Funkce T.INV.2T - vzorec, příklady, jak používat

Funkce T.INV.2T je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vypočítá oboustrannou Studentovu T-distribuci. Studentova T-distribuce je kontinuální distribuce pravděpodobnosti, která se často používá k testování hypotéz na malých souborech dat vzorku.

Ve finanční analýze Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, T.INV.2T se často používá při zkoumání vztahu rizika a výnosu portfolia. Funkce T.INV.2T je aktualizovanou verzí funkce TINV.

Vzorec

= T.INV.2T (pravděpodobnost, volnost)

Funkce T.INV.2T používá následující argumenty:

  1. Pravděpodobnost (povinný argument) - Toto je pravděpodobnost spojená s Studentovou distribucí T. Mělo by to být mezi 0 a 1.
  2. Deg_freedom (povinný argument) - Počet stupňů volnosti, kterými se má charakterizovat rozdělení.

Jak používat funkci T.INV.2T v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce T.INV.2T, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce T.INV.2T

Pokud chceme vypočítat hodnotu funkce s pravděpodobností 0,5, bude použit vzorec:

Funkce T.INV.2T - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

Funkce T.INV.2T - Příklad 1a

Takže T-hodnota Studentovy T-distribuce pro výše uvedená data je 0,727.

Příklad 2

Chceme vypočítat jednostrannou hodnotu t, která bude vrácena nahrazením pravděpodobnosti 2 * pravděpodobností. Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce T.INV.2T - Příklad 2

Pro pravděpodobnost 0,8 a stupeň volnosti 10 se dvoustranná hodnota vypočítá pomocí následujícího vzorce:

Funkce T.INV.2T - Příklad 2a

Výsledek získáme níže:

Funkce T.INV.2T - Příklad 2b

Výše uvedená hodnota je dvoustranná hodnota. Jednostrannou hodnotu pro stejnou pravděpodobnost a stupně volnosti lze vypočítat následujícím způsobem:

Funkce T.INV.2T - Příklad 2c

Dostaneme následující výsledek:

Funkce T.INV.2T - Příklad 2d

Je třeba pamatovat na funkci T.INV.2T

  1. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, když:
    • Daná pravděpodobnost je menší než nula nebo je pravděpodobnost rovna nule nebo je větší než jedna.
    • Daný stupeň volnosti je menší než 1.
  2. #HODNOTA! error - Nastane, když jeden nebo oba z dodaných argumentů jsou nečíselné.
  3. Pokud argument deg_freedom není celé číslo, bude zkrácen.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel T.INV.2T. Tím, že si uděláte čas na osvojení a osvojení funkcí aplikace Excel, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found