Demografické údaje - přehled, proměnné, jejich vliv na rozhodování

Demografické údaje se týkají socioekonomických charakteristik populace, kterou podniky používají k identifikaci preferencí produktů a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny. Mohou určit své klíčové zákazníky nebo cílový trh a vytvářet marketingové materiály. Walmart Marketing Mix Walmart je velmoc podnikání a jednou z jeho klíčových silných stránek je jeho marketingový mix. Přežít na maloobchodním trhu vyžaduje víc než jen štěstí.

Demografické údaje - segmentace trhu

Demografické údaje také ovlivňují další obchodní faktory, jako jsou ceny, balení a nabídky služeb. Pokud budou marketingové kampaně sladěny s demografickými údaji zákazníků, prodej se pravděpodobně zvýší.

Demografické proměnné

Jaké jsou vlastnosti, které ovlivňují obchodní strategii? Zde jsou některé z demografických proměnných používaných podniky bez ohledu na odvětví:

# 1 Kupní síla

Obecně platí, že různé produkty a služby přitahují různé příjmové skupiny a hodnota je rozhodujícím faktorem při rozhodování o tom, které produkty koupit nebo jaké služby využít. Špičková stravovací zařízení uspokojují zákazníky s vyššími příjmy, zatímco ti s nižšími příjmy, a tedy s menším disponibilním příjmem, s největší pravděpodobností hledají cenově dostupné restaurace.

Pokud vaše firma prodává levné oblečení vhodné pro rozpočet, je nejlepší přilákat lidi s nižšími platy prostřednictvím diskontních obchodů a velkoobchodů. Na druhou stranu oslovte butiky a speciální maloobchodní prodejny, kam chodí lidé s vyššími příjmy.

# 2 Geografická oblast

Umístění také ovlivňuje nákupní preference a chování zákazníků. Společnosti, které usilují o vyšší tržby a zisky, musí pochopit, jak vstupují do hry geografické oblasti jejich zákazníků. Měli byste například vědět, kde vaši zákazníci nakupují konkrétní potraviny, ať už jde o místní trhy nebo velké supermarkety. Pokud prodáváte své výrobky v oblastech, kde vaši cíloví spotřebitelé obvykle chodí na opravu potravin a nápojů, s největší pravděpodobností zvýšíte prodej. Jinak o takové zákazníky přijdete.

# 3 Věk

Produkty a služby oslovují různé věkové skupiny. Například mileniálové nebo lidé ve věku 35 let a méně jsou obvykle kritickými zákazníky gadgetů, jako jsou nejnovější modely telefonů a notebooků. Generace baby boomu, která se týká lidí, kteří se narodili v letech 1946 až 1964, je také velkou skupinou. Pokud jsou vaše produkty určeny pro milénia, nezapomeňte je nabízet v komunitách nebo oblastech, kde je spousta mladých lidí.

# 4 Rodinný stav

Tvoří komunitu spousta rodin s dětmi nebo mladí profesionálové, kteří ještě nejsou manželé? Rodinný stav jako demografická proměnná má významný dopad na obchodní strategii. Společnosti musí pochopit celkový stav populace v konkrétní oblasti, aby mohly určit, zda je jejich produkty nebo služby osloví.

Jak získat demografické informace

Demografické údaje hrají při úspěchu podniku významnou roli, ale jak můžete získat příslušné proměnné? Jedním z nejlepších způsobů je provádět průzkumy trhu. Ať už prostřednictvím e-mailu, telefonu nebo osobních schůzek, průzkum trhu je skvělým nástrojem k získání co nejvíce demografických údajů. Všimněte si demografických otázek týkajících se formulářů zpětné vazby v zařízeních, a dokonce i online? Data z otázek pomáhají podnikům vědět více o svých zákaznících.

Pokud potřebujete více demografických údajů, můžete navštívit web Census Bureau, kde najdete informace o zákaznících na státní nebo krajské úrovni. Obchodní sdružení a místní kapitoly z různých průmyslových odvětví také poskytují demografická data, která můžete použít pro svou obchodní strategii.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • 5 P of Marketing 5 P's of Marketing 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - are key marketing elements used to position a business strategically. 5 P z
  • AIDA Model AIDA Model The AIDA model, which skratky for Attention, Interest, Desire, and Action model, is an advertising effect model that identifies the levels that an individual
  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu je ekonomický koncept, který se týká snížení celkových výrobních nákladů, pokud se řada výrobků vyrábí spíše společně než samostatně.
  • Plánování trhu Plánování trhu Plánování trhu je proces organizace a definování marketingových cílů společnosti a shromažďování strategií a taktik k jejich dosažení. Pevná látka

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found