Úroveň chudoby - definice, federální směrnice a jak to funguje

Úroveň chudoby je také známá jako federální úroveň chudoby. Jedná se o ekonomické opatření Ekonomické ukazatele Ekonomický ukazatel je metrika používaná k hodnocení, měření a hodnocení celkového zdravotního stavu makroekonomie. Ekonomické ukazatele používané vládními agenturami k určení, zda příjem jednotlivce nebo rodiny má nárok na určité federální dotace a výhody. Vydává jej americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb (DHHS) každý rok v lednu a k určení úrovně chudoby jednotlivce nebo rodiny používá velikost domácnosti a příjem.

Úroveň chudoby

Obrázek ukazuje celkové náklady, které každá osoba v domácnosti každý rok potřebuje k pokrytí základních potřeb, jako jsou veřejné služby, jídlo, oblečení, přístřeší a doprava. DHHS stanoví úrovně chudoby pro 48 sousedících států USA a samostatné ukazatele pro stát Aljašku a Havaj. Některé z programů, jejichž způsobilost se měří pomocí úrovní, zahrnují Medicaid Social Security Social Security je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a výhody lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální program, program zdravotního pojištění dětí, zdravotní pojištění Marketplace a další federální programy.

Programy využívající federální úroveň chudoby

Níže jsou uvedeny některé z vládou podporovaných programů, které využívají informace o úrovni chudoby k určení způsobilosti domácností k přístupu k dávkám:

1. Program doplňkové výživy (SNAP)

Program doplňkové výživy (SNAP), dříve označovaný jako program stravovacích známek, je k dispozici rodinám, které vydělávají 130% a pod federální úrovní chudoby. Míra chudoby je nižší u malých rodin a vyšší u velkých rodin.

2. Zákon o Medicaid a cenově dostupné péči

Medicaid je jediným největším zdrojem zdravotní péče v USA a zahrnuje děti, rodiče, seniory a jednotlivce se zdravotním postižením. Je k dispozici dětem do a pod 138% federální úrovně chudoby v každém státě. Zákon o cenově dostupné péči na druhé straně poskytuje nízkonákladová pojištění domácnostem, která se pohybují mezi 138% až 400% úrovně chudoby.

3. Program zdravotního pojištění dětí (CHIP)

Program dětského zdravotního pojištění (CHIP) poskytuje pojistné krytí dětem do 19 let v rodinách, jejichž roční příjmy jsou příliš vysoké na to, aby byly způsobilé pro Medicaid, a nedostatečné k úhradě soukromého pojistného krytí. Pokrývá děti s 200% a více úrovní chudoby ve 46 státech USA a District of Columbia. Každý stát ukládá různá pravidla pro kategorie osob, které mají nárok na tento pojistný program.

Mezi další programy, které využívají informace o úrovni chudoby, patří Program domácí energetické pomoci, Národní obědový program pro školy a Grant pro nouzové ubytování.

Tabulka pokynů pro federální chudobu 2018

Ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb používá místo „úrovně chudoby“ výraz „směrnice o chudobě“, ale tyto dva výrazy znamenají totéž. Pokyny ukazují celkové náklady, které rodina potřebuje k pokrytí základních životních potřeb, jako je jídlo, přístřeší a veřejné služby. Počet se každý rok v lednu upravuje tak, aby zahrnoval dopady inflace. Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží po stanovenou dobu. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). . Pokyny Federální chudoby z roku 2018 jsou následující:

Počet osob v domácnosti48 států a D.C.AljaškaHavaj
1$12,140$15,180$13,960
2$16,460$20,580$18,930
3$20,780$25,980$23,900
4$25,100$31,380$28,870
5$29,420$36,780$33,840
6$33,740$42,180$38,810
7$38,060$47,580$43,780
8$42,380$52,980$48,750

Za každého dalšího člena nad osm přidejte 4 320 $, 4 400 $ a 4 970 $ za 48 států a DC, Aljašku a Havaj.

Jak funguje úroveň chudoby

Při určování, zda má rodina nárok na dotaci nebo jiné výhody, mohou příslušné agentury použít buď příjem před zdaněním, nebo příjem po zdanění. Kromě příjmů může vládní agentura použít roční spotřebu rodiny, celkové bohatství nebo jiné ukazatele, které měří blahobyt člověka.

Při výpočtu úrovně rodiny se roční příjem vydělí směrnicí o chudobě a poté se vynásobí 100. Vezměme si například pětičlennou rodinu žijící ve Washingtonu DC s ročním příjmem 100 000 USD. Úroveň chudoby pro tuto rodinu bude vypočítána takto: (100 000 USD / 29 420 USD) x 100 = 339%.

Díky úrovni příjmu rodiny ve výši 339% je nárok na zápočet daně na pojistném na trhu zdravotního pojištění. Rodina však nemá nárok na program Medicaid a program doplňkové výživy.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Měnová politika Měnová politika Měnová politika je hospodářská politika, která řídí velikost a tempo růstu peněžní zásoby v ekonomice. Je to mocný nástroj k regulaci makroekonomických proměnných, jako je inflace a nezaměstnanost.
  • Parita kupní síly Parita kupní síly Koncept parity kupní síly (PPP) se používá k multilaterálnímu srovnání národních příjmů a životní úrovně různých zemí. Kupní síla se měří cenou konkrétního koše zboží a služeb. Parita mezi dvěma zeměmi tedy znamená, že jednotka měny v jedné zemi bude nakupovat
  • Odměna Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které
  • Strukturální nezaměstnanost Strukturální nezaměstnanost Strukturální nezaměstnanost je druh nezaměstnanosti způsobený rozdílem mezi dovednostmi, které má nezaměstnaná populace, a dostupnými pracovními místy na trhu. Strukturální nezaměstnanost je dlouhodobá událost, která je způsobena zásadními změnami v ekonomice.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found