Statutory Merger - Concept Overview, Example, and Breadown

Při zákonné fúzi mezi dvěma společnostmi (kde se společnost A spojuje se společností B) bude jedna z těchto dvou společností pokračovat v přežití i po dokončení transakce. Toto je běžná forma kombinace v procesu fúzí a akvizic. Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady.

Například společnost B může ztratit svou nezávislou identitu a začít působit pod jménem společnosti A. Celá operace zákonné fúze probíhá v souladu s ustanoveními státních zákonů. Jakékoli porušení je považováno za nezákonné. Pozůstalá společnost získává aktiva a pasiva sloučeného subjektu. To způsobí, že sloučená entita zanikne.

Fúze a akvizice jsou podobné povahy a rozdíl mezi nimi je někdy velmi jemný.

zákonné téma fúze

Výhody plynoucí ze zákonného fúze

Organizace mohou zvážit zákonné sloučení s jinými organizacemi s cílem maximalizovat finanční a organizační efektivitu nebo někdy získat výhodu nad konkurencí. Fúze často přicházejí s konflikty, ale výhody mohou potlačit počáteční potíže. Akcionáři obou společností, které prošly procesem fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady jsou kompenzovány za jejich souhlas s procesem. Akcionáři jsou buď (a) placeni za své akcie, nebo (b) dostávají akcie sloučené společnosti.

Právní požadavky, postupy a podmínky

Za prvé, podmíněné zákony pro zákonnou fúzi jsou stanoveny státním právem obchodních společností. Zadruhé, představenstvo každé společnosti musí dát souhlas s fúzí. Zatřetí, akcionáři každé společnosti musí fúzi schválit prostřednictvím svých hlasovacích práv. A konečně, po uzavření všech právních formalit jsou fúze schváleny příslušnými regulačními orgány. Celý proces může trvat měsíce.

Kratší forma je možná v případě fúze mezi mateřskou společností a dceřinou společností. Kromě toho by měla být provedena náležitá náležitá péče, aby se zabránilo neočekávané hmotné odpovědnosti.

Akcionáři mohou rovněž vykonávat svá práva na oceňování. Toto je zákonné právo nesouhlasného akcionáře, který by mohl vznést námitku proti mimořádné transakci a chtít:

  • Nechat ocenit jeho akcie společnosti Pre-merger Corporation; nebo,
  • Bude vyplacena spravedlivá tržní hodnota jeho akcií společností před fúzemi.

Zákonná fúze mohla být provedena v nejlepším zájmu subjektů, jejich členů nebo jiných volebních obvodů.

Více čtení

Děkujeme, že jste si přečetli vysvětlení Finance o zákonné fúzi. Chcete-li dále zdokonalovat své finanční vzdělávání, podívejte se na následující finanční zdroje:

  • Co je to akcie? Sklad Co je to sklad? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně.
  • Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví v Indii Informace o investičním bankovnictví v Indii. Uvádíme seznam nejlepších investičních bank v Indii a nastíníme, jak získat práci analytika nebo spolupracovníka. Historie investičního bankovnictví v Indii sahá až do doby, kdy evropské obchodní banky v 19. století v regionu poprvé založily obchodní domy.
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Quid Pro Quo Quid Pro Quo Termín quid pro quo označuje výměnu zboží nebo služeb mezi dvěma stranami, kdy se na oplátku očekává poskytnutí něčeho stejné hodnoty.
  • Fondy obchodované na burze Fondy obchodované na burze (ETF) Fondy obchodované na burze (ETF) jsou oblíbeným investičním prostředkem, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v široké škále všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found