu v cenách akcií.
  • Výstřih pomáhá vytvořit oblast podpory (vzor hlavy a ramen) nebo linie odporu Resistance Line (linie odporu) Linie odporu, někdy známá také jako linie rychlosti, pomáhá identifikovat trendy akcií a úrovně podpory a odporu. Linky odporu jsou technické indikační nástroje, které používají akcioví analytici a investoři k určení cenového trendu konkrétní akcie. (inverzní vzor hlavy a ramen).
  • Výstřih, spojený se vzorem hlavy a ramen, se používá ve spojení s dalšími technickými indikátory a grafickými vzory pro získání potvrzení cenových trendů a cílů.

Výstřih - důležitost

Nakreslený výstřih představuje úroveň podpory a nelze předpokládat, že vzor hlavy a ramen byl dokončen, dokud nebyla úroveň podpory přerušena. Při analýze průlomů je třeba být opatrný, protože přerušení větší než 3% - 4% může být důvodem k obavám.

Akcie se mohou přes malý výstřih driftovat a cena se může zvýšit. Rally však normálně nepřekročí obecnou úroveň výstřihu, než zvýšení prodejního tlaku povede k poklesu ceny s větším objemem.

Výstřih - charakteristika

  • Výstřih nemusí být dokonale vodorovný. Může se svažit nahoru nebo dolů.
  • Nahoru se svažující výstřih lze použít jako rozhodovací nástroj, pouze pokud je nejnižší bod pravého ramene výrazně nižší než vrchol levého ramene.

Výstřih ve vzoru hlavy a ramen

Výstřih ve vzoru hlavy a ramen

Ve výše uvedeném grafu tvoří pohyb ceny akcií společnosti XYZ Inc. vzor hlavy a ramen Vzor hlavy a ramen - technická analýza Hlava a ramena jsou vzorem běžně se vyskytujícím v obchodních grafech. Vzor hlavy a ramen je predikční tvorba grafu, která obvykle naznačuje obrácení trendu, kdy trh dělá posun od býčího k medvědímu, nebo naopak. vytvořením ramen na prvním a třetím vrcholu a hlavy na druhém vrcholu s retrakcemi mezi nimi.

Výstřih spojuje dva nejnižší body ceny akcií během obchodovacího období. Pokles ceny pod výstřihem po třetím vrcholu může naznačovat obrácení uptrendu a že cena akcií může dále klesat.

Objem obchodování s akciemi může také hrát důležitou roli ve vzoru hlavy a ramen. Vyšší hlasitost během postupu levého ramene spolu s nízkou hlasitostí během postupu hlavy a nová výška hlavy signalizují varovný signál.

Další varovný signál se objeví, když objem klesá během poklesu z vrcholu hlavy, následovaný zvýšením hlasitosti během poklesu pravého ramene.

Cenový cíl pomocí horního vzoru hlavy a ramen

  • Změřte vzdálenost od druhého píku (hlavy) po výstřih
  • Vyhledejte únikový bod, tj. Tam, kde se výstřih setkává s vnější stranou pravého ramene. Změřte výše uvedenou vzdálenost a určete potenciální cílovou hladinu cenové nevýhody.

Výstřih ve vzoru s inverzní hlavou a rameny

Výstřih ve vzoru s inverzní hlavou a rameny

Ve výše uvedeném grafu tvoří pohyb cen akcií společnosti ABC Inc. inverzní vzor hlavy a ramen formováním ramen v prvním a třetím žlabu a hlavy ve druhém žlabu s retrakcemi mezi nimi.

Výstřih spojuje dva nejvyšší body ceny akcií během obchodovacího období. Zvýšení ceny nad výstřihem po třetím žlabu může naznačovat obrácení klesajícího trendu a že cena akcií se může dále zvyšovat.

Cenový cíl využívající inverzní vzor hlavy a ramen

  • Změřte vzdálenost od druhého žlabu (hlavy) po výstřih.
  • Vyhledejte únikový bod, tj. Tam, kde se výstřih setkává s vnější stranou pravého ramene. Změřte výše uvedenou vzdálenost a určete potenciální cílovou cenovou hladinu vzhůru.

Výstřih ve dvojitém horním vzoru

Výstřih ve dvojitém horním vzoru

Ve vzoru s dvojitým vrcholem testuje pohyb ceny akcií dvakrát úroveň odporu, ale není schopen ji zlomit stejnou, a cena klesá po třetím vrcholu. Ve vzoru dvojitého vrcholu je výstřih tvořen spojením prvního žlabu a třetího vrcholu.

Vzor dvojitého dna je inverzní k vzoru dvojitého vrcholu, kde pohyb ceny akcií dvakrát testuje úroveň podpory a vstupuje do nového trendu a směřuje nahoru.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.
  • Sklad Sklad Co je sklad? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně.
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. - Vzor hlavy a ramen - technická analýza Hlava a ramena jsou vzorem, který se běžně vyskytuje v obchodních grafech. Vzor hlavy a ramen je predikční tvorba grafu, která obvykle naznačuje obrácení trendu, kdy trh dělá posun od býčího k medvědímu, nebo naopak. Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found