Diskuse a analýza managementu (MD&A) - přehled,

Diskuse a analýza managementu neboli MD&A je část, kterou najdete ve výroční zprávě společnosti. Sekce MD&A poskytuje klíčové informace o tom, jak si společnost finančně vede.

Informace lze také nalézt ve formuláři SEC 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům. Podle požadavků Komise pro cenné papíry (SEC) a její jurisdikce musí být u veřejně obchodovaných společností zveřejněny MD&A.

Diskuse a analýza managementu (MD&A)Obr. 1: Ukázkový dokument MD&A

MD&A poskytuje informace o výkonnosti společnosti v předchozím fiskálním roce, aktuální finanční situaci a projekcích vedení pro budoucí výkony. Sekce pomáhá investorům porozumět tomu, jak vedení uvažuje, jak si společnost vede po rozhodovacích procesech vedení a základní finanční základy společnosti.

souhrn

  • Diskuse a analýza managementu neboli MD&A je část, kterou najdete ve výroční zprávě společnosti. Poskytuje klíčové informace o tom, jak si společnost finančně vede.
  • MD&A poskytuje informace o výkonnosti společnosti v předchozím fiskálním roce, aktuální finanční situaci a projekcích vedení pro budoucí výkony.
  • Vzhledem k tomu, že veřejně obchodovaná společnost spadá do jurisdikce SEC, komise prověřuje a dohlíží na část MD&A výroční zprávy, aby zajistila dodržování všech jejích požadavků společností.

Komise pro cenné papíry (SEC) a MD&A

Vzhledem k tomu, že veřejně obchodovaná společnost spadá do jurisdikce Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC), Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za provádění federální zákony o cenných papírech a navrhující pravidla pro cenné papíry. Je rovněž odpovědná za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí, provize a kontrola výroční zprávy v sekci MD&A, aby bylo zajištěno, že společnost předložila všechny pozoruhodné informace o stavu likvidity společnosti, informace o kapitálu společnosti společnost a její provoz.

Vedle těchto informací by vedení společnosti mělo také přidat projekce nebo odhady svých očekávání ohledně výkonnosti trhu a ekonomických trendů, které mohou ovlivnit postavení společnosti z hlediska likvidity a operací.

Od sekce MD&A se rovněž očekává, že bude obsahovat informace o rizicích a nejistotách, které mohou vést k možnému nesplnění prognóz nebo odhadů budoucích finančních výsledků a operací.

Příkladem očekávaných informací mohou být politické faktory nebo nepokoje v zemi, kde společnost působí. Politické nepokoje mohou mít zásadní dopad na výkonnost společnosti a její provoz. Ve zprávě musí být zahrnuty informace, které krouží nad dopady politických nepokojů na společnost, aby byly uvedeny odhady očekávaných budoucích příjmů.

Klíčové faktory nalezené v diskusi a analýze managementu

Následuje několik klíčových informací, které by měly být uvedeny v části MD&A výroční zprávy:

Důležité účetní zásady a odhady

SEC žádá společnosti, aby poskytly podrobné informace týkající se jejich účetních pravidel v části MD&A výroční zprávy Výroční zpráva Výroční zpráva je komplexní zpráva podrobně popisující aktivity společnosti v předchozím roce. Jeho účelem je poskytovat uživatelům, jako např. Umožňuje investorům a dalším zúčastněným stranám pochopit dopady účetních pravidel a rozhodnutí učiněných po aplikaci těchto zásad a možné variace, pokud by společnost použila jiné předpoklady.

Provozní výsledky a pozice

Očekává se, že společnosti zveřejní výsledky nebo výkonnost operací po významných ekonomických změnách, které mohly mít vliv na výnosy nebo možné mimořádné události a transakce. Kromě toho se od společností očekává zveřejnění veškerých trendů nebo rizik, která mohou pozitivně nebo negativně ovlivnit výnosy z provozu.

Likvidita a kapitálové zdroje

Vedení by mělo podávat zprávy o všech významných událostech, které mohly změnit likviditu a kapitálové zdroje. Měly by také poskytovat informace o veškerých stávajících nebo potenciálních budoucích závazcích ohledně kapitálových výdajů a možnostech financování, které jsou k dispozici ke splnění kapitálových závazků.

Příklady účetních informací nalezených v MD&A

Uznání výnosů

Uznání výnosů Uznání výnosů Uznání výnosů je účetní princip, který nastiňuje konkrétní podmínky, za kterých je výnos uznán. Teoreticky existuje široká škála potenciálních bodů, ve kterých lze uznat výnosy. Tato příručka se zabývá principy uznávání jak pro IFRS, tak pro US GAAP. se řídí účetním principem, který poskytuje rámec pro konkrétní podmínky, za nichž jsou (nebo mohou být) uznány výnosy. Mezi podmínky patří převod vlastnictví z prodávajícího na kupujícího, zajištěné inkaso plateb ze zboží a služeb a výše výnosů.

Náklady na restrukturalizaci nebo poplatky

V situaci, kdy společnost prochází úplnou nebo částečnou restrukturalizací, se od vedení očekává zveřejnění dopadu restrukturalizace na společnost a zdůraznění dopadů nákladů souvisejících s restrukturalizací.

Příkladem nákladových implikací mohou být náklady související s uzavřením provozovny nebo odstupným zaměstnancům vyplývajícím z odstávek.

Snížení hodnoty majetku

Snížení hodnoty aktiva se týká snížení jeho hodnoty nebo kvality. Podle očekávání SEC se očekává, že společnost podá zprávu o ztrátě hodnoty aktiva a příčinách ztráty. Je to důležitá informace pro akcionáře společnosti; proto by to mělo být nahlášeno. Odpisy a amortizace jsou rovněž klíčovými informačními faktory týkajícími se snížení hodnoty aktiv.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytované vedením veřejně obchodované společnosti o jejích očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů
  • Poznámky k účetní závěrce Poznámky k účetní závěrce Poznámky k účetní závěrce jsou doplňkové poznámky, které se přidávají k zveřejněné účetní závěrce společnosti. Poznámky slouží k vysvětlení
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found