Flash Crash 2010 - přehled, hlavní události, vyšetřování a následky

Flash Crash 2010 je krach trhu, ke kterému došlo 6. května 2010. Během krachu 2010 se přední americké akciové indexy, včetně průmyslového průměru Dow Jones, průmyslového průměru Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných indexů akciových trhů, S&P 500 a Nasdaq Composite Index, spadl a částečně se odrazil za méně než hodinu. Den byl vyznačuje se vysokou volatilitou při obchodování se všemi typy cenných papírů, včetně akcií. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a je způsobilý požadovat část zbytkových aktiv a výnosů společnosti (pokud by společnost Termíny „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ se používají zaměnitelně., futures, opce a ETF Burzovní obchodovaný fond (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou portfolia být flexibilnější a a diverzifikované v široké škále všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. .

Přestože se tržní indexy dokázaly ve stejný den částečně odrazit, bleskový propad vymazal tržní hodnotu téměř 1 bilion $.

2010 Flash Crash

Flash Flash 2010: Hlavní události

Od rána vykazovalo obchodování na hlavních trzích v USA 6. května 2010 negativní trend. Bylo to hlavně kvůli obavám ohledně finanční situace v Řecku a nadcházejícím volbám ve Velké Británii. Do odpoledne jsou hlavní indexy akcií a futures futures kontrakt futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. poklesly o 4% od uzavření předchozího dne.

Od 14:30 bylo obchodování extrémně turbulentní. Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) ztratil za zhruba 10 minut téměř 1 000 bodů. V příštích 30 minutách však index získal téměř 600 bodů.

Flash Crash ovlivnil i další tržní indexy v Severní Americe. Index volatility S&P 500 se ve stejný den zvýšil o 22,5%, zatímco složený index S & P / TSX v Kanadě ztratil mezi 14:30 více než 5% své hodnoty. do 15:00

Na konci obchodního dne hlavní indexy znovu získaly více než polovinu ztracených hodnot. Flash Crash nicméně vzal tržní hodnotu kolem 1 bilionu dolarů.

Vyšetřování Flash Crash 2010

Po Flash Crash provedla americká Komise pro cenné papíry (SEC) vyšetřování možných příčin neočekávané události na trhu. V září 2010 SEC zveřejnila zprávu obsahující výsledky svého vyšetřování.

Podle zprávy byly trhy před krachem blesku obzvláště křehké a byly vystaveny extrémním turbulencím. Jedna prodejní objednávka enormně velkého množství kontraktů E-Mini S&P a následné agresivní prodejní objednávky provedené vysokofrekvenčními algoritmy spustily masivní pokles tržních cen, který již v té době exponenciálně narůstal kvůli převažujícím negativním tržním trendům.

Obrovská volatilita přinutila mnoho vysokofrekvenčních obchodníků zastavit jejich obchodování. Obchodování se smlouvami E-Mini S&P bylo pozastaveno, aby se zabránilo dalším poklesům. Když se obchodování se smlouvami obnovilo, jejich ceny se začaly stabilizovat. Trhy začaly znovu získávat své pozice, protože ceny mnoha cenných papírů se vrátily téměř na původní úroveň.

2010 Flash Crash

DJIA 6. května 2010 (11:00 - 16:00 EST)

Po Flash Crash

Výsledky různých vyšetřování Flash Crash z roku 2010 vedly k závěrům, že při pádu hráli významnou roli vysokofrekvenční obchodníci. Agresivní prodej a nákup velkých objemů cenných papírů vyústil v enormní cenovou volatilitu na finančních trzích. Činnost vysokofrekvenčních obchodníků přinejmenším zhoršila účinky havárie.

V roce 2015 byl londýnský obchodník Navinder Singh Sarao zatčen na základě obvinění z manipulace trhu, která vyústila ve Flash Crash. Podle poplatků Saraův obchodní algoritmus provedl řadu velkých prodejních objednávek kontraktů E-Mini S&P, aby stlačil ceny dolů, což nakonec spustilo pád trhu.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení Flash Crash. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Další informace o souvisejících tématech najdete v následujících zdrojích:

  • Událost Black Swan Událost Black Swan Událost Black Swan, fráze běžně používaná ve světě financí, je extrémně negativní událost nebo událost, kterou je nemožné předvídat. Jinými slovy, události černé labutě jsou události, které jsou neočekávané a nepoznatelné. Termín popularizoval bývalý obchodník z Wall Street Nassim Nicholas Taleb
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Následné události Následné události Následné události jsou události, které nastanou po skončení účetního období společnosti, ale před vydáním účetní závěrky. V závislosti na situaci mohou následné události vyžadovat zveřejnění v účetní závěrce společnosti.
  • Wall Street Wall Street Wall Street zabírá osm bloků na Manhattanu v New Yorku. Vede z východu na západ od Broadwaye po South Street, v samém srdci finanční čtvrti. Wall Street představuje srdce kapitalismu a je domovem newyorské burzy cenných papírů (NYSE), mnoha bank, dalších finančních institucí a korporací.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found