Provozní ředitel (COO) - přehled, úkoly a odpovědnosti

Chief Operating Officer (COO) - člen výkonného manažerského týmu společnosti - je jednou z nejvyšších pozic ve společnosti. Generální ředitelé jsou přímo a důvěrně propojeni s výkonným ředitelem. CEO CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postavený jedinec ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis práce

Provozní ředitel

Podobně jako viceprezident země spolupracuje COO společně s výkonným ředitelem, aby zajistil, že všechny operace společnosti budou v souladu s plánem stanoveným generálním ředitelem.

Pozice provozního ředitele

Funkce provozního ředitele je jedinečná díky skutečnosti, že jednotlivec musí úzce spolupracovat s výkonným ředitelem. Z uvedeného důvodu, aby vztah fungoval na maximální efektivitu, je nutné, aby:

  • Generální ředitel a provozní ředitel udržují dobrou osobní chemii
  • Generální ředitel a provozní ředitel mohou efektivně komunikovat
  • Generální ředitel a provozní ředitel spolupracují dobře
  • Generální ředitel implicitně důvěřuje COO

Mnoho z výše uvedených faktorů se formuje po letech nebo dokonce měsících každodenní společné práce. Je však nutné, aby generální ředitel a provozní ředitel dosáhli nějakého typu chemie, protože navzájem tak úzce spolupracují. COO je hodně jako „pravá ruka“ generálního ředitele.

Ostatní pozice ve společnosti - dokonce i manažeři příslušných oddělení - mohou obecně přecházet z jedné společnosti do druhé bez větších obtíží. Obvykle je to docela snadný proces přechodu, jakmile jsou počáteční potenciální úkoly - setkání s novými spolupracovníky, porozumění uspořádání kanceláře - minulostí.

Pozice COO je jiná. Protože COO velmi úzce spolupracuje s generálním ředitelem, může být přechod z jedné společnosti do druhé obtížný a často i obtížný. Je to proto, že vztah a vztahy mezi generálním ředitelem a COO jsou tak důležité.

Práce hlavního provozního ředitele

Práce hlavního provozního ředitele se točí zcela kolem jeho přání a potřeb. COOperační úkoly je třeba splnit, COO se ujistí, že jsou splněny. Obvykle to zahrnuje práci s vedoucími nebo týmy dozorců pracujících v každém oddělení (např. IT, finance, marketing). Manažeři každého oddělení pak dále rozdělí úkoly a projekty, aby se ujistili, že jsou splněny včas a v rámci rozpočtu. COO je zodpovědný za zajištění toho, aby všechna oddělení spolupracovala na udržení provozu podniku podle plánu.

Provozní ředitel často pořádá pravidelná setkání s vedoucími jednotlivých oddělení, aby se ujistil, že operace probíhají hladce a že jakýkoli problém je okamžitě vyřešen. Kromě toho je COO často prostředníkem mezi vedoucími oddělení, který zajišťuje vzájemnou komunikaci, pokud projekt vyžaduje spolupráci více než jednoho oddělení.

Pozice ředitele je složitá a stresující, a proto obvykle dostávají šestimístný roční plat. Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec dostává jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími typy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které. Vyžaduje jedince s příslušným vzděláním (obvykle minimálně s obchodním vzděláním) a organizačními schopnostmi, které pomohou společnosti fungovat hladce. Schopnost setkat se a úzce spolupracovat s generálním ředitelem společnosti je také nutností, pokud chce jednotlivec uspět jako COO.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Vedoucí marketingu (CMO) Vedoucí marketingu (CMO) Vedoucí marketingu je výkonný ředitel společnosti, který má za úkol dohlížet na marketingové aktivity organizace. Mezi další výrazy, které se používají k označení hlavního marketingového ředitele, patří ředitel marketingu a ředitel globálního marketingu.
  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Vlastnosti vedení Vlastnosti vedení Vedoucí vlastnosti se vztahují k osobním kvalitám, které definují efektivní vůdce. Vedení označuje schopnost jednotlivce nebo organizace vést jednotlivce, týmy nebo organizace k plnění cílů a záměrů. Vedení hraje v řízení důležitou funkci
  • Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti lze definovat jako určité atributy nebo schopnosti, které by měl mít manažer, aby mohl plnit konkrétní úkoly v

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found